Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неизбежна отбрана (промени)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Неизбежна отбрана (промени)

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Нещо се отклонихте.
    Аз имах следната случка на вилата: Някакви "туристи" (4-ма здрави мъже), видели че има пейка, отворили си портата и се настаняват, пушат, фасове и т.н. И понеже са 4-ма срещу 1, се опитваха да се държат нагло.
    Такива неща не трябва да се случват. На всеки трябва да му е ясно, че си рискува живота, влизайки в чужд имот (двор, апартамент, кола и каквото и да е друго).
    Еха. Хвърли ли ти фас в двора директно го отвяваш с двуцевката?
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
      да ти влзенат 4 човека вкъщи, в хола и да те стоят там, като влезнеш в хола си , ти какво би си помислил?

Коментар

Едва ли. Казвам, че като няма възпитание трябва да има страх, а това вероятно може да стане с читав закон и правилното му прилагане.
        При последния набег на чернокраки, един служител беше посъветвал комшията да ги копаем в гората и хич да не ги викаме. Едва ли това е решението, ама поне да е законно
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

В написаното не разбрах да се говори за двуцевки. Съвсем ясното е, че са му влезли в имота само. Двуцевките са твое развитие в движение. А темата е за късо оръжие - пак няма двуцевки.

Коментар

един служител беше посъветвал комшията да ги копаем в гората и хич да не ги викаме.
            Лесно му е да си ръси бисери-защото му е широко около врата,а ако му опре и на него яйцето на гъза друга песен ще запее........................

Коментар

Едва ли. Казвам, че като няма възпитание трябва да има страх, а това вероятно може да стане с читав закон и правилното му прилагане.
              При последния набег на чернокраки, един служител беше посъветвал комшията да ги копаем в гората и хич да не ги викаме. Едва ли това е решението, ама поне да е законно
              При нас някои служителиказват"Гледайте да не са учукани много и да ходят сами горе-долу".Та ниско в краката става и без двуцевка.При директен контакт "фейс то фейс",съм заредил за мойте в къщи цветни спрейове,когато ме няма и без колебание.Хем белязан ,хем напръскан на подходящо място ще е аут от акцията си.
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                бивш полицай бяха влизали отворили касичката и нищо не бяха пипнали ......
                Не знаеш какво е имало, а и той няма да си признае....

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Това е ли самоотбрана
                https://www.google.com/amp/s/m.dnevn...itavane_na/amp
                Да, колективна самоотбрана на обществото - вика му се държавна политика.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Никога ВКР не са имали правомощия да разследват каквото и да било извън армията . ...
                Приятелю, забелязал ли си че в темите за студена обработка на металите аз ако пиша е за да питам, а не да давам мнение (още повече категорично)
                Влезли без разрешение не като хвърлен фас . Виж пост 166 т.1...
                Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                да ти влзенат 4 човека вкъщи, в хола и да те стоят там, като влезнеш в хола си , ти какво би си помислил?
                Последните двама мои гости лежаха на пода докато полицията дойде и ......ме прибра, което не промени нрава ми за справяне в бъдеще с подобни ситуации....

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                Лесно му е да си ръси бисери............
                Как да ти кажа, едно време и аз израснах с някакви категории като морал, чест, мъжко достойнство, обаче в момента околния свят е "чук и бег" таааа.....
                Последно редактирано от дядо владо; 22-05-19, 14:56.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                  В написаното не разбрах да се говори за двуцевки. Съвсем ясното е, че са му влезли в имота само. Двуцевките са твое развитие в движение. А темата е за късо оръжие - пак няма двуцевки.
                  Темата е за /вероятно/предстоящите промени на закона в частта му за неизбежната отбрана. Що е в подфорум късо оръжие-нямам идея, питайте автора

