И Че-зе то и ТТ-то стрелят с един и същ боеприпас.Чешките конструктори на оръжие явно са имали задача да направят пистолет затози патрон, по това време на въоръжение във войските на варшавският договор.Ще е интересно да чуем мнението на учасниците във форума за това кой от двата е по-добър.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"ЧЗ-52 и "ТТ"
Свий
X
-
До: "ЧЗ-52 и "ТТ"
Чехите винаги са били умни и изобретателни конструктори, за разлика от нашите родни. Именно по тези причини въпреки натиска от СССР, не се "надупват" да произвежат "най-качествените" образци от руските оръжия. Приемат само великите руски калибри и разработват или модифицират собствени образци огнестрелно оръжие. Такъв е случая и с CZ-52. Въпреки, че е имал всички шансове да се наложи като едно добро оръжие за времето си, насилствено "трансплантирания" му калибър 7.62х25 убива всички шансове за дълголетие. Какво се получава в крайна сметка - голямо тегло и габарити, сложна конструкция, комбинирана със слаби материали и някои не толкова добри конструктивни решения като ролковия механизъм за неутрализиране на отката, обричат оръжието на многобройни засечки, износване и конструктивни повреди.
+1 глас в полза на ТТ от мен. (Въпреки, че е малко условно, кой е по-добър пищов).
П.С. По отношение конструктивния недостатък на ролките мнението ми не се отнася за картечните пистолети и другите дълги оръжия.Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.
-
до сега съм изтрелял над 3000 изтрела с чз-52,2 засечки.Според мен в пъти по добър пистолет за стрелба от тт/много е неудобно тт-то/.
Доста добри попадения при прецизна стрелба,за бърза не става,стара конструкция,чисто армейски пистолет,за скрито носене не става.
За парите които се търгува-на цената на тт,мисля ,че е по добрия избор чз-то,по ми е удобен.Сравнен с другите пистолети които съм имал/имам е дърво,но е с 30г по дърт като конструкция от тях.
Коментар
-
Аз като собственик на ТТ (от 10 г.) мога да кажа, че за този период съм изстрелял една цинкова кофа с патрони (имам предвид само тези по стрелбищата и то до преди 2 години защото вече не ги събирам).
За този период съм имал само една засечка и то по вина на дефектен патрон.
Стрелял съм с каквито патрони ми попаднат без оглед на възраст.Пистолета ми е доста стар-произведен 1943 в разгара на войната,и въпреки всичко това няма почти никакви следи от износване.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар