нарезна цев и централен бой.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
някой знае ли какъв е този пистолет
Свий
X
-
До: някой знае ли какъв е този пистолет
Вероятно става дума за револвер тип "булдог" много популярен дизайн произвеждан от стотици "фирмички" в края на 19 век.
Ако не съм пропуснал нещо знака "R*W" по новому бихме го охарактеризирали като "менте" тип "адиБас" или "сонУ"0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
ако погледнеш каталога тук предполагам, че това е Номер 23-12
в този каталог незнам защо е сложен в графата Bulldog
ако разгърнеш обаче Библията на Жук за този номер е записано, че е белгийски Velodog - шестзаряден "Лесничей" - отстраняване на гилзите с "пречупване".
относно маркировката - виж тук
жалко, че някой доста грубо го е "почиствал"...бъдете здрави,
Hacko,
icq# 324200
Коментар
-
Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнениеако разгърнеш обаче Библията на Жук.........половин сутрин я прелиствах и не го видях
....заради такива като теб, сутрин ще спра да пия кафе и ще мина на биричка
дано по-бързо ми се прояснява погледа
.....
Дали знаеш кой от кого е копирал Жук от италиански справочник или те от неговия0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Този вид револвери се наричат "Велодог", защото са ползвани от велосипедисти за защита от кучета.Или така са ги рекламирали, не съм сигурен.В повечето случаи са произвеждани в калибър 5,75мм.Чел съм различни статии за тези оръжия, но в момента не мога да ги открия, за да дам повече информация.
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеТам "лесничея" е под номер 25-39
може би имаш предвид при револверите със смесена конструкция 25-23, който наистина е с по-къс барабан и е по-възможно да е този, който търсим..
обаче има някакъв ръб на ръкохватката отпред и "плочката" над задната част над цевта е по-дълга... 8/
ПС: струва ми се, че револверът е HDH, може ли авторът на въпроса да измери калибъра...?Последно редактирано от Hacko; 16-02-09, 18:55.бъдете здрави,
Hacko,
icq# 324200
Коментар
-
Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнениене разбрах къде е това 'там'... и в Библията и в италианския източник, който посочих стигат до 25-31... дай линк...
може би имаш предвид при револверите със смесена конструкция 25-23, който наистина е с по-къс барабан и е по-възможно да е този, който търсим..
обаче има някакъв ръб на ръкохватката отпред и "плочката" над задната част над цевта е по-дълга... 8/
ПС: струва ми се, че револверът е HDH, може ли авторът на въпроса да измери калибъра...?
Ето и от мен нещо, което е близко но не същото
http://www.google.com/url?sa=U&start...5__h5rT1ESLDUQ
Коментар
-
Ако гледаме ръкохватката е 23-12 и мисля,че е той има особенно скосяване на края.А не е ли 8 мм.Имах нещо подобно-"Черногорец" беше 8 мм.Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
Първоначално публикуван от rova Преглед на мнениеАко гледаме ръкохватката е 23-12 и мисля,че е той има особенно скосяване на края.А не е ли 8 мм.Имах нещо подобно-"Черногорец" беше 8 мм.
Аз не разбирам нищо от револвери, но ми харесва да се ровя и да търся информация за даден модел
Коментар
-
Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнениене разбрах къде е това 'там'...0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнениеДа не говориш за "Гасер"?Не съм виждал техен малък модел.Тези, които знам са калибър 11мм.
Аз не разбирам нищо от револвери, но ми харесва да се ровя и да търся информация за даден моделЛанд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
Такъв тип револвери с прибиращ се спусък са се произвеждали и в Русия до 1917 година и са им казвали казашки револвери защото са ползвани основно от донските и други казашки формирования като оръжие за екстремни ситуаций и някъкси са го носили скрит в единя ботуш били са доста популярни и през втората световна война .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар