Здравейте! Бих искал да попитам следното : По законния ред придобих пистолет Зиг Зауер. Касата ми е по адрес на лична карта, но отскоро вече не живея там.Преместих се спешно в друг град , а тук още не съм си сменил личната карта с новия адрес. Може ли да занеса оръжието за съхранение примерно за два месеца в РПУ-то където ми е издадено разрешителното докато си оправя адресната регистрация и лична карта на новия адрес?Просто сега нямам време да се регистрирам, а не искам да ми дойдат на проверка и да видят че не живея там и да ме глобят.Ако някой ми отговори ще съм му благодарен защото съм се притеснил.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съхранение на оръжие в РПУ
Свий
X
-
До: Съхранение на оръжие в РПУ
Първоначално публикуван от aiko Преглед на мнениеЗдравейте! Бих искал да попитам следното : По законния ред придобих пистолет Зиг Зауер. Касата ми е по адрес на лична карта, но отскоро вече не живея там.Преместих се спешно в друг град , а тук още не съм си сменил личната карта с новия адрес. Може ли да занеса оръжието за съхранение примерно за два месеца в РПУ-то където ми е издадено разрешителното докато си оправя адресната регистрация и лична карта на новия адрес?Просто сега нямам време да се регистрирам, а не искам да ми дойдат на проверка и да видят че не живея там и да ме глобят.Ако някой ми отговори ще съм му благодарен защото съм се притеснил.
-
Ами едвали някой ще те провери, но ако не искаш да си слагаш таралеж в гащите, по - добре си остави оръжието на временно съхранение в РПУто. за 2, 3 месеца няма да е проблем, срещу някаква символична сума ще ти го пазят.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Кой знае защо,аз извън домашният си адрес, си го нося втъкнато в гащите,
и с разрешителното в джоба.....и си нямам проблеми
то за това се казва "разрешително за носене..."
или ти трябва (или смяташ че ще ти потрябва) и го носисиш, или си колекционер
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Здравей Колега , мисля, че проблема ще бъде , ако дойдат на адреса по л.к. и оръжието го няма , а ти си там.А иначе където си ти и той може да бъде с теб.Или е на теб, или го съхраняваш правилно по адресна регистрация в метална каса.FREELANDER 2000 TDI 1999 г.
Коментар
-
Дръж си пистолета при теб и не го давай в никакво РПУ.Ако си се устроил на ново място,тогава първо си примести касата,а след това като си смениш л.к. подаваш молба в районното,правят ти проверка на касата и нямаш проблеми.Успех.
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеКой знае защо,аз извън домашният си адрес, си го нося втъкнато в гащите,
и с разрешителното в джоба.....и си нямам проблеми
то за това се казва "разрешително за носене..."
или ти трябва (или смяташ че ще ти потрябва) и го носисиш, или си колекционер
Като не живееш на адреса си по лична карта няма кого да проверат полицаите
Коментар
-
Първоначално публикуван от vesowarworld Преглед на мнениеИ да го скъсат от стрелба, ако са им изпаднали от някъде боеприпаси.
100%
Коментар
-
Първоначално публикуван от apikucheto Преглед на мнениеКато не живееш на адреса си по лична карта няма кого да проверат полицаитеи са проверявали, и проблеми не са правили. Адреса си е истински, и касата и тя, закрепена за стената както си трябва, и е надлежно отключена.............и празна, щот` лицето не е в къщи и пищово си е с него
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеИма, има,и са проверявали, и проблеми не са правили. Адреса си е истински, и касата и тя, закрепена за стената както си трябва, и е надлежно отключена.............и празна, щот` лицето не е в къщи и пищово си е с него
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vesowarworld Преглед на мнениеИ да го скъсат от стрелба, ако са им изпаднали от някъде боеприпаси.
второ...когато бъде прието в "КОС" се изготвят нужните документи
трето....оръжието се запечатва
и....четвърто се съхранява във съответните служби "Въоръжение" към ОД на МВР.....а не в РПУ-то
Ако го интересуват някой подробностите по процедурата да ми пише на лични....готов съм да обясня на всички заинтересувани!LZ3YG
Коментар
-
И още един случай .Моят пистолет го прибраха защото са ходили няколко пъти на адреса на който съм регестриран и не са ме намерили уж за да ми проверяват касата,е аз трябва да стоя по цял ден в нас че евентуално ако минат да ме проверят ли,а иначе където съм аз там е пистолета ми,обяснявах го това нещо на косаджийката ама то жена,така че колега и най-добре си направи новата рег.защото ако отидат на старата и не те намерят няколко пъти,после ще имат повод да ти го вземат.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар