Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов руски танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нов руски танк

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
    ... Чавдаре, мойте уважения, но танковите битки останаха в миналото. Умните ракети поевтиняха много, 50 000 долара ракета срещу няколко милиона за танк, сметката не излиза
    Май не си чел достатъчно история на ВСВ. Дори и по онова време сраженията "танк срещу танк" не са били най-основното занимание на танкистите (даже прословутата велика танкова битка при Прохоровка не е била това, за което се представяше ...). А и по онова време 1 или няколко бронебойни снаряда са били пак несравнимо по-евтини от един танк ...

Ама не разбрах какво стана с въпроса ми за радиоелектронното и друго противодействие на разните му там умни боеприпаси. Примери от Украина са крайно неподходящи. Ако там наистина са вкарали някаква бройка по-съвременни ПТУР, то те са действали срещу танкове - стари образци от съветско време (Т-64 и Т-72), които не са имали никакви активни средства за защита.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Само "Ратника" предава един куп телеметрия
      Да те питам като познавач на достиженията на руската електроника и техния ВПК - като ги разработват и създават тия изделия, не се ли сещат за интегритет и управление? Просто така ли ги създават с неизползваеми възможности за телеметрия.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
        Да те питам като познавач на достиженията на руската електроника и техния ВПК - като ги разработват и създават тия изделия, не се ли сещат за интегритет и управление? Просто така ли ги създават с неизползваеми възможности за телеметрия.
        Той и Гагарин не е летял в космоса преди това... От разработват, до пускат в серйно производство и приемат масово на въоръжение има много вода да изтече по Волга, а ако не паднат скоро санкциите може и да не и стигне водата на Волга... Всичко което коментираме напоследък са все неща от времето през което на Русия и бе позволен достъп до определени технологии. Сега нещата стоят "малко" по-друг начин...

Коментар

,Всичко което коментираме напоследък са все неща от времето през което на Русия и бе позволен достъп до определени технологии. Сега нещата стоят "малко" по-друг начин...
          Някакъв вариант да са обособили известен задел от такива технологии по него време?
          Всеки трети е шести

Коментар

Ми баш нещо като десетдневна прогноза се явява на края и то въпреки, че информацията се компресира на всяко ниво по веригата нагоре. Само "Ратника" предава един куп телеметрия (жизнени показатели, физическо и психическо състояние, ниво на ресурса и оборудването, телекомуникации и т.н.) в реално време, и която се мени на всяка секунда. На танка и БМП-то освен че следят статуса на екипажа по гореописания начин следят и един куп аналогична телеметрия на машината вкл. телекомуникации, като същото се отнася и за авиацията, артилерията и артелната, ако щеш. Към това всичкото прибавяш и постоянно постъпващата информация за противника вкл. телекомуникации, метео-прогноза на терен, и още един куп неща - буламача става пълен. И нито един от тези компоненти не подлежи на прогноза (дори и със суперкомпютър), защото войната по-принцип е опит за контролиран хаос изначално... Видимо по все по-смъртоносните войни които водим, явно все още не ни се отдава "контрола над хаоса" - напротив.
            Ми не.
            Всичкото което го описваш не е необходимо в реално време. Ратници-млатници, ресурси и оборудване - нищо от това не е необходимо наистина в реално време. Необходимо е обновяване на данните и преизчисляването им примерно през секунда (както споменаваш), което е цяла вечност в компютърно време. За тази секунда всеки компютър правен от и за военни може да свърши цялата работа и да му остане време да преброи до милион и обратно.

Контролирания хаос който описваш въобще не е хаос а контролиран и поддаващ се на строги правила не-хаос. Ратника може да е жив, полужив или мъртъв, може да се движи със скорост Х или Y в някаква проекция, и толкоз. Същото за машините. Нито ще литне, нито ще се закопае под земята. Евентуално може да потрябва малко повечко ресурс примерно ако ще следи движение на снаряди и ракети, но и те си имат относително познати и строго определени правила на движение - нито снаряда, нито ракетата ще се закове на място насред път за да тръгне обратно. Изчисляването на траекторията им (ако въобще се правят подобни неща) е количествено сложно като брой изчисления, но се върши по отдавна установени формули по оптимизиран начин. Това е като да изчислиш точната форма на леща за обектив - неземно досадна работа която едно време се е вършела от една зала народ-изчислители за дни, а сега се върши за отрицателно време от компютър ползващ същите знания и формули.

В цялата тази патаклама тия телекомуникации които подчертаваш за компютъра са безкрайни малки вечности на бездействие (или на вършене на друго), понеже подаването на информация винаги ще е по-бавно спрямо способностите на компютъра - въпросните телекомуникации са най-бавната част в уравнението и бавят всичко останало.

Това няма абсолютно грам общо с метеорологичните изчисления за дълго време напред, където изчислителната мощ е необходима просто поради огромния брой разклонения и варианти в поведението на огромен брой частици които в общи линии се движат където си искат освен във времето и чието придвижване може да мине по милиарди начини когато става дума за предвиждането десет дена напред. Отново - извършване на относително познати и прости операции, но в невъобразимо количество.

В сравнение с подобно изчисление следенето и координирането на няколко десетки или няколкостотин хиляди единици движещи се с пределно ниска скорост (или направо - недвижещи се) в терен чиито параметри са предварително познати би следвало да са абсолютна смешка за всеки модерен компютър, ако е правилно написана програмата. Вече написването и сигурно ще е играчка, но за това са военни - за да го направят правилно.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не е по темата точно, но изчислителната мощ не е панацея да ви припомня, че американците закараха Аполо на Луната и го върнаха обратно със машина която не може колкото един калкулатор.
              За да е по ясно задачата е била като да уцелиш лист хартия на лунна светлина от 120 метра /става дума за дебелината на листа/.
              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Ми не... (или направо - недвижещи се) в терен чиито параметри са предварително познати би следвало да са абсолютна смешка за всеки модерен компютър, ако е правилно написана програмата. Вече написването и сигурно ще е играчка, но за това са военни - за да го направят правилно.
                Ъхъ,
                само дето като потърсиш OS в реално време и резко ти спада избора до една единствена общо достъпна
                а за останалите почваме да четем едни дъъълги списъци за двойна употреба и лицензи от военни министерства

А пък като потрябва да смятаме супер точно(след 18-ти знак) пак резко спада избора от стандартни машинарийки и почва цифромания

защо ще ви трябва 18-ти знак? ми пробвайте точност под1м. на радиус 100000м. със всичките му данни за плътност въздух, време реакции на стабилизатори и прочее бавни рабути пък цялото летене няма 100сек.
                Последно редактирано от DBRS; 27-05-15, 19:08.
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Ми не.
                  Всичкото което го описваш не е необходимо в реално време. Ратници-млатници, ресурси и оборудване - нищо от това не е необходимо наистина в реално време. Необходимо е обновяване на данните и преизчисляването им примерно през секунда (както споменаваш), което е цяла вечност в компютърно време. За тази секунда всеки компютър правен от и за военни може да свърши цялата работа и да му остане време да преброи до милион и обратно.

Контролирания хаос който описваш въобще не е хаос а контролиран и поддаващ се на строги правила не-хаос. Ратника може да е жив, полужив или мъртъв, може да се движи със скорост Х или Y в някаква проекция, и толкоз. Същото за машините. Нито ще литне, нито ще се закопае под земята. Евентуално може да потрябва малко повечко ресурс примерно ако ще следи движение на снаряди и ракети, но и те си имат относително познати и строго определени правила на движение - нито снаряда, нито ракетата ще се закове на място насред път за да тръгне обратно. Изчисляването на траекторията им (ако въобще се правят подобни неща) е количествено сложно като брой изчисления, но се върши по отдавна установени формули по оптимизиран начин. Това е като да изчислиш точната форма на леща за обектив - неземно досадна работа която едно време се е вършела от една зала народ-изчислители за дни, а сега се върши за отрицателно време от компютър ползващ същите знания и формули.

В цялата тази патаклама тия телекомуникации които подчертаваш за компютъра са безкрайни малки вечности на бездействие (или на вършене на друго), понеже подаването на информация винаги ще е по-бавно спрямо способностите на компютъра - въпросните телекомуникации са най-бавната част в уравнението и бавят всичко останало.

Това няма абсолютно грам общо с метеорологичните изчисления за дълго време напред, където изчислителната мощ е необходима просто поради огромния брой разклонения и варианти в поведението на огромен брой частици които в общи линии се движат където си искат освен във времето и чието придвижване може да мине по милиарди начини когато става дума за предвиждането десет дена напред. Отново - извършване на относително познати и прости операции, но в невъобразимо количество.

