Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хеклер и Кох Р30

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Първоначално публикуван от DSCParts Преглед на мнение
    П30 е едно страхотно оръжие.
    В две от големите Софииски стрелбища е "убил" от стреляне повечето оръжия - при това без проблеми.
    При тестовете Хеклер и Кох правят 92 000 изстрела с тестовия екземпляр - без нито един строшен детайл!
    Дилемата ми беше точно П30 или Г17...в крайна сметка си взех страйкър на Хеклер - SFP - не съжалявам изобщо до момента (4 седмици и 450 патрона по-късно).
    Имам двама приятели с П30 - единия е инструктор в едно от Софииските стрелбища - каза, че няма по-здрав пищов от този на тяхното стрелбища (надживява вече втора 17ка ...и продължава да трещи точно и бе особено старателно почистване )
    Пищова е нещо индивидуално - не като колата, а като жената - за мен - трябва да се усмихваш лекичко когато го видиш, и да се усмихваш повече - когато го хванеш.
    17-ката е хубав пистолет, но за да стане много хубав...пластмасовите мерни прибори ги махаш, сменяш пружини, сменяш спусъци, полираш спусъци...и вече става!
    Хеклерите - стоманен водач на пружината (полимерен при Глок), стоманени мерни прибори (пластмасови при Глок, че и се местят лекичко), метални пълнители (пластмасови при Глок - да по-евтини са, но се трошат 5 пъти по-често при ПОЛЕВИ игри...) - за ергономия тук не говорим - при единия пистолет я няма просто...3та генерация е ок, 4та цепи затвори, криви игли, 5та го оправи този проблем, но изкара на яве друг - собствениците на 5--таа да си го разглобят и да разгледат 2 от контактните площи на слайда - там където трябва да са метални - след 200 изстрела...се появява нещо с различен от типично металният цвят...та така - мои си мисли - обяснявам защо си взех Хеклер, а не Г..
    П.С. когато цената е определяща за големи количества - Глок.
    П.С. когато трябва цена и качество - Хеклер.
    П.с. когато кеша не е проблем, но ни е страх кайдексовия кобур да не драсне тук-там пищова (щото той трябва да се пази и показва, а не да се стреля с него) - Зиг.
    ....надявам се да няма сърдити - не се заяжда, а се шегувам.
    Имах p30l в продължение на година , и го замених с G19 по ред причини , но потвърждавам че е страхотно оръжие направено освен качествено но и красиво.
    Относно Глок има някои неща които не са съвсем коректни , първо във всяко столично стрелбище , поне върху тях имам наблюдения , настрела между наличните екземпляри Глок и Хеклер е поне 5 към 1 поради пустата комерсиализация на Глок , всеки влезнал иска първо с него да стреля, второ Hk p30 е еквивалент на Глок19 , Глок 17 е по добре да се сравнява с p30l , трето пълнителите на Глок са Метални обвити с полимер , не са пластмасови , чист полимер е само капачката , но на Хеклер са същите , аз счупен пълнител на Глок не съм виждал , но дори да се случи ги има и са на поносими цени , за разлика от Хеклер, четвърто , възвратната пружина е наистина с пластмасова ос , но ако се счупи нова е 30лв. моята е вече на 4500 изстрела , нищо още и няма, за мерните прибори out of the box се съгласявам , но тритиевите на Глок са по добри от стоковите на Хеклер които са само намазани с флуоресцентна боя и не позволяват зареждане с една ръка. За сцепени затвори и криви игли не коментирам , такова нещо съм виждал само на картинки в нета , и това се дължи предимно на неправилно снарядени боеприпаси вследствие на релоуд.

    С две думи П30 е добро оръжие , доказано с годините , бих го препоръчал горещо .

    Коментар


    • #32
      П30 се чупи рядко, но ако се счупи, частите са много скъпи и трудно се доставят. Пълнителите са скъпи, много скъпи. Спусъкът е с мнооого дълъг ход и е тежък. Дабъла е тежък. Декокера е полезна опция. Надежден пистолет, но стрелбата с него иска много тренировки. Ако е първо оръжие, ще отнеме много време да се научите. Но ако се научите да стреляте истински добре, всеки друг ще ви е лесен.
      I get High by going Down

      Коментар


      • #33
        Аз лично имам П30 и това оръжие ми хареса поради няколко неща:
        - надеждноста - това, което са ми казвали, че е изключително надеждно оръжие и не напразно е било поръчвано от службите на САЩ и Германия.
        - красиво оръжие;
        - държах да има "петле";
        - страхотна е опцията с декокера;
        - добри мерни прибори;
        - голям пълнител;
        - нормална цена.

        Наистина хода на спусъка идва малко дълъг, но .....
        Ползвам го с патрони FIOCCHI TER 123gr 9x19.

        Глог ми идва малко като айфона - яко реклама и всеки иска да е с него...

        Не мисля да се разделям с него.
        Последно редактирано от derhunter; 14-04-20, 09:33.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X