Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушка Umarex T4E HDX 68

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пушка Umarex T4E HDX 68

От някакво време разглеждам варианта за някакво домашно съоражение за евентуална защита. Попадна ми въпросната пушка. Същата я има като 16J мощност и като 40J.
    Разликата е във флаконите за зареждане и начина на зареждане доколкото разбрах и самото устройство на пушката.
    Нямам идея дали големият вариант може да стои в готовност с поставен флакон и нужда само от пенетрация или в момента на зареждане вече е под налягане. В такъв случай няма да е ок да стои и чака лоши дни.
    Отделно големият е и по-скъп като консуматив за сметка на мощността която обаче не съм сигурен дали няма да е прекалена за самоотбрана в домашни условия.
    И понеже ако се купи ще ми се стреля и по някави мишени не знам кое би било по удачен вариант.
    Отделно с 40J и тоя калибър гумено топче от няколко метра... може и да го препарираш субекта дето не му е у вас мястото, пък със стоманено...
    Нямам идея и какъв тип муниции е позволен пред закона за тази цел.
    Абе много идеи нямам.
    Ще ми се хем да си плякам от време на време хем да спя леко по-спокойно. А кажете правилно ли се ориентирам или има по-добри идеи за целта.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Ако искаш да гониш кучетата от двора, става. Ако искаш обаче да респектираш някой крадец в мрака ще трябва за запалиш лампата зад тебе, за да види колко си страшен с пушката. Иначе ще плякаш в мрака и ако не уцелваш, нищо няма да стане. Така си мисля аз на прима виста.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20220405_122432_com.adobe.reader.jpg
Прегледи:1675
Размер:94.9 КБ
ID:6843170

Коментар

Ей на какво да са дали в менюала относно зареждането та и двата стават.
        А иначе не ща да съм страшен фиктивно като с газово оръжие например.
        Ако беше щях да си плякам с плякалката. Въздухарката с метално топче в този калибър и 40J сила съвсем спокойно може да те гътне ако те уцели къде не трябва.
        Та идеята не е да ги плаша, а ако се наложи да мога поне някак да се опазвам без да се налага да се вади разрешително за КНО.
        И те така.
        Сега ако има ползвали да споделят мнение няма да е грешно, ако има друга марка дето да става и да предлага подобна конструкция и приложение пак споделете. А относно пукането по кучета, то двора е заграден и такива няма как да влязат.
        Виж котки има... ама няма да издържат на напъна та...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
          ...А кажете правилно ли се ориентирам или има по-добри идеи за целта.
          Според мен е правилно и за тези неща има ниша.
          Тези неща хем не са тотално безмислени, като стоков "газеняк", хем са безотчетни, стават и за чист фън на двора.
          В същото време могат да бъдат и смъртоносни.

Дори не бях чувал, че има модификация на пушката за 40 жигули.
          Но аз до преди месец не бях чувал или обръщал внимание на подобни "оръжия" по принцип та горното нищо не значи.

Дори със стандартната "пушка" HDS68 която е под 20 жигули щетите по тяло не са за пренебрегване.
          Поне по това, което виждам, че прави в OSB.

Какво остава за "турбо кит".

Или пък за стрелба с "птеродактили" от подобен тип, каквито се продават съвсем законно и безотчетно:

С такива неща не но с обикновени или с "heavy duty" гумени топчета със стоманена сърцевина бих стрелял по интрудер без абсолютно никакви задръжки.
          Изхождам от идеята, че не ми трябва да го убивам.
          Нещо, което с бойно е чисто тото.

Враг усраине

Коментар

Мдам. А някой дали я е пипал и пробвал да сподели опит реален.
            Има ли смисъл от 40J в предвид скъпия консуматив като CO2 и дали 16J пък няма да е прекалено слаба.
            Нямам време да се разходя до някой продавач да я пипна иначе като съане ще дам и аз мнение от първо око/ръка.

Коментар

• Самодържец
              Самодържец коментира
              Редактиране на коментар
              С 16-17 джаула като праснеш гаргата на 30м и не пада от първия път.

Ако искаш нещо,което става за защита си вземи сериозно ПЦП!Има наистина сериозни...И не са съвсем безотчетни!Водят се на уведомителен режим!Само че ако я употребяваш срещу човек си е изцяло на твоя отговорност!!!
            Имай внапредвид че сериозно ПЦП с периферия спокойно отива над 2500,00.Аз 4 години си играх с такива "играчки" та съм наясно с възможностите им!!!
            Примерно........