В сравнение с подобно изчисление следенето и координирането на няколко десетки или няколкостотин хиляди единици движещи се с пределно ниска скорост (или направо - недвижещи се) в терен чиито параметри са предварително познати би следвало да са абсолютна смешка за всеки модерен компютър, ако е правилно написана програмата. Вече написването и сигурно ще е играчка, но за това са военни - за да го направят правилно.
                  Занимавал ли си се някога с безжично предаване на на аудио и видео? Хардуерното кодиране е скъпо (китайски декодери на ниво "късметче от Зрънчо" и работещи на случаен принцип - 2 мин. работи ,10 мин. се рестартира, ресетва се на всеки 1 час, са около $700-800 парчето... При софтуерно декодиране I5 процесор се задъхва при трансфер над 2 Мегабита в секунда (говорим си само за един канал аудио/видео много далеч от HD-то). Всичкото останало като инфо ,е капка в морето на фона на този трафик (треактории никой не изчислява и визуализира в реално време - за сега само в Холивуд го има...)... Да продължавам ли..?!!

П.П. Айде още малко - ако един взвод е от 50 човека и е нужно да можеш да поемеш трафика от всички (пък те са и на различни честоти, защото иначе ще се "затапват"), та ти ми кажи взводния им какъв лаптоп/таблет трябва да носи (няма и военен такъв - трябва хардуерно декодиране)...?!! Истината е, че само до тука си на $ 25 000 минимум за куфарчето на взводния (за да може да има достъп до 50-те канала едновременно и в реално време, и с достатъчно сигурна връзка) приемо-предавателния хардуер за тези 51 човека - отделно...
                  Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-05-15, 19:25.

Коментар

Занимавал ли си се някога с безжично предаване на на аудио и видео?...
                    Не съм, и не ми трябва предвид че именно това обяснявам: че доволен брой битови приложения в наши дни са по-трудоемки в компютърно време от цялата дандания която спрягаш по-горе като военно изискване. Ратника не е участник в литъл систър та да му предаваш цвета на червилото в 8к в реално време 24/7/365. Достатъчно е да му знаеш пулса и евентуално нивото на влажност на гащите.

Одеве говореше за необходима невероятна изчислителна мощ, сега извъднъж предаването на данните стана проблем. Както и да го сучеш всичките тия постановки за реално време са тинтири-минтири зелени маймунки, а телеметрията затова е телеметрия за да действа бързо и ефективно без да е необходимо да предава нюанси на цвят и ъгъла на намръщване на горната устна, и по-горе се обосновах защо мисля така.

Нищо от нещата които описваш не е нужно под формата която се опитваш да му придадеш. Все едно да ми обясняваш аеродинамични проблеми при движение с 300км/ч и техните решения, за тръбарка която е мислена да лази по камънаците.

Коментар

Не съм, и не ми трябва предвид че именно това обяснявам: че доволен брой битови приложения в наши дни са по-трудоемки в компютърно време от цялата дандания която спрягаш по-горе като военно изискване. Ратника не е участник в литъл систър та да му предаваш цвета на червилото в 8к в реално време 24/7/365. Достатъчно е да му знаеш пулса и евентуално нивото на влажност на гащите.

Одеве говореше за необходима невероятна изчислителна мощ, сега извъднъж предаването на данните стана проблем. Както и да го сучеш всичките тия постановки за реално време са тинтири-минтири зелени маймунки, а телеметрията затова е телеметрия за да действа бързо и ефективно без да е необходимо да предава нюанси на цвят и ъгъла на намръщване на горната устна, и по-горе се обосновах защо мисля така.

Нищо от нещата които описваш не е нужно под формата която се опитваш да му придадеш. Все едно да ми обясняваш аеродинамични проблеми при движение с 300км/ч и техните решения, за тръбарка която е мислена да лази по камънаците.
                      Ми Гоблине, то и предаването на данните става с изчислителна мощ (за HD което цитираш ти трябва битрейт минимум 4,5 МГб/сек на калпак) , пък и когато това трябва да се случва на майната си, задачата става съвсем сложна...
                      Аз коментирам "Ратник"на базата на каквото съм чел за него - пише "предава образ и картина двупосочно". Не си го измислям, а даваш "заден" още преди да сме сигнали до криптирането и декриптирането на всичко това, щото не вярвам да не е...

