Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушка за дома

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пушка за дома

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Стожер?Тука от ловците не съм чувал суперлативи за тях, но е възможно и да са предубедени.

Бе тия теми за пушките що са в късо нарезно?
    Само да се уточня, че говоря за полуавтоматите стожер.
    Всеки трети е шести

Коментар

Чел съм, че в Русия ползват за самоотбрана по лодки и каравани къса двуцевка с куроци. Защото имат възможно-най простата и надеждна механика(устойчива на атмосферни влияния и замърсявания, много силен удар на иглите) и могат да стоят с патрони в цевта практически постоянно(при спуснати куроци). Грабваш я, натягаш куроците и стреляш. Вярно, че е двуцевка и не е много удобна да водиш отбранителни боеве с многократно превъзхождащ противник, но...
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Георги ти си ловец нали?Виж разликата

Зимата тук е 15 градуса,лятото под 30,духа от морето и много прахоляк няма,а аз сьм на 3 преки,вали на няколко месеца ведньж и кал няма.Нямам идея да си зареждам сам патрони и спокойно мога да си позволя най-чистите да речем които стават за тренировки.Това ни кал ще види ни пяськ ни сняг,взел сьм неща за смазване и почистване каквито колекционерите ползват,с льскането проблем нямам...................та за това не ми трябва танк с 2 цеви пред нещо което с нормална подрьжка може да грьмне 7-8 пьти преди да трябва да го храня.Преимуществата на едното не ми вьршат никаква работа тук,Тойота Корола щом я водят здрава кола смятай какво е вьн.

Отделно им сменят удьрните механизми с по-силни,по-дьлги пинове за да гьрми с всичко и това тук е цената на 3 кутии цигари и 20 минутки работа.Идеята зад кретеноустойчива и проста пушка я виждам,но ако стреля поне 5 пьти,другите били те полуавтомат или помпа все ще грьмнат десетина пьти ако са в отлично до мноооооого добро сьстояние и знам ли,по-добре да има.

До момента с много води Ремингтон Експрес Тактикьл сьс 7+1 вьв 20 калибьр.Прилича на батко си и половината му части стават.

Друг вьпрос - преправят 12 калибьр да стреля на 20ти,обратното е ясно,че няма как да стане.Да го задавам ли?Това като идея как е,пак се отива на тежка пушка,но поне няма да рита като 12ката та става ли като идея или?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

В моменти, когато ще стреляш за да спасиш живота си откатът ще ти е последния проблем. В този смисъл 12 кал. си е идеален. За престрелка в сграда аз лично бих си снаредил патрони със съчми 6/0, с кръстачка и с леко "напомпан" заряд, за да ги пръска по-добре и да има по-голяма рязкост на боя (да не говорим, че можеш да намажеш съчмите с много и различни вещества...). Такива патрони от магазина не можеш да си купиш
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
            В моменти, когато ще стреляш за да спасиш живота си откатът ще ти е последния проблем. В този смисъл 12 кал. си е идеален. За престрелка в сграда аз лично бих си снаредил патрони със съчми 6/0, с кръстачка и с леко "напомпан" заряд, за да ги пръска по-добре и да има по-голяма рязкост на боя (да не говорим, че можеш да намажеш съчмите с много и различни вещества...). Такива патрони от магазина не можеш да си купиш

Ловец си и ще ме разбереш - средностатистически полицаите ги стрелят от под 3 метра,средно стаите тук са ни по 18 фита или 6 до 8 метра като нам си какьв як % стрелбата е под 5 метра.

12 или 20 все тая ако ме питаш на дистанция 5 метра,като му набьлбуцаш 2 фишека 00 или 000 ефекта е един и сьщ,все го изнасят с палците кьм паркинга.Не знам дали мога да зареждам сам патрони,колко е легално това от вчера,но на пазара има прекрасни та няма да ми се наложи.

Прьскането и патроните както казах са лесни - вчера гласуваха някакви глупости тук,но все още може да си преправяме пушките в тоя Щат и патрони има каквито поискаш та това е лесно,прьскането и на него ще му намеря цаката.

Мен по-големия проблем ми е как да не скьсам на цената рамото,да не се плаши от стрелбата с това,да се кефи като тренира с пушкалото и да може да гьрми с него та като се напече положението от 3 поне един да вкара.12 ще я стресне от сега си знам ако ще да е пьлно сьс слабооткатни патрони та целя 20 с нормалните пьро и после ммммммм ще и играя умиращия лебед,тия пушкала са никакви пари тук и не заема много място под леглото.

Проблема е тренировката за да нямам проблем като трябва да грьмне не дай си Боже в нас.Аз сьм лесен,хаймана,а тя е майка и няма време много за пуцане.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

БенцБосс, слушай, какво ти пише Георги Василев......Ако искаш пушка за дома и/или пиката / колата - то няма смисъл от нищо по-малко от 12 калибър...

С теб съм съгласен само за едно ............купи си гладкостволна, самозарядна пушка с цев 51 сантиметра / 510 мм, ако искаш /....Така хем не си длъжен да я регистрираш в ATF Агенцията, / ако си с цев 460мм и под тази дължина, ще трябва да я регистрираш / хем си маневрен.....

