Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за S&W серия 1911 (или аналог)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за S&W серия 1911 (или аналог)

От едно известно време избирам пищов.
    Бях свел избора до ХК Компакт, СУ МП серията или СУ револвер .357 Магнум. Пистолетите 9 мм. (след като гледах/пробвах и Глок 17/19, Зиг 2022)

Преди това се бях запалил по СУ - серията "1911" .45 (първоначално се прави от Колт, разработен е от Дж. Броунинг), в последствие кой ли не го произвежда този дизайн - интересна и богата е историята на модела.
    Аз се огледах в изпълнението на S&W, просто защото Колт не намерих, а този модел на Таурус май го няма в БГ. Незнайно защо пак нещо натам клоня...

Основно притеснение ми е, че няма къде да го тествам (няма го по стрелбищата).

В тази връзка, моля, дайте съвет (за или против) този избор. Приемаме, че размерът, теглото, цената на муницията и вместимостта на пълнителя съм ги приел.
    Коментари за калибъра също са добре дошли.

До: Съвет за S&W серия 1911 (или аналог)

За тези пари защо не разгледаш и Sig Sauer P226 - пак армейски, метален, от реномиран производител и т.н. или Sig Sauer P229, като компактен размер /включвам го защото си споменал ХК Компакт и Глок19/.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Привет,

след вчерашните 100 патрона тестове на Глок 17, който имам от една седмица и го разнасям .
      Мога да кажа, че не съм се заблудил много съм доволен. Не искам да прозвучи като реклама.
      Хеклера го държах в магазина направо ми легна в ръката, ама си е малко по-скъп а бюджета беше ограничен. Другото което е за Глока започнах да отдавам дължимото на липсата на каквито и да било предпазители и стърчащи части. Просто инстиктивно вкарваш патрон и стреляш не се мисли.
      Като избираш и ако случайно се спреш на Глок, пробвай и 17-ката даже накарай продавача да ги сложи един до друг с 19. Разликата не е голяма като размери, ама за мойта лапа не съжалявам че взех по големия, просто си пасна(един предавач ме открехна ).
      Ако ти е за седене в касата, си вземи кактото ти хареса, твоята преценка е най-добра в случая.
      Като боеприпаси ляга по 0.52 ст. на бройка. Ама съм чувал, че и по 0,45 може да се намерят.

Успех в покупката.
      LZ1VWW

Коментар

Може би Браунинг Хайпауър?

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          Може би Браунинг Хайпауър?
          Хм хващаш ме неподготвен - това ми беше обягнало като опция . Вместо да стане по-ясно то стана по мътно.

Ще ходя утре да го гледам. Във випа дали ще го имат. Онзи там само за Зиг ми говори, а аз не съм много сигурен...

Коментар

Колега избора си е твой в крайна сметка, но щом питаш и аз да кажа нещо, но първо уточни габаритите на пищова, калибъра и не на последно място долу горе финансите...........ааааа и забравих за какво ще го ползваш?
            П.п. за НР на Браунинг забрави.Не е лош пистолет, но си му е минало времето. Все си мисля,че вече има и по добри варианти.(ако пък ти харесва и ти е удобен АРКУС значи, че НР е твоя пистолет)
            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
              Колега избора си е твой в крайна сметка, но щом питаш и аз да кажа нещо, но първо уточни габаритите на пищова, калибъра и не на последно място долу горе финансите...........ааааа и забравих за какво ще го ползваш?
              П.п. за НР на Браунинг забрави.Не е лош пистолет, но си му е минало времето. Все си мисля,че вече има и по добри варианти.(ако пък ти харесва и ти е удобен АРКУС значи, че НР е твоя пистолет)
              Колега, аз в първия пост съм казал - спрял съм се на S&W 1911 45ти калибър. Но няма къде да го пробвам. Останалите оръжия, които съм изброил - всичките съм ги пробвал и там изборът бе сведен до Зиг СП2022 и Глок 17.

Смита ми харесва повече обаче.

Коментар

Ето само за ориентация(обявата е стара все пак)
                http://thegunman-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2805
                Огледай такива сайтове и обяви към тях.Там пичовете са сериозни и няма да те подведат вярвай ми! Има много изгодни оферти.Аз купих Джерихона и след 5 дни такъв пищов излезе за продан много изгодно, че ми идваше да се фана за х... и да са тръшна у земята.Ама за това като уточниш някой неща.
                "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Не видях отговора нещо съм се заблеял.Сори. Значи Смит тогава какво му се чудиш

Коментар

Здравей колега.Във ВИПа по едно време имаше канадски копиа на 1911 ''Пара Орданс'' ,мисля че се казваха.А във кв.Младост имаше една фирма ''Елмет Инжинериг'',там преди време съм виждал израелски копиа.Иначе Брауниг можеш да пробваш на ''Герена'',а го продаваха ''Доч и Ко'' и можеби в ''Сафари''

Коментар

Модел 1911 е абсолютна класика в полуавтоматичните пистолети.

Вероятно няма друг пистолет, който да се произвежда от толкова дълго време, от толкова много производители и в толкова много варианти.

Това е и едно от най-тунингованите оръжия в света - има огромен избор от допълнителни екстри и разновидности на изработка.

В тази връзка е добре да се каже, че различните производители имат различни подмодели, базирани на платформата на 1911 с различни опции, външен вид и дори различни размери и ергономия.
                      Съответно и цената варира в огромни граници, като някои изпълнения достигат петцифрени суми.

Усещането при стрелба с два пистолета, базирани на 1911, но изпълнени по различен начин може да е съвсем несравнимо, затова е трудно да се обобщава.

Класическият му калибър е разбира се .45 в едноредов пълнител.
                      Някои модели се предлагат и с двуредови пълнители.

Пистолетът е добре балансиран, а мунициите в .45 имат много приятен и овладян откат.

Дебатът 9х19 срещу .45 е стар, ожесточен и нееднозначен.

Ще си позволя да кажа, че .45 е ефективен и доказан във времето и войните калибър и въпреки че не притежава чудодейни качества не бива да има никакви притеснения относно неговия потенциал да върши работа.

Известни са и някои проблеми с класическия 1911, като например затрудненото подаване на експанзивни патрони от пълнителя в патронника.
                      За решаването на този и други проблеми се предлагат огромен брой разновидности на оръжието.
                      Някои производители дори предлагат и изработка на пистолет, базиран на 1911 по поръчка - с пълно индивидуализиране на всички детайли според изискванията на стрелеца.

За съжаление у нас предлагатено на този модел пистолет е много ограничено.

Освен Елсан и продаваните от тях модели на Смит и Уесън се сещам и за няколко частни обяви за продажба от други производители, но предимно на спортни варианти.

За България пистолетът и калибарът са екзотични - не на всяко стрелбище има .45 а резервните части и опции се достяват трудно.

За мен този пистолет е легенда - всеки почитател на огнестрелното оръжие трябва някои ден да има вариант на 1911 в .45

Историческата му стойност обаче не го прави автоматично най-добрият избор за единствено оръжие, особено предвид българските реалности за сдобиване с КНО...
                      Последно редактирано от Vimpel; 22-06-09, 21:16.

Коментар

Поздравления за избора! На модел, не на марка! В България мисля, че най-лесно ще си намериш/поръчаш Зиг Зауер- разгледай ги в официалния сайт.
                        http://www.sigsauer.com/Products/Sho...?categoryid=25 Иначе тези май са най-хубави, но не знам дали тук могат да се намерят/поръчат.
                        http://www.springfield-armory.com/ar...clicktype=1911
                        Най-вероятно няма да ти трябва за работа, така че евала още един път! Все пак кой не е гледал The Last Man Standing? Аз също съм голям мераклия за такъв, но не ми се дават пари за нещо, което властта може да ми вземе.
                        Иначе, бидейки сингъл екшън и 45кал.ще имаш една от най-мазните стрелби на пазара.
                        И не обиждай класиката със сравнения с глок!
                        P.S.На ВИПа има един КОЛТ, който е подобен, но е 10мм калибър- каквото и да значи това...

Коментар

Ето и моите 2 цента:
                          http://www.isd-bg.com/products.php?pcatid=1&catid=15

Коментар

Въпреки голямото ми желание невъзможността да изпробвам оръжието преди покупката или дори да получа препоръка от друг собственик на същото явно ще се насоча към нещо друго

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                              Въпреки голямото ми желание невъзможността да изпробвам оръжието преди покупката или дори да получа препоръка от друг собственик на същото явно ще се насоча към нещо друго
                              Жалко, щеше да си левъл! А като си купиш глок ще се загубиш в океана от хора, които не си чистят оръжието! Но поне ще имаш всякакви екстри и джаджи за него.
                              P.S. Щом няма да е 1911, провери при КОСаджиите и си вземи някой конфискуван за половината пари! Те имат много! Ма.... им ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X