Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отиде и този красавец.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отиде и този красавец.

Аз съм бил танкист 2 години на Т-34 в Звездец и в постоянна бойна готовност.
    Не съм забелязал танка да има красота, особено в трансмисията му
    Които не са били танкисти, просто трябва да си мълчат, защото не знаят какво значи да се чистят веригите.

Коментар

Е да, тука сте с предимство. Ние се връщаме от полигона, чистим личното оръжие, дрехи, обувки и лягаме да си починем. По същото време вие вече сте почистили... половин една верига.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Е да, тука сте с предимство. Ние се връщаме от полигона, чистим личното оръжие, дрехи, обувки и лягаме да си починем. По същото време вие вече сте почистили... половин една верига.
        Кажи на останалите, че съм забравил, колко е дълбок зъба на веригата набит с пръст, станала на бетон.
        Този който се чисти с чук и длето.

Коментар

После при нас се появила спецтехника за основно почистване на танките, нещо като дегазационната машина, прадядото на сегашните пароструйки.
          Пък и основно по полигоните се джиткат учебни машини, бойната техника стои си в парковете.

Коментар

Тогава обстановката беше такава, че излезе ли танк от поделението, трябва да е в комплект...
            Поделението в Звездец е на няколко километра от турската граница и натягането беше различно от другите поделения по навътре от границата.

Коментар

Съвсем нормално е за подобен тип на поделенията, при нас те са казват "Подразделения постоянной готовности", аз служил в тези поделения и ние не излизахме без пълно снаряжение през портала, дори и ако то не ни се трябвало.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                Аз съм бил танкист 2 години на Т-34 в Звездец и в постоянна бойна готовност.
                Не съм забелязал танка да има красота, особено в трансмисията му
                Които не са били танкисти, просто трябва да си мълчат, защото не знаят какво значи да се чистят веригите.
                70-те год. на миналият век в Горна баня в танковото имаше автоматична мивка за танковете. Калта от веригите се махаше с индустриални количества вода под високо налягане и с вибро-трасе. Качваш машината на нещо като голям авто- подемник, даваш яко газ на скорост, танка през това време върти на място веригите и от вибрациите и водата се почистват доста успешно траковете. Естествено това съоръжение не се използваше често щото на войнка трябва да му се сътворява чанч, и пак ама съвсем естествено отдавна вече го няма.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Re: Отиде и този красавец.

Същото съоръжение не се използваше въобще 80 те години, ама то и танковете не използвахме

Коментар

Икебаната прави кислород.
                    Оръжията дали са за защита или за нападение са направени да убиват.
                    В МОЛА в Найроби оня ден, ако бяха се замеряли с икебани, нямаше да има жертви.

Не ми е ясно, защо всички които правите теми за оръжия
                    искате да минават гладко и да нямате опоненти.
                    Ако това е правило тук, мода да каже и няма да ви се месим.
                    Нищо против никой, еле опонентите,в спора се ражда истината,а тук и спор няма. За теб грозно,за мен красиво .Колко са грозни оръжията могат да кажат лошите,а съм от добрите и ако някой кофти пич прецени,че не му харесвам то аз искам да имам един красавец в ръцете.

В мола в Найроби ако срещу лошия се беше изправил един с 45 калибьр дали нямаше да е по-добре? Щото се вижда,че лошите проблем с оръжията нямат,проблема остава за тия дето ги стрелят.
                    Последно редактирано от derhunter; 24-09-13, 21:29.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Такива съоръжения са вредни за бойният дух- друго си е да "изтупаш" веригата с бойния чук Полезно за тялото, сплотява колектива (пробвай да се скатаеш от това мероприятие и после колектива ще ти връща дълго и напоително) и има задължителният елемент на "гърч по устав".
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

Коментар

От: Re: Отиде и този красавец.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                        Същото съоръжение не се използваше въобще 80 те години, ама то и танковете не използвахме
                        Що бе Дани ние ги изкарвахме - до Боснек по тревога , до Сливница на ход , до Радомирско на занятие . Лошото след последното занятие че ме оставиха сам да обслужвам машината. Мерача ми го вземаха на бригада , а командира / фазан / отиде да учи в Съюза. За такава мивка бяхме чули но кой ти дава... с чука и длетото бой по траковете... А после трябваше и да боядисам машината....
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Тогава обстановката беше такава, че излезе ли танк от поделението, трябва да е в комплект...
                          Поделението в Звездец е на няколко километра от турската граница и натягането беше различно от другите поделения по навътре от границата.
                          Е не бяха чак толкова комплектовани учебните машини в Звездец (впечатления от 1965 - 196.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

От: Re: Отиде и този красавец.

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                            Що бе Дани ние ги изкарвахме - до Боснек по тревога , до Сливница на ход , до Радомирско на занятие . Лошото след последното занятие че ме оставиха сам да обслужвам машината. Мерача ми го вземаха на бригада , а командира / фазан / отиде да учи в Съюза. За такава мивка бяхме чули но кой ти дава... с чука и длетото бой по траковете... А после трябваше и да боядисам машината....
                            Ние тичахме по трима и разгръщахме машините - с пълно бойно снаражение до посочените от теб места

Коментар

Вашето бойно снаряжение какво включваше? ПМ и противогаз?

Коментар

Даваха ни и автомати, даже влачехме и едни сандъци вече забравих с какво. Плюс някакви радиационни детектори и какви ли не подобни глупости.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X