Аз имах следната случка на вилата: Някакви "туристи" (4-ма здрави мъже), видели че има пейка, отворили си портата и се настаняват, пушат, фасове и т.н. И понеже са 4-ма срещу 1, се опитваха да се държат нагло.
                  Такива неща не трябва да се случват. На всеки трябва да му е ясно, че си рискува живота, влизайки в чужд имот (двор, апартамент, кола и каквото и да е друго).
                  Ами перифразирай ми ситуацията с рискуването nа живота от натрапниците така, че да няма развитие в посока двуцевка. Гъделичкане до смърт? ОК, отвява ги с късото оръжие. Къде е разликата?
                  And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Темата е за /вероятно/предстоящите промени на закона в частта му за неизбежната отбрана. Що е в подфорум късо оръжие-нямам идея, питайте автора
                    Оръжие за самоотбрана е само КНО. От друга страна, при неизбежна самоотбрана може да се ползва каквото има под ръка. Шансът това да е някакъв вид друго оръжие, ловно, спортно, е никакъв, защото то трябва да седи в касата и не може да се носи свободно. А ако има време да ходиш да го вземеш - то няма да го има неизбежното в ситуацията. Та, двуцевката няма от къде да дойде.

Ами перифразирай ми ситуацията с рискуването nа живота от натрапниците така, че да няма развитие в посока двуцевка. Гъделичкане до смърт? ОК, отвява ги с късото оръжие. Къде е разликата?
                    Защо аз да перифразирам, питай автора.

Коментар

Е ти да не мислиш, че на бабите им трябва, па и ще им дадат разрешително за носене? Съхранение само. И хладилник за отстреляното, че докато си го приберат... .
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                        ...Защо аз да перифразирам, питай автора.
                        ОК, тогава аз ще си перифразирам въпроса: Каква е разликата дали съм написал "с двуцевката" или "със законното КНО"? Застреляй четирима души със законния си пищов затова, защото са ти хвърлили фас в двора на вилата и се опитай да се измъкнеш сух па ако ще и в САЩ, родината на концепцията stand-your-ground.

Коментар

ОК, тогава аз ще си перифразирам въпроса: Каква е разликата дали съм написал "с двуцевката" или "със законното КНО"? Застреляй четирима души със законния си пищов затова, защото са ти хвърлили фас в двора на вилата и се опитай да се измъкнеш сух па ако ще и в САЩ, родината на концепцията stand-your-ground.
                          Уточнявам: Аз не искам да застрелвам никого. Дори и да стане напечено, бих се постарал да не може да ходи, вместо да мре на място.
                          Искам обаче наглеца да знае, че мога да го направя, ако се окаже отсам оградата и нито го познавам, нито съм го канил. (фасовете са подробност)
                          Имам поне двама колеги, които са обирани нощем, докато спят. Живея в апартамент, който е разбиван. Мазето и то е разбивано. Вилата също. Това не е нормално.
                          P.S. Пропуснах колата -два пъти
                          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Приятелю, забелязал ли си че в темите за студена обработка на металите аз ако пиша е за да питам, а не да давам мнение (още повече категорично)
                            Трето управление на ДС си беше в МВР без да има правомощия там . Такъв ми е рода а баща ми лека му пръст заемаше много висок пост в структурите на ДС . Аз трябваше в казармата да съм шофьр на някое ВКР ама шило в торба не стои и родата за назидание ме пратиха на другия край на България човек да стана
                            Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Не знаеш какво е имало, а и той няма да си признае

Нищо съществено нямаше . Човека ми е повече от брат и никога не се е занимавал с глупости .
                            Последно редактирано от sek.1; 22-05-19, 20:00.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Банална хватка - да докараме нещата до абсурд?

Какво ще кажеш за следното (много силно вероятно с оглед реалната действителност) развитие на гореописаната ситуация: Заварваш 4-ма да седят в двора ти и да си хвърлят фасовете. Поканваш ги да напуснат неприкосновената ти частна собственост, а те ти казват да си береш лайката и скачат да те сбъхтят с подръчни средства (тип тежък тъп предмет). Вашите действия, другари демократи и борци срещу правото за притежаване на оръжие от населението? Инкасирате си боя, *бането и каквото там ви отпуснат въпросните неканени гости и после отивате да се оплачете на арменския поп?!?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Оръжието е за "зор-заман" (който не знае за тоя случай, ще му го разкажа на ЛС).
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X