Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически оръжия

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Електрически оръжия

    http://teambuilding-vitosha.com/ - а това е сайтът на Страйкбол клуб Витоша
    LZ1PPR, 0 (Rh+)
    Suzuki Vitara 1998, 1,6 - 8V, бензин
    За мен: https://goo.gl/8SebdR

    Коментар


    • #17
      До: Електрически оръжия

      Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
      Това са си чиста проба пневматични пушкала, с тази разлика, че пружината на буталото на камерата се задвижва от зъбната предавка на електродвигателя, който управлява чрез гърбичен механизъм и подаването на топчетата на дюзата на камерата.

      Най-добре се вижда на тази илюстрация:


      При тези пушки механиката е доста компактна, а калибърът е достатъчно малък, за да позволяват конструирането на реплики на истински оръжия. Именно това им е целта - правдоподобни реплики, при които стрелбата е на заден план.

      Като опряхме до стрелбата - началните скорости са до 120 m/s (100 m/s за пейнтбола), а малката маса на топчетата ги прави уязвими към вятър, листа, клонки и т.н., както и бързо губене на кинетичната енергия, за разлика от пейнтболските, които някои тук са виждали как летят и какво правят по пътя си. Та, удар с такова нещо боли в пъти по-малко от пейнтбола, особено на по-големи дистанции, където може и да не го усетиш. Иначе и за тези пушки има топчета пълни с боя и произведени по същата технология както и .69 калибровите, но не могат да се използват в автоматичните пушки и в пружинните пълнители и не могат да минават през фалциращите цеви.

      В заключение - това са пушки, ориентирани към любителите на оръжие, които могат да им се радват, да ги разнасят и да тренират по-реални бойни елементи, но само докато дойде време за стрелба. Там вече става несериозно.

      По въпроса за надежността на пластмасовите и изобщо - вижте горната схема и си представете колко й е животът с пластмасови детайли, а на корпуса няколко падания са му достатъчни.
      Колега, като чета коментара имам чувството, че не си стрелял с такива реплики. Имах удоволствието да членувам в един страйкбол клуб и повярвай ми, че доста боли, когато те уцелят с топчето.
      Стрелял съм с доста истински оръжия и мога да твърдя, че удоволствието от стрелбата с реплики е същото. А и като цена на консумативите - няма сравнение.
      LZ1PPR, 0 (Rh+)
      Suzuki Vitara 1998, 1,6 - 8V, бензин
      За мен: https://goo.gl/8SebdR

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X