Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съхранение на оръжие в РПУ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съхранение на оръжие в РПУ

Здравейте! Бих искал да попитам следното : По законния ред придобих пистолет Зиг Зауер. Касата ми е по адрес на лична карта, но отскоро вече не живея там.Преместих се спешно в друг град , а тук още не съм си сменил личната карта с новия адрес. Може ли да занеса оръжието за съхранение примерно за два месеца в РПУ-то където ми е издадено разрешителното докато си оправя адресната регистрация и лична карта на новия адрес?Просто сега нямам време да се регистрирам, а не искам да ми дойдат на проверка и да видят че не живея там и да ме глобят.Ако някой ми отговори ще съм му благодарен защото съм се притеснил.

До: Съхранение на оръжие в РПУ

Първоначално публикуван от aiko Преглед на мнение
    Здравейте! Бих искал да попитам следното : По законния ред придобих пистолет Зиг Зауер. Касата ми е по адрес на лична карта, но отскоро вече не живея там.Преместих се спешно в друг град , а тук още не съм си сменил личната карта с новия адрес. Може ли да занеса оръжието за съхранение примерно за два месеца в РПУ-то където ми е издадено разрешителното докато си оправя адресната регистрация и лична карта на новия адрес?Просто сега нямам време да се регистрирам, а не искам да ми дойдат на проверка и да видят че не живея там и да ме глобят.Ако някой ми отговори ще съм му благодарен защото съм се притеснил.
    Колега не се напрягай никой няма да те провери и аз до вчера се разправях за същото с милиционерите ,но ако те е страх дай го на съхранение в РПУ-то

Коментар

Ами едвали някой ще те провери, но ако не искаш да си слагаш таралеж в гащите, по - добре си остави оръжието на временно съхранение в РПУто. за 2, 3 месеца няма да е проблем, срещу някаква символична сума ще ти го пазят.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Кой знае защо, аз извън домашният си адрес, си го нося втъкнато в гащите, и с разрешителното в джоба.....и си нямам проблеми то за това се казва "разрешително за носене..." или ти трябва (или смяташ че ще ти потрябва) и го носисиш, или си колекционер
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравей Колега , мисля, че проблема ще бъде , ако дойдат на адреса по л.к. и оръжието го няма , а ти си там.А иначе където си ти и той може да бъде с теб.Или е на теб, или го съхраняваш правилно по адресна регистрация в метална каса.
          FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Дръж си пистолета при теб и не го давай в никакво РПУ.Ако си се устроил на ново място,тогава първо си примести касата,а след това като си смениш л.к. подаваш молба в районното,правят ти проверка на касата и нямаш проблеми.Успех.

Коментар

в РПУ-то има голяма вероятност някои части на пищова да бъдат сменени с по-стари такива личен опит

Коментар

И да го скъсат от стрелба, ако са им изпаднали от някъде боеприпаси .
                LZ1VWW

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Кой знае защо, аз извън домашният си адрес, си го нося втъкнато в гащите, и с разрешителното в джоба.....и си нямам проблеми то за това се казва "разрешително за носене..." или ти трябва (или смяташ че ще ти потрябва) и го носисиш, или си колекционер

Като не живееш на адреса си по лична карта няма кого да проверат полицаите

Коментар

Първоначално публикуван от vesowarworld Преглед на мнение

100%

Коментар

Първоначално публикуван от apikucheto Преглед на мнение
                      Като не живееш на адреса си по лична карта няма кого да проверат полицаите
                      Има, има, и са проверявали, и проблеми не са правили. Адреса си е истински, и касата и тя, закрепена за стената както си трябва, и е надлежно отключена.............и празна, щот` лицето не е в къщи и пищово си е с него
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Има, има, и са проверявали, и проблеми не са правили. Адреса си е истински, и касата и тя, закрепена за стената както си трябва, и е надлежно отключена.............и празна, щот` лицето не е в къщи и пищово си е с него
                        Не 100, ами 1000% вярно, само касата да бъде заключена, че нали в нея трябва да има и боеприпаси.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от vesowarworld Преглед на мнение
                          Момчета хайде да ви обясня защо пистолета не може да бъде "скъсан" от стрелба.....първо...оръжието, което се съхранява по протокол чрез заплащане на държавна такса по Тарифа№4 на МВР, не се съхранява в"КОС"
                          второ...когато бъде прието в "КОС" се изготвят нужните документи
                          трето....оръжието се запечатва
                          и....четвърто се съхранява във съответните служби "Въоръжение" към ОД на МВР.....а не в РПУ-то
                          Ако го интересуват някой подробностите по процедурата да ми пише на лични....готов съм да обясня на всички заинтересувани!
                          LZ3YG

Коментар

И още един случай .Моят пистолет го прибраха защото са ходили няколко пъти на адреса на който съм регестриран и не са ме намерили уж за да ми проверяват касата,е аз трябва да стоя по цял ден в нас че евентуално ако минат да ме проверят ли,а иначе където съм аз там е пистолета ми,обяснявах го това нещо на косаджийката ама то жена,така че колега и най-добре си направи новата рег.защото ако отидат на старата и не те намерят няколко пъти,после ще имат повод да ти го вземат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X