Знаете ли дали съществува друг пистолет кал. 357 маг. освен Дезърт игъл?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Калибър 357 маг. за пистолет?
Свий
X
-
До: Калибър 357 маг. за пистолет?
Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
А по темата:Глог 32.357Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
То ще е интересно да се продискутира въобще този калибър като пистолетен такъв (за револверите ясно), пък това с гугълване няма да стане! Трябва си форум и компетентни дискутиращи, а не подигравчии неразличаващи пистолет от револвер!
П.П. Съжалявам Насов, не разбрах шегата! Това вече е друго!"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
E не прочетох друго питане освен има ли друг, различен от игъла. Та за момент не издържах и пуснах револвер /но не кой да е/. Та това и с гугълване си става да се разбере. Чесно казано и на мен ми е интересен като казус въпросът защо няма много .357 магнум пистолети. Разсъжденията ми са базирани само на допускания, та ще ми е много интересно ако се развие дискусия, щото инак темата е ясна. Да има и други, различни от Дезърт Игъл пистолети в този калибър...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнениеE не прочетох друго питане освен има ли друг, различен от игъла. Та за момент не издържах и пуснах револвер /но не кой да е/. Та това и с гугълване си става да се разбере. Чесно казано и на мен ми е интересен като казус въпросът защо няма много .357 магнум пистолети. Разсъжденията ми са базирани само на допускания, та ще ми е много интересно ако се развие дискусия, щото инак темата е ясна. Да има и други, различни от Дезърт Игъл пистолети в този калибър...
"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Личното ми мнение е, че основното предимство на пистолетите е в броя патрони. Разликата в ефективноста между 9 мм и .357 Магнум, не е достатъчно голяма, че да си струва да се намали капацитета с 1-2 патрона при един и същи размер пистолет. За това и направо скачат към още по-мощен боеприпас. При револверите 1-2 мм разлика в диаметъра на патрона, не водят до чуствителна разлика в диаметъра на барабана, така че се ползват възможно най-оптималните, според възможностите на стрелеца да удържи отката.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение.... Разликата в ефективноста между 9 мм и .357 Магнум, не е достатъчно голяма, че да си струва да се намали капацитета с 1-2 патрона при един и същи размер пистолет.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнениеРазликата в ефективноста е КОСМИЧЕСКА!!!.
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнениеНа един изстрел - да, но идеята на пистолета е да се стреля повече... а за дублетите си трябват повече патрони.
Не искам да се повтарям но съм сигурен че след изстрел по някого с Дизърт Игъл,няма нужда от повторен.Вярвай ми
п.с.По пътят на твоята логика вземам един 22LR,правя му две педи пълнител и го докарвам до шевна машина.И се надявам този по когото стрелям да падне.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнениеПолезно е да свършиш работа с първият.Не искам да се повтарям но съм сигурен че след изстрел по някого с Дизърт Игъл,няма нужда от повторен.Вярвай ми
п.с.По пътят на твоята логика вземам един 22LR,правя му две педи пълнител и го докарвам до шевна машина.И се надявам този по когото стрелям да падне.. Преди да ми писне да мъкна законовобезполезно желязо, избора ми беше именно 5 заряден револвер .357 Магнум. Мисля, че няма нужда да обяснявам защо
. Обаче револвер... не пистолет
. Ако ще се отказваме от предимствата на револвера, няма смисъл да намаляваме тези на пистолета. Поне не и точно заради .357 Магнум. .40 S&W например може и да е малко по-слаб, но поне прави по-големи дупки и то при по-малък откат, т.е. по-добри шансове за повторен изстрел по същата цел. Прекрасен за пистолетен патрон. Друг недостатък на .357 Магнум, като пистолетен патрон е именно мощноста му, която го превръща в по-подходящ за единични изстрели, нещо сравнително нетипично за тях. От друга страна 9 мм е с приемлива мощност и оптимален размер, добър компромис, ако държиш на брой заряди. За това и се е наложил. Ефективноста не е само мощноста, а цялостното поведение на оръжието. Револверите са за единични мощни изстрели, а пистолетите за бърза дублетна стрелба. Изродии като Дезърт Игъла са със строго специфично и ограничено приложение. Пък и честно казано с цялата тази механика, пружини, затвори и т.н. в един пистолет... някак си не се чуствам комфортно, ако трябва да гърмя заряди предназначени за топ... За тях си има здрави револвери
, при които поради ограничения брой патрони - колкото по-мощно, толкова по-добре... стига да можеш да го удържиш
.
Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 26-02-09, 22:42.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнениеГотин ,,ПИСТОЛЕТ''
А по темата:Глог 32.357
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар