Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пистолет AП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пистолет AП

Гледах темите,обаче никъде не видях такава за пистолети AП ,та ако някой знае за какво става въпрос нека пише-плюсове,минуси,такива работи.
    Оф-Роуд клуб "Без Граници" - Сливница

До: Пистолет AП

АП идва от унгарското Атила Пистол. Иначе е някакъв клонинг на Браунинг. Има серии с различни надписи включително и "АР-МВР". Прилича също на Валтер РР. Калибъра е 7,65. 8 заряден. Алуминиев корпус. Сравнително лек и плосък. Има една особенност-може да се вкара патрон в цевта при заключен предпазител. Предпазителя и обратно на Макаров, в смисъл отключен-заключен. Виждал съм хора не свикнали или незапознати с това да вкарват патрон и натискат, натискат ...Според мен не е нищо особенно, на старо вървяхя по стотина лева...
    Аз не бих изхабил разрешително заради АП!
    Последно редактирано от Сашо; 14-05-09, 21:59.

Коментар

Малка поправка - оръжието е клонинг на Walther PP. Освен това една от версиите е че абревиатурата "АП" означава "Автоматичен Пистолет", но поради грешно изпълнена поръчка за нашия пазар(кирилица/латиница) на оръжието пише АР вместо АП. Като АР се предлага в България, в другите страни е различно наименованието (РА-63 и т.н.).
      Иначе много приятно изцяло метално, доста точно, малко и удобно за скрито носене оръжие в калибър 7.65 Browning. Последния го определят като не особено подходящ за самоотбрана, но тази тема вече сме я коментирали.
      Оръжието се предлага и в калибър 9х18, но преди всичко на американския пазар, където го има и с олекотена алуминиева рама.
      В България е бил на въоръжение преди всичко в редиците на МВР.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

малко офф- ако може.
        предварително се извинявам ако въпроса е с повишена тъпота.

ИЖ (газовия - 75 май ) не е ли същото нещо като АП, само дулото го прави газов?

Коментар

Не е същия,Иж-газов.Ап-има една тъпа стоманизирана тел с която се законтря заключването на блока и когато се поизноси създава непрекъснато проблеми.Много слаб патрон-неможе да да пробие лопата от 25м.

Коментар

Калибър 9Х18 на АП не е само на американският пазар,а го има и по нашите магазини.Аз притежавам АП-Фег 9Х18 ,който си е чисто 100% копие на Валтер РР.Купих го преди 3 год от магазина чисто нов за 490$.За пояснение става дума че същият е с патроните на Макаров,но за разлика от Макаров,в пълнителят се събират 7 патрона.При стрелба с него заради по-мощният патрон дава малко по-голям откат и малко "набива" на ръката,но пък където удари...За мен това е най-малогабаритният пистолет с най-мощен патрон на нашият пазар.Има статия за него в сп."Всичко за оръжието" от преди 3-4 год.

Коментар

И за да не бъда голословен,ето как изглежда:
              Прикачени файлове

Коментар

Чувал съм, че в този калибър(9х1 къса алуминиевата рама.
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Имам около 600-700 изстрела с него и няма никакъв проблем.Носих го скоро тук/в София/ в една от оръжейните работилници да го прегледат и обслужат и казаха че бил като нов.Дано!

Коментар

От: До: Пистолет AП

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Не е същия,Иж-газов.Ап-има една тъпа стоманизирана тел с която се законтря заключването на блока и когато се поизноси създава непрекъснато проблеми.Много слаб патрон-неможе да да пробие лопата от 25м.
                    Да пораздвижа темата.... Коя "тел" имаш предвид? Имал съм Валтер ПП с орлетата по него и никога не ми е правил въртели. Сега се огледах в едни АП-та и ме интересува доколко си струват парите. Не съм решил категорично какво да купувам, но ще е нещо масово и евтино. Не ми се затварят камара пари в пищови. Та дайте по-детайлни мнения, ако имате преки впечатления от тия пистолети.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

От: Пистолет AП

АП като цяло е едно от копията на Валтер ПП рамата е фрезована от дуралуминиева сплав като на по късните модели на Валтер и Браунинг. Колегата вероятно има предвид стоманизираното телче което държи затворната задръжка. Калибъра е слаб но пък за сметка на това скъп по магазини и стрелбища е по скъп или на една цена с 9х19 . Разнообразието на боеприпаси си свежда на практика до FMJ на S&B . Преди доста години стреляхме с един такъв на десетина метра по изгнил казан от бойлер и осемте истрела не пробиха изгнилата ламарина . Варянта в 9х18 го има мой роднина но като всички скъсени версий на макаров изпълнени по схемата с неподвижна цев има голям откат основно нагоре което практически не позволява бърза прицелна стрелба . Аз лично не бих изхабил разрешително за тоя пистолет.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Че патроните са скъпички, така е. 9х19 и 7,65х17 са около 60 стотинки. Но то по-евтини са само 9х18 и 5,6х22... Цената на патроните не ме бърка много (е, освен ако не са над левче парчето ), понеже нямам амбициите да практикувам спортна стрелба. Основно ме интересува надеждността на оръжието. Май все пак накрая ще се доверя на изпитаната марка Макаров или на подобрената версия Байкал ...
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ако си намериш Макаров производство преди 1989 година това е най доброто решение за малко пари . Байкалите са малко ширпотреба на един приятел лостчето на затворната задръжка подпираше в нещо та се наложи да я поопилим на стрелбището а блока има такъв луфт че без да го подпира пълнителя като го разклатиш трака .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Мой колега има АП 9х18 и каза, че го е купил с пукната алуминиева рамка.От други места също съм чувал, че ако ще е АП да е 7,65мм.

Коментар

Не бих дал никога пари за да си купя нещо подобно....много вариации на темата /АП, АП-МВР, РА/ и в двата калибъра са ми минали през ръцете /служебно/....изобщо не съм очарован...Ако е Валтер...ДА, но АП или някой близък братовчед .....НЕ
                              LZ3YG

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X