Обява

Свий
Няма добавени обяви.

,,CZ"82 калибър 9х18 , Макаров 9х18 или Байкал 9х18

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ,,CZ"82 калибър 9х18 , Макаров 9х18 или Байкал 9х18

След доста мъки ми дадоха разрешително, за закупуване на пистолет. Сега съм пред дилемата, какво да си взема!?!Поизчетох доста по темата , но бих искал съвет от вас!
    Оръжието няма да се носи постоянно. Имахме преди време инцидент с мангали на един язовир / падам си малко рибарче/ и добре че колегата до мен извади пистолет и стреля в въздуха та тия се ометоха , иначе щеше да стане голям въргал , а и не само щото мангалетата вадеха ножове!
    Та по темата : https://lovnipushki.bg/products/pist...alibar-9h18mm/ , https://lovnipushki.bg/products/pist...alibar-9h18mm/ ,http://www.parisburel-bg.com/%D0%B1%...0%B2-P603.html .
    Какво бихте препоръчали вие? Блъгодаря предварително за мненията!
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Аз като собственик на Байкал и дългогодишен ползвател на Макаров и предвид целите, които си заложил бих те посъветвал да вземеш най-евтиното и запазено разбира се. И трите са горе-долу един дол дренки. Чешкото е малко по-пипнато и с малко по добри мерни прибори, но само до там. Съответно е най скъпо.
    Имай предвид, че щом са трудни на даване (твоите косаджии) съответно са лесни на вземане и винаги има риск в бъдеще да откажат подновяване, а тогава пищова увисва в КОС за 1 г. и ако не го продадеш в този срок отива за унищожаване.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Без да навлизаме в детайли кое какво и защо, бих те посъветвал да не си хабиш разрешителното за тия железа. Отдели още малко пари и си купи нещо в 9х19. А като няма да се носи ежедневно, най-добре револвер в .357 Магнум. Патроните са по 80 ст., но ако се наложи дори само изстрел във въздуха е доста по-респектиращ. Револверите не са много на почит в България и има доста запазени екземпляри на цени като за Макаров ...
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

• siem
        siem коментира
        Редактиране на коментар
        Малко в противовес на това ще кажа, че аз Байкала (като този на снимката) го купих аз 100 лв. от човек с изтичащо разрешително, а познат, който искаше да се отърве продаде армейски Макаров на прострелка за 60 (шесдесет) лв. Суми които са прежалими според мен.
        Ако няма да се вади от касата и ще се ползва само за да пази стрх по язовири мисля, че стига.
        Колегата kuzdov е прав за револверите най малко защото не плюят гилзите, но там цените са мако по скъпи.

При условие, че сам казва колко трудно си е извадил разрешително, аз на негово място не бих го похабил за Макаров или сродните му. Това си е мое мнение, но съм убеден, че ако се подлъже по евтинията неминуемо ще дойде моментът на съжалението, че не си е взел по-качествена играчка ...
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Малко са били мангалите. Ако са много, каквото и да извадиш все тая.
        Макаровия си е добър. Почти винаги има обявени за продан пред КОС-а, за смешни цени.
        В случая не виждам какво би оправдало цената на магнума.
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Гъдела е друг, а и аз съм на принципа ако ще е гарга, да е рошава. Веднъж в живота може да ти потрябва наистина и да си сигурен, че ще свърши работа. От друга страна, това е калибър, който никога няма да изчезне и трето - не му трябват никакви особени грижи. Аз след носене лятото или след стрелби само го препръсквам с ВД40 и го забърсвам с един парцал да не маже и това е. Револвери втора ръка последно гледах по 300-400 лв. по магазините, не са някаква страшна сума. Иначе ако цената е приоритет, Макаровеца няма аналог, ама последно като гледах цените на патроните на стрелбището 9х18 бяха по-скъпи от 9х19 с около 20 ст. и с около 17 ст. по-евтини от .357
          Неизвестен мъдрец

Коментар

9x19 е най-малкия смислен калибър, за който си струва човек да се занимава. Звучи ми като повдигналият темата да няма особен опит с късо, затова най-добре първо на някое стрелбище да пробва различни калибри/системи и след това да решава. Все пак късо не се купува всеки ден и е безсмислено да се хабят излишни време и енергия.

Коментар

С пистолет до сега не съм стрелял. За последно съм стрелял с калашника в казармата.
              Изключвам въздушната пушка с която гоня котаците да не ядят манджата на кучето.
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

Зарежи го 9х18 . Търси си нещо 9х19 което да ти пасне в ръката . Ако искаш евтино и да вдига много шум ТТ . И такова имам
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                  С пистолет до сега не съм стрелял. За последно съм стрелял с калашника в казармата.
                  Изключвам въздушната пушка с която гоня котаците да не ядят манджата на кучето.
                  Бягай на стрелбището тогава с 50 лв в джоба и много неща ще ти се изяснят

Коментар

• Самодържец
                    Самодържец коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не съм много убеден в това. Трябва да изстреля сандъци с патрони и с различни оръжия та да разбере какво точно му трябва. Случая обаче не е такъв явно и вероятно е по-добре теоритично да си изчисти концепцията относно калибъра, после да пообиколи магазините да подържи различни оръжия, и което му пасне най-комфортно в ръцете, това да вземе. След това си трябва стрелба за да го овладее. Аз понеже бях стрелял предимно с глок, когато реших все пак да си взема един и отидох до магазина за глок се върнах с ... ЧЗ. А относно калибъра и моя съвет е за 9х19.

• MFr
                    MFr коментира
                    Редактиране на коментар
                    Той че за 1 час няма да придобие кой-знае какви умения е ясно, ма поне ще усети какво е то пистолет, ще усети кое как му пасва в ръката и ще види мишената през различни мерни прибори. Което пак е по-добре от хич.
                    Както и да е, гледам вече се е засилил да купува, така че едва ли има значение.

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                  ...Имай предвид, че щом са трудни на даване (твоите косаджии) ...
                  Косаджии, които все пак дават разрешително с основание "да се пазиш от цигани по язовирите"не се броят за трудни за даване.
                  П.П. По темата: по това основание(пазене на страх а.к.а. превантивно действие) револверът не е добра идея от психологическа гледна точка. Цветнокожите като го видят вероятно ще го сметнат за газов, което в повечето случаи може да докара съвсем излишни... мм...проблеми.
                  And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• Самодържец
                    Самодържец коментира
                    Редактиране на коментар
                    На каква база смяташ, че ще сметнат револвера за газов, а че няма да сметнат пистолета примерно за воден (също за газов)?

Е нали се сещате, че не съм писал в заявлението за искане на разрешение за оръжие за циганите на гьола! Това е несериозно за тях и въобще нямаше да ме отразят!
                  Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение

Косаджии, които все пак дават разрешително с основание "да се пазиш от цигани по язовирите"не се броят за трудни за даване.
                    П.П. По темата: по това основание(пазене на страх а.к.а. превантивно действие) револверът не е добра идея от психологическа гледна точка. Цветнокожите като го видят вероятно ще го сметнат за газов, което в повечето случаи може да докара съвсем излишни... мм...проблеми.
                    Чувал ли си звука от изстрел с .357? Гарантирам, че няма да го объркаш с газов ....
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение

Чувал ли си звука от изстрел с .357? Гарантирам, че няма да го объркаш с газов ....
                      Излизаш от хипотезата. Аз няма да го объркам, ама Асан, Мечо, Мемиш и седемте им братя на по три ракии като нищо ще се опитат да приложат на собственика оня стар каубойски виц за мушката. Понеже едва ли знаят думата "револвер", не са гледали Мръсното Хари и ежедневните им оптични контакти са предимно с пищова на колана на полицая. Ненужни усложнения и пари за адвокати.
                      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• ivo-police
                        ivo-police коментира
                        Редактиране на коментар
                        Изпускате една леко психо-граница между револвера и пистолета а именно звука от зареждането....

• icos
                        icos коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ти пък сега, къде си тръгнал на риба без патрон в цевта

• Самодържец
                        Самодържец коментира
                        Редактиране на коментар
                        На риба може, на сватба не може.

Честно казано се надявам никога да не се наложи да употребя оръжие срещу човек! Но е добре да си подготвен!
                      Ат.Буров.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X