Носенето на къса успоредка или надцевка или неправомерно скъсена такава / т.нар лупара или р Русия ,,обрез"/ при теб няма смисъл...Едно че придобиване на оръжие за дома в САЩ е лесна и дори елементана задача...Второ, при съвременните условия и то в САЩ, си купуваш нещо с удължение на тубулярние магазин и може да имаш 8+ 1 в цевта патрон...

Аз лично, на твое място, ако избирах пушка/гладкосвтволен автомат/полу-автомат за самозащита в дома ,,хоум дифенс" или вилат- щях да купя Бенели М4 Тактикъл....

С две думи-НИЩО ПО-МАЛКО ОТ 12 КАЛИБЪР...
              Искрено съжалявам, че при нас не са разрешени за самозащита скъсени пушки ,,пъмп-екшън" или лавни автомати ..както беше до 2001г....
              За кратко и у нас можеше да си купиш и притежаваш за самоохрана гладкостволна полу-автоматична или ,,пъмп ещкшън" пушка....

сега си спомям, как в средата на 90-те, до към 1998г., сред ловците бяха особено популярни ,,Мозберг", които имат възможност за монтиране на по-къса цев....

Пак ти казвам, що на тази пушка ще разчиташ да се пазиш с нея-ти и семейството ти...не жали пари и си купи ,,Бенели" М4..
              Ако не ти се дават пари, купувай средностатистически ,,Мозберг".........Евтина марка, но доказана...В САЩ, е както Пистолет ,,Макаров" за Българските условия.....
              https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Мозберга ми го дават на 350 кинта,в магазина е,СА20 калибьр обаче.
                Бенелито с кьса цев не го намирам,трябва ми около 19 инча,а те идват за лов на патици с 24 и горница,това за 20 калибьр.

Цял форум едно ме сьветва,аз дьрпам на другата страна баси.Аз лесно ще взема 12ти,и частите и се намират лесно и патроните и са сьщите пари и лесно се намира и изгражда как ти кефне...........ма жената няма да стреля с нея.Сега ще ми кажете 2 да взема,тя малката е малко над 300 кинта Ремингтьн Тактикал и я едва ли ще и потрябва повече от фенер на фената ма като се знам какьв сьм няма да се спра лесно.

Само женска пушка нямах у дома ма такмо ще я пораздвижи жената и ще я подаря на сина.

Ще го мисля,12ти та 12ти ма вас ако не слушам то кого
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Аз пък те съветвам, тази малка и крехка жена навярно едва 45 кила,
                  да я зориш да се занимава с разни железа.

Коментар

Аз за нищо не я зоря,тя сама се натиска,сама си прочете и взе теста,не защото не може да стреля без него,а защото не може да си купува орьжеи без разрешителното.Да обяснявам ли там каква е дилемата,какво пушкало да си вземе жената ЗА НЕЯ

И е била 45 кила,сега все ще се оправи с нещо гьрмящо и ще пробвам докато и пасне един вид
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Аз за нищо не я зоря,тя сама се натиска

И е била 45 кила,сега все ще се оправи с нещо гьрмящо и ще пробвам докато и пасне един вид
                      Щото спомена, че е гимнастичка и по логика предположих теглото

Щом се натиска - купи и най-хубавата пушка.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                        Щото спомена, че е гимнастичка и по логика предположих теглото

Щом се натиска - купи и най-хубавата пушка.
                        Бивша,а пушка по красота едва ли ще и избера,тя за мен се омьжи,а сега по красота пушка да избира няма да стане,а и няма думата в тоя избор.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Мозберга ми го дават на 350 кинта,в магазина е,СА20 калибьр обаче.
                          Бенелито с кьса цев не го намирам,трябва ми около 19 инча,а те идват за лов на патици с 24 и горница,това за 20 калибьр.

Цял форум едно ме сьветва,аз дьрпам на другата страна баси.Аз лесно ще взема 12ти,и частите и се намират лесно и патроните и са сьщите пари и лесно се намира и изгражда как ти кефне...........ма жената няма да стреля с нея.Сега ще ми кажете 2 да взема,тя малката е малко над 300 кинта Ремингтьн Тактикал и я едва ли ще и потрябва повече от фенер на фената ма като се знам какьв сьм няма да се спра лесно.

Само женска пушка нямах у дома ма такмо ще я пораздвижи жената и ще я подаря на сина.

Ще го мисля,12ти та 12ти ма вас ако не слушам то кого
                          На жена ти, вземаш едно револверче в .38 Спешъл или евентуално, като посвикне в .357 Магнум.....Ако иска нека изкара курса и си извади CCW permit..Хем ще го има вкъщи, хем ще може да си го носи, където е позволено разбира се...
                          https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                            На жена ти, вземаш едно револверче в .38 Спешъл или евентуално, като посвикне в .357 Магнум.....Ако иска нека изкара курса и си извади CCW permit..Хем ще го има вкъщи, хем ще може да си го носи, където е позволено разбира се...
                            Крайно време е да се преквалифицираш от ултра продуктивен писател на умерен читател. Темата за късото е доста голяма.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                              Готово,може да ползва моя 8 заряден револвер,а в момента и тьрся нещо като за нея.Не може да го носи,че работи с деца,а в залата или училището е МНОГО ЗАБРАНЕНО.

Пушка обаче все още нямам та това се рови.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

http://www.bullpupunlimited.com/

Попадна ми това ммммм случайно та да ви питам някой да се е сблъсквал с такава фитка?Май е законно тук,но преди да почна да ровя е добре да знам става ли чеп за каца от това.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X