Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калибър 357 маг. за пистолет?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Калибър 357 маг. за пистолет?

Знаете ли дали съществува друг пистолет кал. 357 маг. освен Дезърт игъл?

До: Калибър 357 маг. за пистолет?

......................................................................................................
    Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Не, само игъла и тоя на Истууд

Така де, пробвай да гугълнеш .357 magnum 1-во

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        Не, само игъла и тоя на Истууд

Така де, пробвай да гугълнеш .357 magnum 1-во
        Готин ,,ПИСТОЛЕТ''
        А по темата:Глог 32.357
        Прикачени файлове
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Е шегувам се аз, намират се пистолети, но са много малко... Знам за S&W...

Ето и това чудо

Само незнам защо на смита пише colt...

Коментар

То ще е интересно да се продискутира въобще този калибър като пистолетен такъв (за револверите ясно), пък това с гугълване няма да стане! Трябва си форум и компетентни дискутиращи, а не подигравчии неразличаващи пистолет от револвер!

П.П. Съжалявам Насов, не разбрах шегата! Това вече е друго!
            Последно редактирано от sl.daskalov; 25-02-09, 23:41. Причина: Прочетох последния пост на Насов
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

E не прочетох друго питане освен има ли друг, различен от игъла. Та за момент не издържах и пуснах револвер /но не кой да е /. Та това и с гугълване си става да се разбере. Чесно казано и на мен ми е интересен като казус въпросът защо няма много .357 магнум пистолети. Разсъжденията ми са базирани само на допускания, та ще ми е много интересно ако се развие дискусия, щото инак темата е ясна. Да има и други, различни от Дезърт Игъл пистолети в този калибър...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                E не прочетох друго питане освен има ли друг, различен от игъла. Та за момент не издържах и пуснах револвер /но не кой да е /. Та това и с гугълване си става да се разбере. Чесно казано и на мен ми е интересен като казус въпросът защо няма много .357 магнум пистолети. Разсъжденията ми са базирани само на допускания, та ще ми е много интересно ако се развие дискусия, щото инак темата е ясна. Да има и други, различни от Дезърт Игъл пистолети в този калибър...
                Така де, той човека така зачеква темата за тоя калибър. Пък ще е интересно да се чуят компетентни и обосновани мнения дали е удачен тоя калибър за пистолет или е поредната изгъзица за задоволяване желанията на маниаци?!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Личното ми мнение е, че основното предимство на пистолетите е в броя патрони. Разликата в ефективноста между 9 мм и .357 Магнум, не е достатъчно голяма, че да си струва да се намали капацитета с 1-2 патрона при един и същи размер пистолет. За това и направо скачат към още по-мощен боеприпас. При револверите 1-2 мм разлика в диаметъра на патрона, не водят до чуствителна разлика в диаметъра на барабана, така че се ползват възможно най-оптималните, според възможностите на стрелеца да удържи отката.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                    .... Разликата в ефективноста между 9 мм и .357 Магнум, не е достатъчно голяма, че да си струва да се намали капацитета с 1-2 патрона при един и същи размер пистолет.
                    Разликата в ефективноста е КОСМИЧЕСКА!!!
                    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 26-02-09, 20:57. Причина: поправен цитат
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Разликата в ефективноста е КОСМИЧЕСКА!!!
                      На един изстрел - да, но идеята на пистолета е да се стреля повече... а за дублетите си трябват повече патрони .
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        На един изстрел - да, но идеята на пистолета е да се стреля повече... а за дублетите си трябват повече патрони .
                        Полезно е да свършиш работа с първият.Не искам да се повтарям но съм сигурен че след изстрел по някого с Дизърт Игъл,няма нужда от повторен.Вярвай ми
                        п.с.По пътят на твоята логика вземам един 22LR,правя му две педи пълнител и го докарвам до шевна машина.И се надявам този по когото стрелям да падне.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Полезно е да свършиш работа с първият.Не искам да се повтарям но съм сигурен че след изстрел по някого с Дизърт Игъл,няма нужда от повторен.Вярвай ми
                          п.с.По пътят на твоята логика вземам един 22LR,правя му две педи пълнител и го докарвам до шевна машина.И се надявам този по когото стрелям да падне.
                          А, не. Няма за какво да спорим на тази тема . Преди да ми писне да мъкна законовобезполезно желязо, избора ми беше именно 5 заряден револвер .357 Магнум. Мисля, че няма нужда да обяснявам защо . Обаче револвер... не пистолет . Ако ще се отказваме от предимствата на револвера, няма смисъл да намаляваме тези на пистолета. Поне не и точно заради .357 Магнум. .40 S&W например може и да е малко по-слаб, но поне прави по-големи дупки и то при по-малък откат, т.е. по-добри шансове за повторен изстрел по същата цел. Прекрасен за пистолетен патрон. Друг недостатък на .357 Магнум, като пистолетен патрон е именно мощноста му, която го превръща в по-подходящ за единични изстрели, нещо сравнително нетипично за тях. От друга страна 9 мм е с приемлива мощност и оптимален размер, добър компромис, ако държиш на брой заряди. За това и се е наложил. Ефективноста не е само мощноста, а цялостното поведение на оръжието. Револверите са за единични мощни изстрели, а пистолетите за бърза дублетна стрелба. Изродии като Дезърт Игъла са със строго специфично и ограничено приложение. Пък и честно казано с цялата тази механика, пружини, затвори и т.н. в един пистолет... някак си не се чуствам комфортно, ако трябва да гърмя заряди предназначени за топ... За тях си има здрави револвери , при които поради ограничения брой патрони - колкото по-мощно, толкова по-добре... стига да можеш да го удържиш .
                          Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 26-02-09, 22:42.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Готин ,,ПИСТОЛЕТ''
                            А по темата:Глог 32.357
                            Само за протокола Глок 32 е в .357 SIG - което е пистолетен патрон с бутилковидна гилза не е магнум.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X