Бих искал да знам, дали някой е пробвал съответният пистолет и ако да коя точно версия (Standart с "double action" спусък / Tactical със "Single action" спусък). Интересно ми е да чуя отзиви за пистолета. Вижда ми се странен с този тип патрони.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за FN Five Seven
Свий
X
-
От: Въпрос за FN Five Seven
И на мен са ми интересни оръжията от тази фирма.Същия тип патрони е и FN P90 бях чел че минавали през бронежилетки като нищо.Нещо подобно е H&K UCP (не USP) само че патрона му е 4.6x30.Друго немога да кажа.Ако имам грешка в нещо поправете ме да не се излагам втори път.
-
Първоначално публикуван от Barrett Преглед на мнение...Същия тип патрони е и FN P90 бях чел че минавали през бронежилетки като нищо...
Коментар
-
Честита нова година!
Друго нещо което ми е интерсно е като какво ще се води P 90? Цевта му е под 30см ,патроните са му пистолетни ама не ми се вярва с разрешително за КНО да се купи.А цена за P 90 поне в един американски саит гледах 1430$.Тука сигурно ще го надценят на 5000.
Коментар
-
Патрона няма как да е мощен, нито как да го продават тука. Заради бронежилетките забраниха даже безобидния в сравнение с това 5,45 ПСМ.
Половинметровите пистолетни цеви са друга история, и именно история. Термина е бил "артилерийски пистолети", и са имали някакво място във флота и кавалерията, преди да се появят картечните пистолети и автоматите. Сега са просто изгъзица за богати колекционери.
Коментар
-
С риск да оспамя темата, ще оспоря твърдението на Срефан, относно забраната на ПСМ. Причината съвсем не е пробивната сила, а по-скоро неадекватното поведение на дебалансирания куршум.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Което и от трите да е - факт е че много трудно се намира някой, който да даде реален отзив от пистолета (Five Seven). Гледах някакви франсета (явно от техните спец части), как стрелят с това почти, като автомат... впечатляващо е.
Колкото до P90 лицензирано е като SMG, така че не вярвам някъде да се излъжат да го продават за КНО - не се лъжи по размера на цевта - мери се цялата система, а тя е доста по-дълга, както при всеки bullup дизайн.
Коментар
-
Р 90, си е картечен пистолет отвсякъде - няма никакъв шанс на цивилния пазар в България. През 2005год започнаха да правят една модификация без възможност за стрелба в редове, но пък там мисля, че "удря на камък" във връзка с вместимостта на пълнителя.
господин никой, конфигурация "булъп" мисля няма като понятие - може би имаш предвид "булпап" каквато определено е тази на Р 90.
За пистолета в този калибър (5,7х28 ) мисля, че просто няма шанс някой тук да ти говори от личен опит. Не съм се интересувал конкретно, но този калибър, най-вероятно се разглежда от нашето законодателство по начин аналогичен на 5,45х18 т. е. той е забранен.
П. П. Защо ми излиза това пипонче на мястото на цифрата 8, не го слагам аз, а и не мога да го махна!Последно редактирано от giorgio; 02-01-11, 13:47.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Не е нужно да има наредба, достатъчно е да няма от къде да се купи...
Стрелял съм с ПСМ. Малък, но неудобен. Така и не разбрах, дали разсейването идва от това, че не ми пасва, или си е такъв... Относно "дебаланса", има твърдения, че задната страна на куршума е по-тежка, което при най-малкото препятствие, води до превъртане на куршума около напречната му ос. До колко е вярно, мога да си поискам още днес един патрон, да му извадя куршума и да проверя.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Коментар
-
Относно куршума на 5,45х18 може да се каже, че е "небалансиран без целенасочено да е дебалансиран" (и друг път е ставало въпрос). Просто, за да му се увеличи максимално масата в този малък калибър, куршума се налага да е много дълъг - оттам всички наблюдавани ефекти.
П. П. За да задава въпроса си по този начин (относно забраната на "5,45") Бумбамфюрер най-вероятно се е поинтересувал. Все пак мисля, че забраната е факт и е надлежно нормативно оформена. Аз, честно, не съм се интересувал, но ще го направя. А липсата на пазара на патрони в този калибър не е причина, а следствие. Всъщност, самият ПСМ не е забранен - забранен е конкретният боеприпас, а се и оказа, че този пистолет се произвежда не само в този калибър. Липсата на интерес към него в другите му варианти е друг въпрос.Последно редактирано от davc; 02-01-11, 14:19.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Задната част, предната част... Айде, стига легенди.
Вече съм писал по въпроса, ама не мога да намеря къде, за да дам линк, затова ще повторя накратко. Във външната балистика има три категории на жироскопична стабилизация - траекторията се описва от масовия център на проектила е според положението на оста му спряма нея имаме: подстабилизиран (оста се колебае около допирателната към траекторията), стабилизиран (оста е допирателна към нея) и надстабилизиран (оста остава успоредна на канала на цевта през целия полет). Необходимостта от жироскопична стабилизация се появява при нарастването на кинетичната енергия на проектилите, която се постига най-лесно с повишаване на напречната плътност на проектилите (отношението на челното сечение към масата). Ясно е, че сферата има ниска напречна плътност, а цилиндърът - висока. Най-висока е при стрелите - тънки и дълги, след това при кинетичните старяди и пушечните куршуми (l ~ 3,5D) и накрая при пистолетните куршуми (l ~ 1,5D). Всеки проектил има два основни параметъра - положение на масовия център и на центъра на прилагане на аеродинамичното съпротивление. Двата центъра съвпадат при сферата, а при цилиндричните и издължение оживални форми, съпротивителният винаги е отпред и приложената сила създава двоица и следователно въртущ момент, който завърта проектила около масовия му център. При проектили с дължина до 6 пъти диаметъра на напречното им сечение е възможно на този момент да се противопостави жироскопичен, който да го уравновесява. При по-дългите, ъгловата скорсто вече става неприложима и съпротивителният център се измества назад с помощта на изкуствено завишаване на съпротивлението в края - най-често оперение, но може и ленти и прочее паразитни елементи. Когато съпротивителният център е зад масовия, двоицата пречи на завъртането около масовия център, защото "изправя" проектила по оста.
Всичко това важи само за външната балистика, когато жироскопичният момент е достатъчен на противодейства на съпротивителният от флуида, в който се движи. Всичко това свършва при срещане с твърда механична преграда и тогава вече жироскопичният момент е крайно недостатъчен да противодейства на стохастичните сили, действащи върху проектила. Приложната точка на новите сили почти винаги е пред масовия център и зависи от рамото на двоицата колко бързо ще се "превърти". По правило, при всеки пушечен куршум рамотото е много по-голямо от всеки "дебалансиран" пистолетен или междинен куршум и именно най-масовите и банални патрони като 7,62х54, 7,62х51, .30-06, хеле пък 6,5х52 са най-склонни към превъртане във временната кухина и обикновено изходното отверстие е с най-голямо откъсване и откъртване спрямо останалите леко стрелкови калибри. Едниственото различно при по-малките и съответно леки "дебалансирани" куршуми е, че поради по-малката си маса нямат инерцията на по-големите и по-лесно променят траекторията си в преградата, т.е. имат по-дълга временна и постоянна кухина, обаче обемът на двете е много далече от тези на пушечните калибри.
В заключение, пушечните се превъртат по-лесно, а междинните се отклоняват по-лесно, обаче това е строго стохастично явление и ефектът му не е еднозначен - траекторията може да завие към по-плътната среда на жизненоважните органи, обаче може и да тръгне по краткия път навън от преградата и да се отклони от смъртоносната си траектория. От своя страна, пушечният се придържа много повече към зададената му от стрелеца траектория в преградата, с тази разлика, че по пътя си вътре прави всичко леш.
Коментар
-
Колко много думички и термини, за да се обясни нещо съвсем простичко... Да беше добавил някоя формулка... и схемичка, или диаграмка ли...
Обер, имам съмнения, че никой не те разбра...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар