Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кобури

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кобури

Да се похваля! Вече имам 2 сумки за по 2 пълнителя всяка. Матеряла е естествена кожа- импрегнирана. Крепежа е за широк колан.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0231A.jpg
Прегледи:1
Размер:65.1 КБ
ID:5687811Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0232A.jpg
Размер:62.6 КБ
ID:5687812Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0233A.jpg
Размер:50.8 КБ
ID:5687813Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG0234A.jpg
Размер:55.8 КБ
ID:5687814
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Има ли хора с кобур/кобури на ,,сикингер" / кожен / в тоя орум? интересува ме, как е ретенцията на оръжието...
      Имам една идея, кака външен кожен кобур ,,Сикингер", да го превърна във въртрешен кобур..
      https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
        Има ли хора с кобур/кобури на ,,сикингер" / кожен / в тоя Форум? интересува ме, как е ретенцията на оръжието...
        Имам една идея, кака външен кожен кобур ,,Сикингер", да го превърна във въртрешен кобур..
        Я, отново в уважавания от мен форум се е появил полуграмотен уролог! Честито!
        Справка - Интернет.

Задръжката на урината в пикочния мехур (наричана още ретенция) е проблем засягащ предимно мъжете, които са по-предразположени към нея, отколкото жените, който обратното са предразположени към изпускане на урина. Ретенцията на урината може да бъде особено болезнена в нейната остра форма (пълна невъзможност за уриниране и изпразване на мехура) или да протече бавно, подмолно и незабелязано в своята хронична форма.

Явно Андрейчо задържа урина и иска да ни запознае с проблема!
        Пийни си биричка, малкия и пишкай на воля!

РР. Моля те, малкия, след задържането, сега да не вземеш да ни занимаваш и с перисталтиката на дебелото си черво!
        Последно редактирано от SMITH 357; 18-02-16, 20:44.
        Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
        "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

retention holster=кобури със задържане.Така се водят.Не знам езици, но съм чувал че в английския една дума може да има много значения.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
            retention holster=кобури със задържане.Така се водят.Не знам езици, но съм чувал че в английския една дума може да има много значения.
            Абсолютна истина!
            Но едно е да го употребиш в контекста, в който е вложен, а съвсем друго е да питаш как е "ретенцията".
            За мен случая е приключен, никой не може да си надскочи манталитета.
            Жалко, че във форум като този се появяват от време на време недорасляци.
            Сега да тичам до едно място, че да не ме хване някоя ретенция!
            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Здравейте, аз използвам такъв вътрешен и съм много доволен... PPQ-то го хваща много плътно и дори да го обърна обратно не изпада. Размер 6. Снабден е с клипс и е изработен от специална 4-слойна материя, предпазваща оръжието от пот. Кобурът е отворен тип, осигуряващ бързо изваждане. Налични различни размери от 1 до 7 за различните дължини и големини пистолети. Около 25-30 лв.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kobur.jpg
Размер:26.4 КБ
ID:5715819

Обаче нещо не ми е приятно да ми виси на колана, освен това ако е от страни ми стърчи и ми пречи, отпред като сядам ми пречи, отзад пречи на раница или на сядане в кола... В повечето ми джобове на панталони също пасва добре, но вече не е скрит. От няколко месеца предпочитам чанта:

Име:156e.jpg
Размер:53.2 КБ
ID:5715821

Има много и най-различни такива на пазара. Тази беше най-евтината, около 80 лева, най-хубавите са по 200, но исках да съм сигурен, че ще ми допадне и реших, че няма смисъл да се изхвърлям. Много по-удобно ми е, масово дори охранители и полицаи не проверяват точно този джоб, какво има в него, ако и за мен да е ясно като видя човек с такава, какво носи . Вадя го лесно без значение дали съм я дръпнал отпред или ми е на гърба, не тежи, не пречи, а нося доста други нужни неща в нея и джобовете ми не са вече пълни, с какво ли не. Обикновено я държа пред себе си ако има много народ, като в метрото примерно.

Коментар

Всеки вътрешен кобур е малко или много компромис с бързината на изваждане на оръжието...Горепосочения кобур на ,,Белкхоук" / онзи за вътрешно носене / е много хубав, евтин и удобен за цивилно носене. Говоря за ето този IWB кобур

Име:2279225_03_blackhawk_size_6_iwb_holster_640.jpg
Размер:43.5 КБ
ID:5717892
                ..Единственият му по-сериозен недостатък, е че оръжието не може да бъде втъкнато обратно в кобура, след като е извадено от него, безда се извади и самият кобул от панталона...
                Друго хубаво е, че този тип кобури попиват от остатъчната оръжейна смазка при носене на оръжието в него и така смазката контактува по-дълго време с оръжието / което ако кобура беше от кордура или от кожа, няма как да се случи /....
                Кобурът обаче попива и пот......Проверено...Нося такъв от 2011 г. пролетта....Много плътно стои по тялото / все п ак кобурът е вътрешене / и много дълбоко стои в панталоните...Клипсът/Щипката на ,,Белгхоук" е много надеждна...Такъв кобур при ежедневно носене изкарва и оцелява, преди да започне да се разпада, поне 3/ТРИ/ години....
                За цена от 29-30 лева по българските оръжейни магазини, мисля е добър избор за носене на КНО от цивилни...
                Много хпо-качествен е от вътрешните кобулри на ,,Жоралти", особено кордурените такива ...

Коментар

Друго хубаво е, че този тип кобури попиват от остатъчната оръжейна смазка при носене на оръжието в него и така смазката контактува по-дълго време с оръжието / което ако кобура беше от кордура или от кожа, няма как да се случи /....
                  Кобурът обаче попива и пот...

Тука малко поизби рибата. Какво предлагаш като решение смазката да надделее над потта.

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                    ..Единственият му по-сериозен недостатък, е че оръжието не може да бъде втъкнато обратно в кобура, след като е извадено от него, безда се извади и самият кобул от панталона...
                    Това не е много вярно! Гълташ корема, пъхаш леко палеца между колана и отвора на кубура и натаманяваш пищова. Пробвай, не е трудно!
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                      Кобурът обаче попива и пот...

Тука малко поизби рибата. Какво предлагаш като решение смазката да надделее над потта.
                      Човекът просто е открил постоянната маслена баня за един пистолет!
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                        Това не е много вярно! Гълташ корема, пъхаш леко палеца между колана и отвора на кубура и натаманяваш пищова. Пробвай, не е трудно!

що казваш, че не е много вярно..Моите впечатления, обаче са точно обратните/ говоря за прибиране на оръжието в кобура /....Пиша от личен опит, защото имам два такива кобура...Много са удобни за ежедневно носене, но на стрелбище, ако ходиш с него, не е удобно за връщаш оръжието в кобура...И не става само с гълтане на корема, защото кобурчето на Блекхоук е меко и при втъкване на оръжието, ако разбира се не извадиш самия кобур от панталона, спусковата скоба гъне кобура...

Коментар

Не знам за корема, че нямам такъв за гълтане, но ако не се прихване с пръст външната му страна за да се отвори вкарването на оръжие обранто просто не се получава. Съответно се налага вадене. Но ако го дръпнеш леко при пъхането, предполагам съпроводено с гълтане на корема, за който има такъв става. Това ако го носиш отпред обаче. А на мен определено така ми е не удобно, предпочитам на гърба да е и манипулацията става съвсем сложна. Все пак това не е съществен проблем смятам, да не дава Господ да се налага вадене изобщо. А ако сме на стрелбище нищо не пречи смятам да се извади кобура заедно с оръжието и след края на стрелбата да се втъкне и после закачи обратно на колана. За това и се спрях на чантата. Не ми пречи носенето, единственото е, че се налага да не се разделя човек с таз чанта ... нито за миг. Но това са бели кахъри сякаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Насока Преглед на мнение
                            Не знам за корема, че нямам такъв за гълтане, но ако не се прихване с пръст външната му страна за да се отвори вкарването на оръжие обранто просто не се получава. Съответно се налага вадене. Но ако го дръпнеш леко при пъхането, предполагам съпроводено с гълтане на корема, за който има такъв става. Това ако го носиш отпред обаче. А на мен определено така ми е не удобно, предпочитам на гърба да е и манипулацията става съвсем сложна. Все пак това не е съществен проблем смятам, да не дава Господ да се налага вадене изобщо. А ако сме на стрелбище нищо не пречи смятам да се извади кобура заедно с оръжието и след края на стрелбата да се втъкне и после закачи обратно на колана. За това и се спрях на чантата. Не ми пречи носенето, единственото е, че се налага да не се разделя човек с таз чанта ... нито за миг. Но това са бели кахъри сякаш.
                            Когато преди малко повече от 5 години / беше зимата на 2011г. 8 започнах да нося пистолет, носех иманно апендиксно Зиг Зауер Р226R....Тогава коремът ми почти го нямаше...Сега съм дебел и апендиксно няма как да нося...
                            Но...този кобур на Блекхоук си е за скрито носене, EDC, вътре в панталано.Твърде мек е , за да може да се върне оръжието обратно в кобура, без последният да се вади..
                            Това не пречи обаче кобурът на ,,Белкхоук" да е добър....Клипсът на кобура е много качествен и сигурен, за разлика от клипсовете на IWB /кобурите за вътрешно носене / на ,,Жоралти" например...Имам и такъв, но при бързо вадене на оръжието от вътрешен кобур от кордура, ми се е случвало да излезе целия кобур....,,Жоралти" не правят добри кобури за вътрешно носене...Иначе, кобурите им за външно носене за прилични..

