Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е според Вас, минималният настрел за поддържане на добра подготовка с КНО?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв е според Вас, минималният настрел за поддържане на добра подготовка с КНО?

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
    Ахам, представих си го. Несериозно ми се струва.
    Става и с парче от вътрешна гума .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: Какъв е според Вас, минималният настрел за поддържане на добра подготовка с КНО?

Настрелът сам по себе си не е достатъчен, понеже е само заключителна част от комплекс от действия.
      Според мен преди него е добре да се правят сухи тренировки – примерно от типа „изваждане от кобура-зареждане-спускане”
      Това може да са няколко типа упражнения за инстинктивна или прицелна стрелба, в затворено помещение, на открито и т.н.
      Вместо да вадите оръжието от кобура, може да си направите упражнение за бързо вадене от касата.
      За опознаване на оръжието могат да се правят упражнения за грабване на оръжието от произволно положение – поставено с цевта към вас, покрито с кърпа, на тъмно, от касата, от чекмедже … – така ръката ви ще “запомни” всяко ръбче и извивка – целта е да наместите оръжието в ръката си максимално бързо и инстинктивно в каквото и положение да го докопате.

Колко сухи тренировки да правите седмично или месечно ще си решите сами според това колко са ви нужни за да поддържате добри резултати.

После идва и настрелът – примерно с упражнението „изваждане от кобура-зареждане-спускане/изстрел”.
      Според мен това е добре да се прави поне веднъж месечно, като според резултатите ще прецените и настрела.
      При добри резултати на сухите тренировки може да ви стигнат и 20 изстрела за поддържане на формата.
      Все пак да не забравяме, че добрата форма е понятие без горна граница и за самоподготовка е силно субективно.
      ИМХО както се казва

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
        Настрелът сам по себе си не е достатъчен, понеже е само заключителна част от комплекс от действия.
        Според мен преди него е добре да се правят сухи тренировки – примерно от типа „изваждане от кобура-зареждане-спускане”
        Това може да са няколко типа упражнения за инстинктивна или прицелна стрелба, в затворено помещение, на открито и т.н.
        Вместо да вадите оръжието от кобура, може да си направите упражнение за бързо вадене от касата.
        За опознаване на оръжието могат да се правят упражнения за грабване на оръжието от произволно положение – поставено с цевта към вас, покрито с кърпа, на тъмно, от касата, от чекмедже … – така ръката ви ще “запомни” всяко ръбче и извивка – целта е да наместите оръжието в ръката си максимално бързо и инстинктивно в каквото и положение да го докопате.

Колко сухи тренировки да правите седмично или месечно ще си решите сами според това колко са ви нужни за да поддържате добри резултати.

После идва и настрелът – примерно с упражнението „изваждане от кобура-зареждане-спускане/изстрел”.
        Според мен това е добре да се прави поне веднъж месечно, като според резултатите ще прецените и настрела.
        При добри резултати на сухите тренировки може да ви стигнат и 20 изстрела за поддържане на формата.
        Все пак да не забравяме, че добрата форма е понятие без горна граница и за самоподготовка е силно субективно.
        ИМХО както се казва
        Принципно няма лошо в сухите тренировки- ама при едно условие- че упражняваш правилните неща..... Иначе затвърждаваш грешни навици- но поне го правиш качествено. Тва с произволните положения на оръжието искрено ме разсмя. Значи -не знам как да го кажа ама ако имаш проблем да си вземеш оръжието от произволно положение значи е време да зарежеш тези железа и да се обърнеш към икебаната. А това как сухите упражнения заменят реалната стрелба - също ме просълзи от умиление. По тази логика - най-добри в секса са заклетите онанисти- имат най много "сухи" упражнения.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          ...Тва с произволните положения на оръжието искрено ме разсмя. Значи -не знам как да го кажа ама ако имаш проблем да си вземеш оръжието от произволно положение значи е време да зарежеш тези железа и да се обърнеш към икебаната.
          Аз пък мисля, че ако имаш някакъв проблем, редно е да се направи нещо за да се реши.