Коментар

Ми Гоблине, то и предаването на данните става с изчислителна мощ (за HD което цитираш ти трябва битрейт минимум 4,5 МГб/сек на калпак) , пък и когато това трябва да се случва на майната си, задачата става съвсем сложна...
                        Аз коментирам "Ратник"на базата на каквото съм чел за него - пише "предава образ и картина двупосочно". Не си го измислям, а даваш "заден" още преди да сме сигнали до криптирането и декриптирането на всичко това, щото не вярвам да не е...
                        Мартине, Мартинеее

Кога ще разбереш че написаното остава, и че риба не се дави ? Не разбра ли че това че някои кълват на метода ти да бълваш нон стоп не значи че всъщност работи ?

Чакай сега да ти дам малко аз "заден". Ето ти заден, назад във времето.

Дискусията тръгна от тук:

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                        Имам въпрос към Марто - колко и каква, и на какво ниво, му е нужна електроника на тоя танк, и за решаването на какви задачи?

Имат ПВО-ситеми - могат да заимстват от там за системата за откриване, съпровождане на цели и избор на цели, които да бъдат поразени с предимство. Системи за управление движението на машината има доста, могат да бъдат адаптирани за танка, не виждам проблем. Система за управление на огъня мисля, че им е по силите отвсякъде. Интегрирането на танка в дигиталното бойно поле ще им е проблем, ама те и са още далече от тоя етап изобщо. Другото, което ще им е проблем е системата за обмяна на данни (също и в аспекта на интегрираното дигитално бойно поле). Това е според мен.
                        За протокола - никъде не виждам да се говори за предаване на аудио-видео данни.

И твоя отговор:

Явно не ме разбираш напълно - за нуждите на един танк - допускам (с доста резерви вземайки предвид инфото за тези руски процесори), че има какво да сложат в него! Виж как да съберат в реално време информацията от 200 танка водещи бой (ще рече динамична променяща се среда и непрекъснат поток от постъпващи данни, като всеки пакет прави предходния безвъзвратно остарял...) определено им е проблем. А ако добавим и 400 БМП-та, щатно ПВО, авиация, артилерия и 10 000 кашика облечени в "Ратник" - ще настане едно информационно мазало, реално водещо до липсата на централно командване, хаос и разпадане на командната верига. Затова и всичко на руснаците в тази посока (дори и в тяхната си пропаганда) е в "бъдеще време" ...

За протокола - никъде не виждам... сещаш се какво не виждам нали ?

Сещаш ли се какво виждам ? Формулировката да съберат в реално време информацията - същото това реално време дето никъде не си го бил споменавал, но което споменаваш тук:

Ми баш нещо като десетдневна прогноза се явява на края и то въпреки, че информацията се компресира на всяко ниво по веригата нагоре. Само "Ратника" предава един куп телеметрия (жизнени показатели, физическо и психическо състояние, ниво на ресурса и оборудването, телекомуникации и т.н.) в реално време, и която се мени на всяка секунда. ... ... ...
                        Сори ако нещо, но никъде не си оставил впечатление че говориш за специфичен проблем с кодиране/предаване/декодиране на данни. Самодържеца изрично те пита за неща отнасящи се до изчислителна мощ, и ти доволно поде темата. Тия трикове с поемане с недомлъвки и после "ама аз не бях казал това !!!" ги знаем. Сърбай си попарата.

Но - като си говорил само за проблема с данните - да приемем за момент че си го записал черно на бяло - ахъм, ахръм:

- Какъв е проблема че 20, 200, 2000 или 20000 единици трябва да предават едновременно данни ? Да не би един единствен компютър да им кодира данните ? Не го ли правят всяка с нейния си ?

- Ама викаш - като ги пратят тези данни в централата - тя няма да може да борави с 20000 канала едновременно - ми вероятно няма да е съвсем лесно да се направи, но със сигурност ще е по-лесно от това да окопаят петте хиляди оператора които ще трябва да се зачислят за пълноценно боравене с тези данни

- Оффф, ама чакай, то не е за по един оператор на четири единици, а трябва компютъра да състави обща картина и да я даде на главнокомандващия ? Ми ако е така - за какво му е на него зърненост до ниво всяка индивидуална единица в реално време ? Да не би да може да борави с 20000 единици ? Или ще гледа обща картина и ще извиква индивидуално информация за всяка единица при нужда ?

