Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен пистолет Иж-34

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спортен пистолет Иж-34

Пропусна да кажеш, че трябва да се резне и повдигащата плочка. Иначе не става. Моя съвет е да се направи за 9 патрона, иначе плочката става много тънка и има вероятност да започне да заклинва.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

А пружината същата ли остава и ли се слага "по-силна"?

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
        А пружината същата ли остава и ли се слага "по-силна"?
        Същата

Коментар

Пружината е същата и палеца не съм го рязал просто няма нужда събира 14 с лекота и 15 с малко натиск сега планирам да направя нещо като затворна задръжка едно парче ламаринка с височина около половин патрон се поставя с едно малко винтче да стърчи задната страна на палчето и след истрелян последен патрон спира блока в задно положение и те предпазва от щракане на празно ще си поиграя сега по празниците. Показвам и друга гяволия от спортната стрелба демферна възвратна пружина за стрелба със стари български и други слаби патрони преставлява две пружини една до друга по слаба и по силна подбрани опитно с тях пистолета си презарежда и с най скапаните патрони.
          Прикачени файлове
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравей колега, Sek.1!
            Живо ме интересува подобряването на възвратната пружина.Две оригинални пружини ли се ползват?Ако е така едната реже ли се?Ако пружината стане много твърда няма ли да затрудни презареждането?Каквото може като съвети в тази насокаАз тук си имам човек занимавал се цял живот със спортна стрелба, който ще помогне в тази насока, но е хубаво да чуя и друго мнение.

П.С.
            Моля модераторите, ако е възможно да преместят последните мнения в нова тема, която да се казва "Пистолет Марголин" примерно.Предварително благодаря.

Коментар

Най добрия вариянт е да е една цяла по мека пружина но дори и на времето (говоря за преди повече от двадесет години) нямаше такива пружини и оръжейника на отбора (бившето ОСО ) комбинираше опитно две пружини защото и тогава българските патрони бяха слабички особено ако са преседяли няколко години доста рязане и проби паднаха докато уцеля точната сила на пружините но резултата определено си заслужава труда с оригиналната пружина със скапаните български патрони кажи речи всеки трети четвърти не го изхвърляше напълно а с рационализацията стреля перфектно с тях по малката пружина е парче от оригиналната а другата е от някаква машина на шпилката първо се слага по меката после по твърдата. Като купих пистолета опитах да поръчам на няколко места да ми изработят пружини с различни усилия навсякъде ме пратиха за зелен хайвер дори бях си направил сам пружини но никой не се нае да ги термообработи .

Коментар

Нещо не мога да стопля. От една страна тъпчеш патрони в пълнитела. Добре. При пълен пънител обаче, горните патрони тръгват доста по-трудно. Как затвора, в комбинация с по-мека пружина ги вади и вкарва в патронника. Пипал ли си ушите на пълнитела?
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Мисля, че препълването на пълнителят върви с по-твърда пружина и по-мощни патрони.Аз като сложа 8 и първият не ще да излезе от пълнителя при ръчно презареждане.Трябва му малко помощ.

Коментар

Значи аз както ги разбрах нещата от постовете по-горе, има се в предвид комбинация от по-мека и по-твърда пружина използвана за възвратна пружина! По този начин (като се съединят 2 пружини с различна твърдост) се получава нещо като прогресивна пружина. Т.е. ако правилно съм разбрал, когато затвора тръгне назад под натиска на гилзата от изстреляния патрон, първо започва да се сгъва по-меката пружина, а от един момент нататъка, след като затвора е набрал достатъчно инерция вече, започва да се сгъва и по-твърдата оригинална пружина! Обратно, когато затвора започне да се връща в предно положение под въздействие на силата на възвратните пружини, първо се разгъва по-твърдата оригинална пружина, която в комбинация с по-меката, все пак има достатъчно сила за да засили затвора напред, който пък да извади нов патрон от пълнителя и да го напъха в патронника!
                    Аз така ги разбрах нещата четейки до тук, дано не съм ги разбрал грешно!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Точно за това говориме и аз не мога да го обясня толкова добре въпреки че съм машинен инжинер по принцип усилията могат и да се изчислят но по лесно е с няколко проби .

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                        Мисля, че препълването на пълнителят върви с по-твърда пружина и по-мощни патрони.Аз като сложа 8 и първият не ще да излезе от пълнителя при ръчно презареждане.Трябва му малко помощ.
                        Не слагай повече от 5-патрона в пълнителя ако държиш на точна стрелба!Деформират се куршумите.Не случайно този дълъг пълнител е направен само за 5-патрона.МЦМ е легендарно оръжие пет пъти е бил световен шампион!От моя ми остана целия рем. комплект,ако ти трябва нещо.... подърък.

Коментар

По мои наблюдения с качествени патрони проблеми няма влизат дупка в дупка аз голямия пълнител го ползвам основно за стрелба по бирени кутийки и там трябват повечко патрони за да подсачат по дълго кутийките голям кеф е за това си взех и Марго скоро време мисля да се обзаведа и с един Марголин само не знам как ще ме изгледа косаджията като отида за четвърто разрешително като каза че имаш ЗИП случайно ударна игла и някой пълнител да ти се намира пък ще пчерпя.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            По мои наблюдения с качествени патрони проблеми няма влизат дупка в дупка аз голямия пълнител го ползвам основно за стрелба по бирени кутийки и там трябват повечко патрони за да подсачат по дълго кутийките голям кеф е за това си взех и Марго скоро време мисля да се обзаведа и с един Марголин само не знам как ще ме изгледа косаджията като отида за четвърто разрешително като каза че имаш ЗИП случайно ударна игла и някой пълнител да ти се намира пък ще пчерпя.
                            Резервни пълнители за Марголина има в оръжейния магазин, дето е при културния дом "Средец" / бивш Лиляна Димитрова/ в София. И по-стари и по-нови 25 кинта парчето. Има няколко модела.
                            Тази земя, по която тъпча сега,
                            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                            тази земя – не е моя земя,
                            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Тия дни ще прескоча до там оръжейника им ми е приятел от спортните години.

Коментар

Колеги, и аз се интересувам от резервни пълнители.Въпросният магазин имали сайт или поне телефон където да си поръчам доставка по куриер?Освен пълнители има ли други резервни части за Марголин, че моят пистолет е бая старичък и износен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X