Или да се направи нещо за да не възникне проблем за който има потенциал.
          Ако се упражняваш да взимаш оръжието от произволни положения ще придобиеш проблема или ще го избегнеш (преодолееш)?
          Щото аз мисля, че ще го избегнеш (преодолееш) и това съм и написал.

А това как сухите упражнения заменят реалната стрелба - също ме просълзи от умиление.
          Тоя път май първо си се посмял и умилен-просълзен си чел... та нещо не си разбрал пак какво е написано.
          Цитирам:
          Пояснявам: като си изясни човек кое за него е "добра форма" и 50 сухи тренировки и 20 изстрела може да са му достатъчни. На други и 10 000 изстрела без сухи тренировки пак няма да им стигнат.

По тази логика - най-добри в секса са заклетите онанисти- имат най много "сухи" упражнения.[IMG]file:///C:\DOCUME~1\admin\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif[/IMG]
          Оригинален, но крайно неуместен пример.

Коментар

Аз пък мисля, че ако имаш някакъв проблем, редно е да се направи нещо за да се реши.

Или да се направи нещо за да не възникне проблем за който има потенциал.
            Ако се упражняваш да взимаш оръжието от произволни положения ще придобиеш проблема или ще го избегнеш (преодолееш)?
            Щото аз мисля, че ще го избегнеш (преодолееш) и това съм и написал.
            Интересно какъв проблем може да имаш да си вземеш оръжието от шкафчето.... В смисъл при мен оръжието винаги се оставя на едно и също место - преди сън- на бар плота в хола (около 1м. от дивана където седя на лаптопа или зяпам телевизия) по време на сън- на нощното шкафче с ръкохватка ориентирана към мен. Въпреки това - не виждам какъв ще да е точно проблема на вземането на оръжието от произволни положения- предполага се, че някой може да го вземе за цевта и да го насочи с ръкохватката напред или ? Значи ако има такъв съм твърдо за оръжието както и съответното разрешително за него да му бъде отнето- човека явно има проблем с моториката и пишол му не требе.

Тоя път май първо си се посмял и умилен-просълзен си чел... та нещо не си разбрал пак какво е написано.
            Цитирам:
            Пояснявам: като си изясни човек кое за него е "добра форма" и 50 сухи тренировки и 20 изстрела може да са му достатъчни. На други и 10 000 изстрела без сухи тренировки пак няма да им стигнат.

За мен приемлива форма е изваждане на оръжието (носено в кобур до тялото и прикрито съгласно изискванията на закона - серия от 3 изстрела без попадения извън силуетна мишена (за мен лично без попадения извън -1 зоната на мишена IDPA) за по малко от 3 сек. на дистанция до 7 м. Където се включват няколко фактора които ми... със суха някак не знам как ще ги пресъздадеш. Като например:
            -На къси дистанции- до 3 м- стрелбата трябва да е "интуитивна" - т.е. вадиш пищова насочваш и стреляш. Как точно ще определиш при "суха тренировка" къде са ти попаденията? Ще погледнеш през мерниците? От личен опит ти казвам, че не е адекватно.
            -Трябва да свикнеш да "разкрачваш" темпото на изстрелите за различните дистанции- как точно ще го направиш това със сухи?
            -Трябва да свикнеш да "компенсираш" отката- това точно как става със сухи?

Ако формата е да може да извадиш оръжието (без да падне на земята и без да се нараниш) някак си от кобура (без чужда помощ и без да забравиш да го откопчаеш) за около 10 сек. след, което бавничко да се прицелиш и да си щастлив че на 25 м. изстрелите ти не са излезли от мишена №4... да- това е добра форма за всеки пенсионер охранител.... за мен лично това е ниво поставящо човека в категорията "самоходен пистолет". Човек изстрелял 10 000 патрона е.... изстрелял 10 000 патрона. С 10 000 изстрела направени по системата "сам знам" може и нищо да не постигнеш. С 10 000 изстрела с добър инструктор.... хъмммм.....
            Оригинален, но крайно неуместен пример.
            Точно колкото сухите тренировки заменят стрелбата, точно толкова и ръкоблудието заменя секса..... В смисъл и в двата случая "сухото" не е заместител на "мокрото".

Коментар

Прав е Мед Дог! Тренировка - на стрелбището....Другото е малко или много залъгване....
              При ,,суха тренировка" няма да можеш да тренираш адекватно /объорнете внимание на адекватно /, отстрянаване на засечка например....дорпи и с бутафорни патрони...
              Друго е на стрелбище при реална стрелба, тоест реална употреба...Най-малкото при стрелба / истинска / усещаш откатния импулс....Среди се и цялостното поведение на оръжието......
              През януари тази година, след като не бях ходъл на сдтрелбище от близо 4/ЧЕТИРИ / месеца, с огромна и неприятна изненада установих, че възвратната пружина напълно беше издала багажа...В смисъл нямаше вече ресурс да дотиква затвора и да заключта цевта.....Беше омекнала селд близцо 6 000 изстрела и сухи тренировки отделно...Само да кажа, това омчекване на сухи тренировки може да се усети, но най-точната индикация си е реалната стрелба...

ПП сухите тренировки си имат своето място, но само с тях нищо не става....Най-малкото се превръща човек в ползващ оръжието си ,,на ужким".....

Още един пример за значението на реалната стрелба: Именно на стрелбището, установих че пружината DPM, която бях закупил - не става в 9х19, ако носиш оръжието за самоотбрана...Прави много ,,комини"...Иска си оригиналната възвратна пружина....това с DPM-а, само саъс сухи тренировки нямаше как да го установя...
              Последно редактирано от derhunter; 30-08-13, 16:33.
              https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Принципно няма лошо в сухите тренировки- ама при едно условие- че упражняваш правилните неща..... Иначе затвърждаваш грешни навици- но поне го правиш качествено. Тва с произволните положения на оръжието искрено ме разсмя. Значи -не знам как да го кажа ама ако имаш проблем да си вземеш оръжието от произволно положение значи е време да зарежеш тези железа и да се обърнеш към икебаната. А това как сухите упражнения заменят реалната стрелба - също ме просълзи от умиление. По тази логика - най-добри в секса са заклетите онанисти- имат най много "сухи" упражнения.
                В общи линии това си написал:
                Сухите тренировки са рискови, понеже може да ви затвърдят качествено грешните навици. (Сякаш „мокрите” не могат да затвърждават грешни навици, че и по-качествено).
                Неопитния човек не трябва да се опитва да придобие умения за правилно взимане на оръжието от различни положения, а незабавно трябва да бъде лишен от него.
                Освен това, чрез сухите тренировки стрелците заприличват на ...
                Така че – никакви сухи тренировки господа!
                Само по предназначение!

ПП
                Сухи тренировки се правят във всичко – боксьорите тренират с боксови чували, велосипедистите карат на тренажори, шофьорите се упражняват на полигони и т.н.
                Затова сухите тренировки не са излишни нито вредни – те са си част от поддържането на доброто ниво.
                Изстрелът е заключителна част от доста действия, които могат да се упражняват отделно от него - това прави тренировката "суха".
                А и не виждам как ще се упражнява човек /ако иска/ за защитни действия в дома си пуцайки олово към входната врата или прозореца на терасата.

Коментар

В общи линии това си написал:
                  Сухите тренировки са рискови, понеже може да ви затвърдят качествено грешните навици. (Сякаш „мокрите” не могат да затвърждават грешни навици, че и по-качествено).
                  Неопитния човек не трябва да се опитва да придобие умения за правилно взимане на оръжието от различни положения, а незабавно трябва да бъде лишен от него.
                  Освен това, чрез сухите тренировки стрелците заприличват на ...
                  Така че – никакви сухи тренировки господа!
                  Само по предназначение!

