Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Оса

    Какво ви е мнението за него като ГСО? Има ли някви проблеми със Закона при покупката му? И всичко което ще ми е от полза да знам за него
    Танки грязи не боятся!

  • #2
    Re: Оса

    Бяха ми подарили едно такова нещо. Мисля, че няма проблеми със закона, но е голям боклук. От няколко опита гърми веднъж (в зависимост от патрона) и шансът да се самообгазиш е огромен. Не ти трябва...
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

    Коментар


    • #3
      Re: Оса

      Няма никакъв проблем със закупуването, като за всяко ГСО. Само че не виждам защо да се купува! :

      1 Като всяко друго ГСО, изобщо не е "О", т. е. оръжие. Нито отбранително, нито нападателно.
      2 В конкретния случай с Оса, не е и "С", т. е. сигнално, защото няма муфа за насадка за сигнални ракети и единствения сигнал, който може да даваш е звука на изстрела!
      3 Всъщност не е и "Г", защото стрелбата с газови патрони точно с Оса, крие повече заплаха за стрелящия, отколкото за когото и да било друг. По принцип това важи за всички т. нар. ГСО, но в този случай особено силно, защото Оса-та няма никаква цев, която поне малко да офрми газовете в струя и да ги насочи в определена посока.
      4 Този тип играчки се купуват най-вече, за да се стреля с тях по Нова година и др. под., но Оса и за това не става, защото е само едно- или двузарядна.
      5 Ниската цена-20/25лв. също отпада като фактор, защото за 25/30лв. получаваш едно Blow mini, което е 5-зарядно, с муфа за ракети и все пак някаква цев, при това е и също толкова компактно.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • #4
        Re: Оса

        Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Бяха ми подарили едно такова нещо. Мисля, че няма проблеми със закона, но е голям боклук. От няколко опита гърми веднъж (в зависимост от патрона) и шансът да се самообгазиш е огромен. Не ти трябва...
        Както и да се самоубиеш, ако е преправяно!!!!!
        Има едно момче, при мен, още си пази шапката
        с пробита козирка от такова!!!!
        Ако искаш, ще ви запозная, да обмените опит...!!!

        Коментар


        • #5
          Re: Оса

          Идеята е да си взема нещо сравнително компактно за самозащита. В тоя ред на мисли това ми се видя добро решение НО явно не толкова колкото ми се иска А иначе за преработки въобще не става дума. Спрях се на това и затова че не е квот да размяткваш някъв "пистолет" дет не се знай кво мои ти напраят после... Просто някакси като не е стандартен пистолет по можи да не събудиш агресия и подозрения/ответни действия с истински такъв. Естествено в такъв случаи се отказвам и от психологическото въздействие... Но пълно щастие няма
          Танки грязи не боятся!

          Коментар


          • #6
            Re: Оса

            Докато се ровех из нета попаднах на това


            Комплекс "Оса" предназначен для самообороны на коротких дистанциях. В состав комплекса входят бесствольный пистолет ПБ-4 и 18 мм специальные патроны нелетального действия с травматическим, светозвуковым, осветительным или сигнальным зарядом. Разработан комплекс был в начале 1997 года под руководством кандидата технических наук Г.А. Бидеева в НИИ Прикладной химии (г. Сергиев Посад, Московская область), где серийно и производится с 1999 года. Приобрести в оружейном магазине "Осу" и патроны к ней может любой желающий, имеющий лицензию на приобретение, хранение и ношение газового оружия. Пистолет ПБ-4-1 бесствольный, с блоком патронников на четыре патрона. Роль стволов здесь выполняется толстостенными и относительно длинными алюминиевыми гильзами. Дульная энергия при стрельбе резиновой пулей патрона с травматическим зарядом составляет 120 Дж, на расстоянии 10 метров она падает до 70 Дж, что хватает для временного вывода из строя человека. Воспламенение порохового заряда в патроне происходит при полном нажатии на спусковой крючок пистолета за счет электрозаряда, который вырабатывается генератором, встроеным в УСМ пистолета (по принципу работы похоже с пьезозажигалкой). Выстрелы производятся последовательно, по часовой стрелке, причем номер патронника, из которого произойдет следующий выстрел показывается в окошечке на правой стороне рукоятки. Для зарядки и перезарядки нужно нажать на кнопку сверху пистолета, при этом блок патронников откидывается вперед. Предохранителя у оружия нет никакого, ввиду того, что выстрел происходит только при полном нажатии на спусковой крючок и УСМ, который не имеет боевого взвода. Прицельные приспособления открытого типа, упрощенные, но учитывая что подобное оружие применяется с короткого расстояния, они особой роли не играют. Габариты комплекса позволяют его носить в кармане, поясной или дамской сумочке.

            Това е доста различно от 'наще' Оси. Та въпросът ми е може ли да се намери това нещо в България и ако да на какъв режим

            Ето и няколко сайта: 1 2
            Танки грязи не боятся!

            Коментар


            • #7
              Re: Оса

              Ахам, различно е. Преди време си имах спор с руснаците относно използването на названието и тн...
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

              Коментар


              • #8
                Re: Оса

                Това нещо изглежда интересно, но не съм го виждал по нашенско, а и мисля, че няма начин да го видя - не се връзва с нащо законодаделство.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                Коментар


                • #9
                  До: Оса

                  Това което е на снимката се води травматично тоест стреля с гумени топчета които са в патрони все едно гумени куршуми.Според българското законодателство се води огнестрелно оръжие и се иска разрешително за КНО за да си закупиш подобно нещо.
                  смело напред пък каквото ще да става

                  Коментар


                  • #10
                    До: Оса

                    честно да ви кажа, това от снимката не би ме уплашило много. Съгласен съм с останалите.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X