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:store_1-f3993f3bd6774a5eb2e5413e685a948a.png Прегледи:0 Размер:91.0 КБ ID:6843777

Калибър:7.62
            Мощност 300м/с
            Дължина на цевта:585мм
            Енергия:132 J
            Последно редактирано от traun; 06-04-22, 18:58.
            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
            0888854582
            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

• genadi.tsvetkov
              genadi.tsvetkov коментира
              Редактиране на коментар
              Това си убива човек спокойно.Как му е точния модел?

• traun
              traun коментира
              Редактиране на коментар
              AIR GUN PCP HATSAN HERCULES BULLY 7.62 MM

Има и 9 и 12мм цеви.

0888854582

Коментар

Не случайно на това дето си дал не му пише,че е за самозащита.
              И не случайно е на собствена отговорност.
              Със същият успех мога да гръмна някой с незаконен пистолет.
              Файдата е еднаква.Ефекта също.Един пострадал и един лежаш в затвора.
              Един от тия двамата ще съм аз.Ми мерси.
              Затова тая пушка за която е темата се води травматична.
              И затова не е 600J силна предполагам.
              А и някак си 2500лв за въздушна пушка....ми мерси...ще се задействам по-добре за КНО-то баси.

Коментар

• traun
                traun коментира
                Редактиране на коментар
                Съгласен с теб но.......
                С това,което съм дал си ходя в балкана над село примерно,или на Бонсови поляни примерно,има стрелбище за въздушни пушки там и си стреляш по мишени и никой не ти прави проблеми.
                И нали знаеш-всеки си има съчма в лумбарицата!!!Някой от тия с които съм стрелял,имах Гранда още тогава ми се чудеха на акъла за 4х4,офроуди разни,разходки из гората и т.н.А относно целването с 40J или 140 е се тая!!!Се пръдваш пред правоохранителя....
                Последно редактирано от traun; 06-04-22, 19:23.

Аз последната ми бе такава.....Ама 6,35

Последно редактирано от traun; 06-04-22, 19:21.
              0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                .....Ако искаш обаче да респектираш някой крадец в мрака ще трябва за запалиш лампата зад тебе, за да види колко си страшен с пушката....
                Ей тоя отговор е в десетката.

Като поносиш 5-6 години полвин кило ръбата пластмаса на колана си и от време на време си мислиш дали би могла да ти помогне в разни сценарии, установиш че не си достатъчно подготвен за нещо като 95% от теоретичните казуси за които се сетиш, установиш колко безпредметно е да се заблуждаваш, че ако вечер го прибираш в касата, дори и да не я заключваш пак шанса да ти свърши работа, ако наистина потрябва, е много под 10 %, а ако го сложиш до възглавницата може да вдигнеш шанса 2-3 пъти, но пък трябва да инструктираш децата повече отколкото е лесно, разумно и възможно... Ако се опитваш да расъждаваш защо някъде закона забранява да имаш патрон в цевта при носене (дори и за полицаите), а другаде е част от рутината при застъпване на дежурство... И накрая вкараш в сметките как да стане всичко това с оръжие дето не е оръжие според закона...
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Под Home Defence аз поне имам предвид средство с които да опиташ да спреш някого към момента а не завинаги.
                  Точно да НЕ убива човек е поне моята теза за самозащита и то не заради закона.
                  Ако е протироположна има по-прости, евтини и конвенционални решения.
                  Враг усраине

Коментар

Моята въздухарка е 37J по спомен. Никога не ми е минавало през ум, че мога реално да я ползвам за самозащита, не и от хора.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Хората цяла ниша са разработили та знам ли.
                      Нали за това е темата.
                      Проблема е там, че по-добре да има с какво да се даде отпор отколкото да няма.
                      40J са си колкото са. Обаче важното тук е калибър и амуниция.
                      Там е скрито кучето.
                      И най-важното е как го понасв закона при нужда и използване.
                      Щото ако го отнасяш като за незакон пистолет за чий ми е да ги замерям с камъни и топчета.
                      По-добре разрешителното за КНО и така.
                      Ма понеже знам каква разправия ще е за носене и имане някак не ми се влиза в тази схема...
                      Ама ако няма на къде...

Коментар

Чак голяма разправия носенето, съхранението и имането вече чувам, че не са.
                        Или поне не навсякъде.
                        Аз си имам различни причини да не правя отново стъпки в тази насока но те са си мои.

Въпросът е, че тази ниша за самозащита с "пръдня" е малко комерсиална.
                        Мисля, че е работеща но прекалено надценена.
                        А цените за нещата които вие коментирате аз ще замълча.
                        Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X