- Или - о, еретизъм - информацията ще се покачва нагоре от индивидуално ниво през взвод, рота и т.н, с отделно командване на всяко ниво, всяко докладващо на по-горното ниво ? Нещо което се прави от - ъъъ - хиляди години, с компютри или без ?

Коментар

Мартине, Мартинеее

Кога ще разбереш че написаното остава, и че риба не се дави ? Не разбра ли че това че някои кълват на метода ти да бълваш нон стоп не значи че всъщност работи ?

Чакай сега да ти дам малко аз "заден". Ето ти заден, назад във времето.

Дискусията тръгна от тук:

За протокола - никъде не виждам да се говори за предаване на аудио-видео данни.

И твоя отговор:

За протокола - никъде не виждам... сещаш се какво не виждам нали ?

Сещаш ли се какво виждам ? Формулировката да съберат в реално време информацията - същото това реално време дето никъде не си го бил споменавал, но което споменаваш тук:

Сори ако нещо, но никъде не си оставил впечатление че говориш за специфичен проблем с кодиране/предаване/декодиране на данни. Самодържеца изрично те пита за неща отнасящи се до изчислителна мощ, и ти доволно поде темата. Тия трикове с поемане с недомлъвки и после "ама аз не бях казал това !!!" ги знаем. Сърбай си попарата.

Но - като си говорил само за проблема с данните - да приемем за момент че си го записал черно на бяло - ахъм, ахръм:

- Какъв е проблема че 20, 200, 2000 или 20000 единици трябва да предават едновременно данни ? Да не би един единствен компютър да им кодира данните ? Не го ли правят всяка с нейния си ?

- Ама викаш - като ги пратят тези данни в централата - тя няма да може да борави с 20000 канала едновременно - ми вероятно няма да е съвсем лесно да се направи, но със сигурност ще е по-лесно от това да окопаят петте хиляди оператора които ще трябва да се зачислят за пълноценно боравене с тези данни

- Оффф, ама чакай, то не е за по един оператор на четири единици, а трябва компютъра да състави обща картина и да я даде на главнокомандващия ? Ми ако е така - за какво му е на него зърненост до ниво всяка индивидуална единица в реално време ? Да не би да може да борави с 20000 единици ? Или ще гледа обща картина и ще извиква индивидуално информация за всяка единица при нужда ?

- Или - о, еретизъм - информацията ще се покачва нагоре от индивидуално ниво през взвод, рота и т.н, с отделно командване на всяко ниво, всяко докладващо на по-горното ниво ? Нещо което се прави от - ъъъ - хиляди години, с компютри или без ?
                          Айде стига преиграва:

https://alterinformation.wordpress.c...8/20/98491951/

http://www.blitz.bg/news/article/338358

Коментар

Кое преиграва и какво искаш да покажеш със статийки от суперсериозни източници като Блиц? Кой мислиш, че ще се засили да събира данни от 10,000 кашика едновременно, че и в реално време?!? Ами това са 2-3 бригади (че и повече, като вземеш предвид, че далеч не всеки войник е на бойното поле). На кого извън подразделението му трябват постоянно данни за местоположение и т.н. на всеки отделен човек?!? Главнокомандващият ще движи всяка една пешка по бойното поле ли?!?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам,колко истина има във възможностите на този Ратник,но преди няколко дни,гледах по руската телевизия,някаква трислойно тъкана тъкан,която не беше по-дебела от 4-5мм и спря куршум от Макаров от 5м.

Коментар

Очарователен си като загубиш почва, но за сведение - наглостта също работи само с определен тип слушатели Точно от теб да слушам за преиграване на фона на стандартните ти похвати - хайде холан

Пускаш два линка към новини за програмата "ратник", в един от които се споменава че ще носят камери.

Не помня да съм оспорвал съществуването нито на едното, нито на другото

Това което не виждам е коментар/съкрушително изложение за невероятната изчислителна мощ която ще е нужна за боравене с тези ратници, както и не виждам коментари дали руснаците могат да си я обезпечат сами или не (ако им трябва). За което идеше реч. Ако си спомняш за какво спорим.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X