Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инфо за абсолютно начинаещ, моля.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Инфо за абсолютно начинаещ, моля.

    Здравейте,

    поздравления за супер якият форум, който открих напълно случайно, търсейки инфо за въздушна пушка.

    Аз живея в Швеция и в частност Стокхолм, оръжието ще бъде закупено тук и ползвано тук. Понеже още не съм много добре с езика и не мога да получа нужното инфо на необходимото ниво, реших да попитам тук.

    Насочил съм се към това-
    http://luftvapen.e-butiken.se/?artnr=fusion

    1. До колкото знам закупуването на въздушни пушки от лица над 18 г.в е напълно свободно, включително и в Швеция... Има ли обаче модели, които да са регламентирани по по-особени параграфи, демек Несвободни за продажба? Ако има, кои са те?

    2. Посоченият модел струва между 220-290 евро в различните бутици. Не е проблем да си позволя и малко по-скъп модел, но... търся равновес между цена-качество-лесна подръжка. Та за една година сравнително по-евтината да излезе по-скъпа и ужасно трудоемка за подържане. Тази, която съм посочил, добра ли е?

    3. Оръжието ще бъде ползвано основно за стрелба по мишени в клуб, понякога и по гургулици и диви зайци в диапазон от 15-25 метра около балкона ми и докато съм за риба из каналите на града. Това достатъчно мощно ли е да неутрализира заек от максимум 25-30 метра?

  • #2
    От: Инфо за абсолютно начинаещ, моля.

    Здравей!
    В България няма никакви ограничения по отношение типовете въздушно оръжие - всичкото е на свободен режим (съвсем скоро на регистрационен), но за Швеция е най-добре да се допиташ там.
    Показаната пушка е доста добра, ако те "кефи" купувай и не го мисли. Не виждам каква особена поддръжка може да се полага за такова оръжие - оттам, не разбирам и вълненията ти относно цената и (на поддръжката).
    За стрелба по мишени тази пушка е много добър избор (даже има стойност и като за "фукане" в кафето). Заек обаче, не може да порази. Тези, дето го могат са от друг тип и в друг ценови диапазон.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • #3
      Пушката е добра,като съотношение цена-качество,добра изработка,добър спусък.Колегите се оплакват от бързо слягане на пружината,липса на резервни части в Бг.Ако я купуваш,питай за рез. пружини!Имай предвид,че на модела не може да се монтира газова пружина

      http://forum.bgfta.org/index.php?topic=60.0
      Тук можеш да прочетеш повече за интересуващата те пушка.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-11-10, 21:38.
      Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
      Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

      Коментар


      • #4
        От: Инфо за абсолютно начинаещ, моля.

        Защо не погледнеш направо едно ПЦП? Например Въздушна пушка ХАТСАН АТ 44 PCP 4.5 мм черен . Недостатък е че трябва да се охарчиш и за помпа, но пък друго си е откъм точност, липса на откат, мощност

        Коментар


        • #5
          От: Инфо за абсолютно начинаещ, моля.

          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Заек обаче, не може да порази. Тези, дето го могат са от друг тип и в друг ценови диапазон.
          Даже и няма да се замисли.

          COMETA са добри испански въздушни пушки. COMETA FUSION 5.5 тук я гледам, че е 365лв. Не знам "2 895 kr" колко е. Както са писали колегите, предвид различните законови положения в различните държави, най-добре на място да се търсят сведения за законността. Предполагам са напълно легални предвид факта, че се продават online. В България вече пневматично оръжие над 24J подлежи на регистрация в 14-дневен срок.
          Аз откакто минах на PCP друго и не искам и да погледна. Можеш да погледанеш HATSAN както е писал колегата, но за твоите цели - 5.5, 10 заряден - 700лв с помпата. По-скъпи са, но си заслужава.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

          Коментар


          • #6
            От: Инфо за абсолютно начинаещ, моля.

            Напоследък май само аз пиша в темата за пневматичните и газови оръжия
            Колегата сигурно вече си купил пушката и най-вероятно вече не се нуждае от съвети. Това което исках да допълня към предходните постове, е че повечето любители на пневматиката са сапочнали от пужинки и с течение на времето са се преориентирали към PCP. Тук обаче трябва да отбележа, че по-голям масторлък си е да е уцелваш с пружинната пушка, докато с компресионната всеки може
            Honda CR-V 1-st Generation

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X