Коментар

Почна да се налага да оставям чантата като работя... а да я оставя с оръжие безпризорна няма как... и сега се чудя щото с желязо на кръста ми е много дискомфортно... явно ще се наложи да свиквам... прибирането не ме притеснява щото то колко па да го вадя... то не е за фукня нали... няма пълно щастие... чантата ми пречи основно щото я тъпкам с какво ли не и натежава.

Коментар

Първоначално публикуван от Насока Преглед на мнение
                                Почна да се налага да оставям чантата като работя... а да я оставя с оръжие безпризорна няма как... и сега се чудя щото с желязо на кръста ми е много дискомфортно... явно ще се наложи да свиквам... прибирането не ме притеснява щото то колко па да го вадя... то не е за фукня нали... няма пълно щастие... чантата ми пречи основно щото я тъпкам с какво ли не и натежава.
                                Пробвал ли си с "комбинирана" чанта? Аз ползвам такава и съм доволен. повечето време я нося през рамо но наложи ли се да правя нещо свързано с навеждане, повече движение и т.н при което мандахерцането ще ми пречи, имам два варианта - скъсявам ремъка максимално, прекарвам го през две те съседни гайки на колана на десния хълбок, щраквам катарамата и чантата висва от страни като дисага или директно ползвам гайките на самата чанта а ремъка го прибирам в нея (по този начин стои по-прибрана и стегната към колана). Чантата е копие на малката кордурена на Жоралти но с увеличени размери (4см на дължина и 2 на широчина). Шиха ми я по поръчка и излезе на много добра цена.

А по въпроса с вътрешния кобур си копирам писанията от един друг форум:

Става въпрос за оригинален вътрешен кобур на ЧЗ в който най-вероятно би се събрал и Сянка.
                                Кобура е дебел, от някакъв странен материал приличен но неопрен но с вложки или по-плътен м'трял между пластовете. Това, което ме изненада много приятно е факта, че кобура си запазва формата когато е между тялото и панталона. Факт е че мога да прибера пищоля с една ръка - нещо, което беше немислимо с предишния (Чичо Майк), който ползвах. Щипката на този кобур е отлично направена, метална е и държи много здраво. Абсурд е кобура да излезе заедно с пистолета - нещо което ми се е случвало с двата Чичо Майк и един на Вега с пластмасови щипки, които съм ползвал преди това. Интересно е също така, че веднъж поставен под ъгъл, кобура държи това положение почти през целия ден. Не съм забелязъл да се просмуква влага от потта към оръжието а не е като да не съм се потил през времето в което съм го носил. Оставя малък отпечатък, но това е субективно в зависимост от оръжието и по-конкретно как то пълни горната част на кобура. Към момента кобура не личи да е носен отвъре, въпреки сравнително острите ръбове на блока на Аркуса и въпреки, че не съм го свалял последните...десетина дни, носейки го сравнително стегнат. Времето ще покаже до колко ще излезе стока. За сега съм оптимист. Взех го то Вип-а по съвет на един от консултант-продавачите там.

Име:IMAG0010.jpg
Размер:46.3 КБ
ID:5719658
                                Прикачени файлове
                                42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X