Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозареждащи кобури

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самозареждащи кобури

Вижте на какво попаднах:http://www.efa-2004.com/products/
    Много силно ме заинтригува! Някой има ли практически опит с използването на подобни кобури?
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

До: Самозареждащи кобури

Бе, не знам кво да кажа. Веднъж говорехме с едни хора на тая тема. Разговорът приключи с въпрос от страничен мирен човек. "А в случай на неуспешно зареждане осигурява ли автоматично вдигане на ръцете?".
    Имах пистолет, взе да ме боли кръста, докторите ме накараха да купя презраменен кобур. Имаше там някви квито трябва пружини, хубав. Свикнах му, добре. После имах друг пистолет, по-дебел. Оказа се че в тоя кобур влиза странно, и обикновенно изтегля затвора. Понякога после се връща с патрон в цевта вътре, понякога се връща на изваждането. Понякога не става нищо. Крайно неприятно усещане - никога не знаеш какво всъщност държиш. Сигурно е въпрос и на навик, аз съм скептичен.
    Тоя, от който се вади с набутване а не с изтегляне, със сигурност забавя изстрелът. И прави труден инстинктивният.

Коментар

Този Ефа4, ако е надежден ми изглежда добре.
      Само не знам, какво ще стане ако полицаите ми поискат пистолета за проверка?!? Вадя го, а той с патрон в цевта

Коментар

Ми нали се сещаш - при това положение, тези кобури са директно извън закона /българския/ и не могат да бъдат внасяни, или притежавани!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Ми нали се сещаш - при това положение, тези кобури са директно извън закона /българския/ и не могат да бъдат внасяни, или притежавани!
          Е, що?! Пистолета се носи без патрон в цевта. Няма проблем със закона. Пък като тръгнеш да го вадиш вероятно са помислили как да стане без зареждане. В най-лошия случай, като гледам снимките, можеш да освободиш пълнителя и после да го извадиш. Ако работи добре, би могло да осмисли носенето на пистолет вместо револвер, но работеше ли надежно би трябвало вече да се разпространило мълниеносно...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А, оръжейният пазар е по-консервативен и от автомобилният. Та нищо чудно нещото да работи отлично, ама как да накараш някого на средата на живота си да промени дълбоко заложени рефлекси ...

Коментар

Ще пусна връзки в Русия и ще си купя един. След като го изпробвам, ще напиша впечатленията си тук.

Коментар

Момчета с малко тренировка става всичко... опитайте - защо е нужен самозаруждящ кобур??? С доста тренировки аз съм стигнал до време под 1,5 сек. за вадене на оръжието, зареждане и произвеждане на първият изстрел....Вярно е че всеки трябва да е свикнал с кобура и баравенето с оръжието си до перфектност, но в зависимост от желанието се постига всичко.Лесно е особено ксато имаш време и по голямо огледало в къщи...и евентуално някой да ти засича време...
                LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
                  Момчета с малко тренировка става всичко... опитайте - защо е нужен самозаруждящ кобур??? С доста тренировки аз съм стигнал до време под 1,5 сек. за вадене на оръжието, зареждане и произвеждане на първият изстрел....Вярно е че всеки трябва да е свикнал с кобура и баравенето с оръжието си до перфектност, но в зависимост от желанието се постига всичко.Лесно е особено ксато имаш време и по голямо огледало в къщи...и евентуално някой да ти засича време...
                  А с една ръка? След тежък удър по главата? Пиян или болен? С измръзнали ръце? Докато те налагат с юмруци?
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да не ви прозвучи като реклама, но Джерико се зарежда съвсем леко, без усилие, с една ръка, в която и да е част на дрехите (мека възвратна пружина и висок мерник)...
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                      Да не ви прозвучи като реклама, но Джерико се зарежда съвсем леко, без усилие, с една ръка, в която и да е част на дрехите (мека възвратна пружина и висок мерник)...
                      Така си зареждах и Макаровия - в колана на гащите, впрочем много бързо и удобно, като изключим факта, че можеш лесно да си гръмнеш я топките, я крака.

Коментар

не говоря за колан....
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                          А с една ръка? След тежък удър по главата? Пиян или болен? С измръзнали ръце? Докато те налагат с юмруци?
                          Много яко, пиян и с пистолет .....
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Има и други техники за зареждане на оръжие с една ръка, някои ефектни други не толкова. Хубаво е човек да ги знае и при нужда да може да ги приложи на практика. Моето лично решение, въпреки че противоречи на закона се нарича патрон в цевта и един такъв кобур за мен е напълно излишен да не кажа опасен. Имам предвид вероятността от случаен изстрел при използване му с по-стари системи оръжия.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Вярно Паунов, наистина е нарушениена ЗКВВООБ, но е най удачният вариант и аз го практикувам даже....
                              LZ3YG

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X