Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пистолет Токарев

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пистолет Токарев

    Здравейте. След дълго време на желание се сдобих с ТТ. Посъбрах някой лев и съм решил да си закупя "аксесоари". Основно търся дулен компенсатор, чирени, и човек който може да гравира и оксидира.
    Прегледах доста теми в форума и не открих подобни неща.
    Благодаря Ви.

  • #2
    Какъв е въпроса?
    Ако търсиш човек, който да гравира, оксидира и едновременно с това да продава чирени и компенсатор, това е много умряла работа.
    Изстреляно така всичко това няма да ти донесе нищо...
    От друга страна, тук има доста хора притежатели на ТТ, но повечето по една или друга причина са загубили интерес да пишат.
    Опитай с някоя снимка, някое постижение на стрелбището и туко виж си събудил поне някакъв интерес...
    Аз имам ТТ (писъл съм за него тук) но за сега лафа не тръгва.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

    Коментар


    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Ще е интересно за какво става въпрос.

    • siem
      siem коментира
      Редактиране на коментар
      Ми то като гледам на автора не му дреме...

    • trapper
      trapper коментира
      Редактиране на коментар
      Това ми беше ясно, още като прочетох темата. ТТ-33 не е всеки. Учудвам се, че все още не се предлага на цени за колекционери на оръжия от ВСВ. Цените на ВСВ танкове Майбах и оръдия Рейнметал удрят тавана, а ние ги биехме на Ново село.

  • #3
    Теми има много само някой да търси . https://offroad-bulgaria.com/forum/%...-tt-33-7-62x25 https://offroad-bulgaria.com/forum/%...0-%D1%82%D1%82
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • #4
      Благодаря за насоките

      Коментар


      • #5
        Реставриране на ТТ: https://www.youtube.com/watch?v=reJaLo133gQ
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

        Коментар


        • #6
          Знам, че в Китай правят реплики на ТТ 7,62х25, но скоро видях този пистолет - Noringo. Тук има ли някой с личен опит с този пистолет?
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

          Коментар


          • sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Мой братовчед имаше такъв . Никакви проблеми а той приживе стреляше доста с него . Като почина го взе зет му той е полицаи в Ловеч дали го взе да го ползва като като пистолет или само за спомен от човека не знам .

        • #7
          Имам си нормално ТТ. Тъжната истина е, че иска едва ли не всекидневна поддръжка, иначе ръждясва зловещо. Също така има проблеми с патрони, правени за ППС/ППШ. Засича доста често с тях.
          Да се влагат усилия за компенсатори и чирени просто няма смисъл. С тях става неудобен за носене и не особено по-функционален. И без друго има предимно носталгична стойност - а там е важно автентичното усещане...

          Коментар


          • #8
            Норинко тип 54 е китайското ТТ. По данни от интернет- все още се произвежда и използва в някакви подразделения. Застава също имаха модел на ТТ. Колко са удачни- не зная. Не зная и съветското ТТ колко е удачно, особено последните години- пистолетите се развиха доста, но, това е друг въпрос. Уж тия със ситната накатка по слайда биле по- хубави. За патроните, познат ми се оплака, че поради някаква причина, след повечко стрелба(никаква идея колко) със Селиерки, му се раздула цевта. Идвали му по- силни. Никаква идея до колко е така и дали е по вина на оръжието и тн.

            По- лошото е, че патрони за ТТ се намират все по- рядко и са все по- скъпи. По нашия край има само Селиерки за левче и Фиочи за 1.80. Забелязвам и на PPU за около левче във ВИПа, но ги обвиняват, че са занижили качеството, което се потвърждава от ревюта в ютуб. С тях ТТ изкарва начална скорост около 410-420 м/с до като със Селиерките около 440-460 м/с

            При ТТ поради възрастта и използването на старите съветски патрони с доста агресивни компоненти в барута и капсулните вещества- задължително чистене след стрелба, че оставиш ли го- цевта корозира яко. Да, вече едвали се намират такива патрони, но… през годините какво е видял и колко собственика е сменил… и все пак, това са неща, които могат да бъдат проверени и установени при нужда.
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

            Коментар


            • Самодържец
              Самодържец коментира
              Редактиране на коментар
              Заставата го има и в 9мм, колко е удачен боца работа.

            • sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Освен ЦЗ в двата калибъра го има и унгарски ФЕГ в двата калибъра . Навремето изтървах за два часа един унгарски с двете цеви в оръжеен магазин в Русе .

          • #9
            До преди 5 - 6 години патрони 7.62 х 25 произведени шейсетте години на миналия век руски и на завод 10 имаше колкото искате . Само в складовете на МВР след като деветдесет и някоя продават в Африка мобилизационната готовност от Шпагин и Судаев имаха налични над 20 милиона патрона . Продаваха ги по 10 стотинки в магазин даже и при кожодерите от ВИПа на стрелбището бяха по 20 стотинки . Моя е руски 1950 година . Изстрелял съм поне 2 - 3 000 патрона от старите през годините когато бяха почти без пари във ВИПа и стрелбището на Фортуна и на пистолета нищо му няма . Силно се надявам че сега цялата тая скрап са я засилили към Украйна .
            Последно редактирано от sek.1; 31-01-24, 08:46.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • ivodianov1992
              ivodianov1992 коментира
              Редактиране на коментар
              Нищо им няма. Стига да са съхранявани правилно. Преди време, някакви специалисти се изказваха, че се променяли някакви свойства в следствие на времето- развивали се някакви химични процеси в барута и започвал да гори с по- голямо налягане от заложеното. До колко е така, нямам идея. Не само ние, много европейски държави си поизчистиха складовете в помощ на Украйна и продължават да произвеждат съответно. В следствие на инфлация, поскъпване на суровини, на труд, едвали не “дефицит” на биеприпаси и тн. е нормално цените да са нагоре.

            • trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              старите патрони, опаковани в хартийки и вързани с канап, още презареждат безотказно, докато някои от "новите" не могат

            • Самодържец
              Самодържец коментира
              Редактиране на коментар
              Има си го това за промяната в барута и взривното горене, валидно си е.

          • #10
            Това което ми е обяснил химика на БЕТА за химията на старите барути . Някъде до осемдесетте години на миналия век в барутите се е ползвал забавител на горенето на целулозна основа който е силно хигроскопичен . От влагата във въздуха с времето барута отива към групата на пирокселините като силата му самопроизволно се усилва или намалява . За това срока на съхранение в запечатани метални кутии беше и все още е 10 години . От там нататък всичко е дет се вика от лукавия . Дори и при старата система на ВД в която се влагаха много пари пак не успяваха да поддържат резервите в някакви нормални срокове на съхранение . При мобилизационен потенциал около 2 милиона човека въобще не е тривиална задача да поддържаш всичко необходимо за да ги въоръжиш ; облечеш ; нахраниш и тнт .
            Последно редактирано от sek.1; 31-01-24, 08:04.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • ivodianov1992
              ivodianov1992 коментира
              Редактиране на коментар
              Вероятно ще да е нещо такова. Това ми припомня и информация от книги, която съм чел от разни професори, преди десетина години, когато се интересувах и изучавах вътрешна и външна балистика. С времето барутите и капсулните вещества се развиват доста, не само в СССР. Основно да не бъдат така агресивни към метала. Разбира се и да не си влошават свойствата в по- дълъг период от време, което на даден етап е неизбежно да се случи все пак.

            • trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              питай го какво слагат в новите барути, че се обезсилват след 3-4 години

            • sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Е ти какво искаш ? Оръжейните търговци да умрат от глад ли ? Навремето казваха че при нормален интензитет бойни действия едно изделие 2С1 си изстрелва стойността в боеприпаси за един до три месеца в зависимост от това дали ти си произвеждаш боеприпасите или ги внасяш . Ние бяхме единствената държава в бившия соц. лагер извън СССР които произвеждахме и машината и снарядите за нея . В момента завода за снаряди в Костенец който отвися поне 10 години консервиран от как почна войната работи 24/7/365 . От вратата на който и да било завод изделие 2С1 под 1 милион долара няма .
              Последно редактирано от sek.1; 31-01-24, 09:00.

          • #11
            Стрелял съм с няколко ТТта , също и с Zastava M57 купена нова от випа. Сръбското ТТ е класа над съветските. Има също румънски и полски ТТ но нямам лични впечатления от тях.



            Имал съм възможност да придобия за без пари такъв пищов , ама не ме влече. Предвид разрешителните режими които са у нас.
            Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X