ПП
                  Сухи тренировки се правят във всичко – боксьорите тренират с боксови чували, велосипедистите карат на тренажори, шофьорите се упражняват на полигони и т.н.
                  Затова сухите тренировки не са излишни нито вредни – те са си част от поддържането на доброто ниво.
                  Изстрелът е заключителна част от доста действия, които могат да се упражняват отделно от него - това прави тренировката "суха".
                  А и не виждам как ще се упражнява човек /ако иска/ за защитни действия в дома си пуцайки олово към входната врата или прозореца на терасата.
                  Тц. Боксьорите бият чувала- не бият възглавницата в къщи. Шофьорите се упражняват на полигони, а не сменят скоростите на колата в спряло положение. На стрелбището дупчиш хартия- (не дай си боже ти се наложи), но това е тренировка за дупченето на хора. При "мокрото" неправилният навик се вижда веднага (попаденията не са точни, не са групирани или и двете ), скоростта на вадене е прекалено ниска или минава много време между ваденето и изстрела , сплита между изстрелите е прекалено висок. Как точно си сигурен че хвата ти е оптимален за поемането на отката като го правиш на сухо? От къде си сигурен, че примерно не държиш оръжието прекалено "дълбоко" така че при изстрел блока може да те пореже? Убеден ли си че ще смениш пълнителя механично когато свърши, а не когато тренираш"смяна на пълнителя на сухо"? Да тренирам "самоотбрана в къщи" ми звучи като това да тренирам "гмуркане във вана" ..... Стрелбата си е стрелба - ако можеш да стреляш - би следвало да можеш навсякъде.

Аз не отричам сухата тренировка за създаване на навици, но истината е на стрелбището. Всичко друго е опит за самозалъгване. Аз лично правя суха преди стрелба или като отработвам нов елемент. Всеки път се старая да отработвам максимален брой елементи до колкото позволяват патроните. Никога не си позволявам просто "да пострелям".....

Коментар

...
                    Аз не отричам сухата тренировка за създаване на навици, но истината е на стрелбището...
                    Добре.
                    Пийс, че много се разприказвахме...

Коментар

100 - 150 на седмица.Истината е някъде там...

Коментар

Лични по 50-100 на месец. Служебни от 0 до 10 хил на месец (ей какви времена бяха ....) Сухи тренировки индивидуално и екипно. Задължителни са, но не са само с цел огнева подготовка, но и с цел тактическа подготовка, т.е. 2 в 1.
                        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Както отбеляза Кучето, понякога 10 000 изстрела, са просто 10 000 направени гилзи. Всеки изстрел трябва да се прави със "смисъл" и оттренирване на определен елемент. От тази гледна точка понякога и с малко изстрели може да се направи добра тренировка.

Коментар

Аз не отричам сухата тренировка за създаване на навици, но истината е на стрелбището. Всичко друго е опит за самозалъгване.
                            Правилен си! Обаче има нещо, което може да се тренира на сухо, до голяма степен също толкова ефективно колкото и на стрелбището, поне според мен де. Това е ваденето на пълнителя от холдъра и поставянето му в пистолета. По принцип при мен (Аркуса), това е проблем т.к. канала за пълнителя не е с равни стени отвсякъде, както е при Глог-а и ако го натикваш припряно ще се закачи в едни, да кажем 80% от случаите в преградата ограничаваща бойната пружина, ако предварително не си оттренирал ъгъла на плъзгане на пълнителя в дръжката. Друг проблем при мен е че размера на отвора за пълнителя е съвсем малко по-голям от самия пълнител и ако не нацелиш правилния подход към дупката ще вкараш пълнителя на върба.
                            42

Коментар

Само да ви подсетя че вяка една цев има свой ресурс на изстреляните куршуми. Плюс тяхната цената, плюс време, отделено за стрелбите, плюс, плюс, плюс, плюс... А още трябва и да се работи, и да се живее...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X