Какво е мнението ви за този модел?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Walter PPS
Свий
X
-
До: Walter PPS
Не си струва, особено на сегашната му цена - около 1500, при наличните алтернативи.
Тънко е, но не драстично спрямо другите компактни. Леко е, но не чак толкова, пък тези пълнители по 6-7, патрона... С 8 зарядния пълнител е високо почти колкото пистолет с 15 патрона. Поради намалената дебелина, ръкохватката не е много удобна.
В Youtube има един куп ревюта и сравнения. В чуждитне форуми пък има разни страхотии за конструктивен дефект със затворната задръжка и случаи на заклинил затвор в крайно задно положение при изстрел, което се оправяло само с инструменти после. Такова нещо не съм виждал, но все пак го има като съображение.
Оглеждам немските сайтове, но още го няма за 300 евро. Повече не бих дал. Според мен, реалният избор е Р30. Габаритите му не са фрапиращи, а предимствата пред PPS - бая.
-
След разговори със знающи люде, потвърдили мнението на Обера, решавам да мина на П30. Всички се изказаха ласково за модела-добър баланс, прилично тегло и т.н., все неща, които "тежат".LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51
Коментар
-
Е, щом си стъпил на правия път, ето ти още малко съображения за цивилно носене през лятото.
- добро покритие на стоманения блок, гумирано чукче и сравнително висока полимерна рама - все важни неща като се усетиш, че лятото под дрехите всичко, което е извън вътрешния кобур е потно;
- много удобен декокер - реално спусък ще пипнеш само на стрелбището;
- общопризната ергономия на ръкохватката и на целия кютук;
Съображенията, нямащи общо с практиката са:
-трябва време да се свикне, въпреки удобството и мазния откат, щото все още съм много по-точен с Макаров, въпреки че това е за носене, а не за стреляне;
- не трябва да го изпускаш от високо и на твърдо, но това важи са всички пистолети.
Коментар
-
В интерес на истината, П30 беше фаворит, но след като видях ППС леко залитнах. Много изчистен и приятна визия. Проблема е, че все още го няма по стрелбищата и не можах да го пробвам.
С П30 беше "любов от пръв поглед". Пасна ми в ръката, сякаш беше правен по поръчка. Първите десет изтрела ги групирах "без да искам". Въобще, направи ми много добро впечатление още на първа срещаLR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51
Коментар
-
Валтера май е с прекалено къса ръкохватка, но това е субективно, не съм го пробвал... просто визия.
Направи ли избора?Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнениеВалтера май е с прекалено къса ръкохватка, но това е субективно, не съм го пробвал... просто визия.
Направи ли избора?
Избора ми е П30Решено!
LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар