Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен пистолет Иж-34

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спортен пистолет Иж-34

Сайт няма магазина е на фирма Воинтех (бившето ОСО) и по принцип разпродават още къквото е останало от татово време.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Сайт няма магазина е на фирма Воинтех (бившето ОСО) и по принцип разпродават още къквото е останало от татово време.
      Точно така е, но мога да те уверя, че още доста нещица са им останали. А ако поръчваш по някакъв начин пълнител имай впредвид, че са няколко вида /поне три/. Да не стане инфекция.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Ето два от възможните модели третия е пълнител за Марголин 22R (къс) разликите са в палчетата на пълнителите нагоре профилите им са еднакви. Имуществото (движимо и не движимо) на ОСО към 1989 година беше оценено на скромните десет милиарда тогавашни лева според хора работещи там оценката е била значително намалена в подготовката на предстоящото грабене. И в момента като се срешна с някой мой познат от спорта още подвизаващ се там обикновенно ми казва че в момента когато за пореден път решът да ги ликвидират се оказва че имат стока да продават още десетина години.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от sek.1; 27-01-09, 08:33.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Ето два от възможните модели третия е пълнител за Марголин 22R (къс) разликите са в палчетата на пълнителите нагоре профилите им са еднакви. Имуществото (движимо и не движимо) на ОСО към 1989 година беше оценено на скромните десет милиарда тогавашни лева според хора работещи там оценката е била значително намалена в подготовката на предстоящото грабене. И в момента като се срешна с някой мой познат от спорта още подвизаващ се там обикновенно ми казва че в момента когато за пореден път решът да ги ликвидират се оказва че имат стока да продават още десетина години.
          Да. Третия вид пълнител е за късите патрони, но ако го ползуваш трябва и пружината да смениш, за да ги презарежда.

Коментар

А горните два взаимнозаменяеми ли са?Могат ли да се слагат на всички модели Марголин?При моите два пълнителя също има разлика в капачките, едната е малко по-дълга и стърчи малко назад от "тила" на пълнителя.Имам и трети пълнител(без пружина) и когато реших да сложа неговата капачка на мястото на по-дългата се получиха големи хлабини.Три еднакви пълнителя, а размерите различни???

П.П.
            Опитах се да ги снимам, но разликите са минимални и не се виждат на снимките.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
              А горните два взаимнозаменяеми ли са?Могат ли да се слагат на всички модели Марголин?При моите два пълнителя също има разлика в капачките, едната е малко по-дълга и стърчи малко назад от "тила" на пълнителя.Имам и трети пълнител(без пружина) и когато реших да сложа неговата капачка на мястото на по-дългата се получиха големи хлабини.Три еднакви пълнителя, а размерите различни???

П.П.
              Опитах се да ги снимам, но разликите са минимални и не се виждат на снимките.
              Много са близки един с друг, но най-добре е какъвто ти е пригиналният пълнител, такъв да си вземеш за резервен. Все пак има разлики между тях.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                Патроните не са проблем. Стрелбищата са заринати от този калибър поради слабото, да не кажа вече никакво търсене. Пистолета иначе е перфектно съотношение цена-качество. Много точен и поне за мен безкрайно удобен. Аз също съм се спрял на такъв, но си чакам спортното разрешително.
                Предвид многото фактори като забавилата се регистрация на шуменския спортен клуб, технологичното време за направата на разрешително и не на последно място моя мързел, гледам че е минало бая време от цитираното ми мнение. Въпреки всичко изброено новата ми придобивка е вече факт и се нарича ИЖ-34М. Тъй като имах достатъчно време да пострелям с него, което беше и основната причина да не бързам с разрешителното, мога да кажа, че за мен лично това е идеалния вариант за малокалибрен пистолет предназначен за забавление или както е модерно да се казва в последно време - за плинкинг (plinking).

В избора си бях ръководен основно от цената на боеприпаса, от ергономиката и естествено от визията на оръжието. Избора ми беше доста критичен предвид скорошната ми раздяла с Walther P22, който смятам за един от най-красивите и удобни пистолети в малкия калибър. Предвид това оръжия като Тоз-35, Дурлов и т.н. спортни, еднозарядни пищови тип "рязана флоберка" изпаднаха веднага от класацията. Основно избора ми се въртеше между Иж-34 и Марголин. За втория въпреки, че го харесвам за стрелба, винаги съм смятал, че е правен от сляп конструктор, така че избора ми съвсем естествено падна върху Ижето.

Какво ми хареса в него?
                Боеприпас .22short на цена 3-5 стотинки/бр. Към настоящия момент в клуба имаме около 20 000бр.(Vostok, Lapua и R25), които смятам ще ми стигнат на първо време.
                Изключителен баланс на оръжието, ергономична и поне за моята ръка много удобна ръкохватка.
                Ниско разположена цев снабдена с 4 отвора за освобождаване на част от енергията на барутните газове, завършваща с огромна дулна фаска и допълнително интегриран компенсатор. Затвор, който се движи отстрани, по оста на цевта. Всичко това в комбинация с вида на боеприпаса и теглото прави така, че оръжието да няма никакъв откат, нито при изстрел, нито при презареждането му.
                Дебели, регулируеми мерни прибори позволяващи бързо прицелване.
                Механичен предпазител липсва. За сметка на това има интегриран мускулен предпазител, който не позволява възпроизвеждане на изстрел, ако дръжката на оръжието не е обхваната добре от дланта на стрелеца. Усилето на предпазитела се регулира, както и всичко останало в оръжието, като например спусъка. Същия има възмножност както да се настройва неговото усилие, така и да се измества напред-назад в зависимост от анатомичните данни на стрелеца.
                Има червен маркер показващ кога ударника е в боен взвод.

Като цяло ИЖ-34М е едно много добро оръжие за стрелба за удоволствие. Особено с патрони R25 - направо приказка.

Малко сухи ТТ данни:
                Калибър - .22 Short
                Обща дължина - 300 мм
                Височина - 150 мм
                Ширина - 50 мм
                Усилие на спусъка Н 1-3
                Ход на спусъка 1-3,5 мм
                Пълнител - 5 патрона
                Тегло - 1,2 кг

Ето и малко снимки:
                Прикачени файлове
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Честито!

Коментар

Абе Сашкин, кога успя и снимки да му направиш, че да ги качиш даже и тука....стрелях на стрелбището преди две седмици ама не знам дали не е било с този дето ти го купи...много ми хареса...опитах и "рязаните флоберки"....както ти казваш но не съм очарован...да ти е честит...няма да имаш технически проблеми с него и да изстрееееееееееееееееееляш много патрони безаварийно....здрав да си...успех
                    LZ3YG

Коментар

Мерси за пожеланията!
                      По отношение на снимките не се задоволих само с тях, но и с почти пълно разглобяване и почистване на оръжието още същата вечер, когато го взех. Какъв "бъбрек" ядох при сглобяването само аз си знам, ама се справих успешно, щом успях да ти го донесох на другата сутрин за регистрация.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Прекрасен избор за лечение на твоята ( и моя) болест.
                        Това си е пистолет за високо спортно майсторство .
                        Честито! Давай снимки и на групите в мишените ......да има и малко критика, не само хвалби....
                        Казвам го от завист .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X