Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С оръжие в Европа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С оръжие в Европа?

Някой има ли представа, ще важат ли разрешителните за носене и употреба на оръжие, издадени в България и за Евросъюза? Както и обратното, нали вече ще се разхождаме само с лични карти, няма ли да хармонизираме и това?
    Не че е проблем, ама някак си не е гот да обикаляш чужди земи, само с фотоапарат! Трябва да разчиташ само на "Полис,полис, ХЕЛП!", а това не е гот...

Там в повечето страни няма носене. Може да си го държиш в къщи. Във Франция например обаче масово носят, практически нелегално. Щото полицията не контролира почти нищо освен центъра на Париж и туристическите райони. Ама ако ни фанат нас ще ни изкарат по-терористи и от бен Ладен.
    За ква са ти па ония цигански махали?

Коментар

Бе, ти за късо нарезно ли говориш?! Да е си луд? Още малко ще питаш и дали в самолетите може да го носиш на кръста, а не при пилота и с една папка документация.

Не се сещам за страна, където може да се носи за самоотбрана, въпреки, че в повечето можеш да притежаваш за спортни цели или за съхраняване.

Ние май сме страната с най-много разрешители са за носене на пистолети в ЕС и гадовете няма да ни оставят така.

И тук да кажа нещо, от което ми паднаха очите. По едно време тираджиите от Италия като ходиха кам анадолска Турция си носиха в кабините автоматични карабини Берета!!! Е, не съм чул някой да може легално да разнася автомат без да е от "органите", пък как минаваха границите без да им пука...

Коментар

Re: С оръжие в Европа?

Преди 5-6 месеца, пътувайки слушах някакво предаване по "Хоризонт", в което се дискутираше подмяна на разрешителните с нови, които да важат за целия ЕС...
        Първото което си помислих беше, че се подготвя поредната акция за "събиране" на законно притежаваното пръжие.
        Само за информация, в Бургас има над 20 хиляди издадени разрешителни за КНО, а относно незаконните оръжия, ще спомена ареста преди 2-3 седмици на двама търговци на дрога, при които бяха намерени десетина "цеви", между които и няколко АК.
        Въпросът за "носене на оръжие" на цялата територията на ЕС към момента не е решен, но аз лично предполагам, че ще е разрешено носенето, макар и само в страните от ЕС в които е разрешено на собствените им граждани.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Не вярвам скоро да се "хармонизира" тая работа. И сега може да отидеш примерно на лов някъде с твоита си пушка, както идват тук разни... С късото оръжие е малко по различно, ако ти разрешат там където отиваш /сещаи се как ще стане/ нямаш проблем с изключение на самолета разбира се /пищова се вози в багажника/. Обаче май май не се сещам за такива примери. С хора извън НСО и разни такива.

Коментар

и за какво ти е оръжие? да се правиш на каубой?

да се тупаш по кобура и да викаш "БУЛГАР! БУЛГАР!"
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз лично многоо ще се радвам разрешителните да важат и извън граница, мисля че е нормално.

Не вярвам че нормален човек би се тупал по кобура и би го извадил най-отгоре освен ако не е ниякой комплексар или психически не добре.

Така се губи предимството ако се тупаш по кобура винаги може да те тупнат в гръб и ще имат и основание да се отурват след това ми имаше пищов ...

Коментар

До: С оръжие в Европа?

На мене пък ми е интересно .Ами ако го използваш?Кво правим после?
                Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Мой познат КОСаджия ми обясни че европейския паспорт на оръжието се отнасял само за ловното оръжие. В ЕС няма единна политика и законодателство касаещо притежанието и носенето на КНО а важат нормите на националните законодателства .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В някой държави в Европа имат разрешително за притежание а не за носене.На мой познат в Норвегия ,бяха му прибрали пистолета щото на връщане от стрелбището беше се отбил в бара и пистолета се подавал ,под якето.След това бяха му изплатили цената на пистолета.Парадокс е че в северните части на страната за пушка или карабина не се иска разрешително.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      В някой държави в Европа имат разрешително за притежание а не за носене.На мой познат в Норвегия ,бяха му прибрали пистолета щото на връщане от стрелбището беше се отбил в бара и пистолета се подавал ,под якето.След това бяха му изплатили цената на пистолета.Парадокс е че в северните части на страната за пушка или карабина не се иска разрешително.
                      И съвсем спокоино може да направи на решето всеки неканен гост!И сам сигурен че няма кандидати за влизане в чужда собственост.
                      Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Проблема с пушките им произтича от вековните им проблеми с мечките.Така ми обясниха поне.

Коментар

Първоначално публикуван от rumaneza77 Преглед на мнение
                          И съвсем спокоино може да направи на решето всеки неканен гост!И сам сигурен че няма кандидати за влизане в чужда собственост.
                          Ахам, и после ще полежи 20-30 годинки в панделата .... Не вярвай много (даже хич ) на телевизията. А това, дето няма мераклии да посягат на чуждото е в следствие на друго, не на пушките и пищовите.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

То че си е начин на мислене и манталитет е така ,но и това че всеки има възможност да се защити подобаващо си е спиращ ефект.Всеки би се замислил абе дали има смисъл да взема на дядо Стоян кравата ако онзи ми тегли един с едрите бръмбари,то и дедо нема да види добро ама аз пък хич.

Коментар

Преди десетина години един американец инструктор по стрелба на полицията в Тексас на наще многобройни въпроси относно границите на самоотбрана с огнестрелно оръжие каза че там имали един основен постулат " по добре да те съдят дванадесет отколкото да те носят шестима".
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X