Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се монтира 22lr адаптер на Байкал 442?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се монтира 22lr адаптер на Байкал 442?

Привет!
    Обмислям да се заимам с КНО, като изискването което съм си поставил е оръжието едновременно да е достатъчно мощно за нормална самоотбрана (не съм инкасатор, полицай, охранител и т.н.) т.е. 9мм и да бъде достъпно за стрелба за удоволствие - 22lr.
    Ограничен съм бюджетно така, че два отделни пистолета не са вариант. Мислих си за ПМ+адаптер за 22-ка, НО честно казано Байкала ми харесва повече като цяло.
    Въпроса ми е следния:
    1.След като Байкала и ПМ са практически един пистолет, възможно ли е адаптера предвиден за ПМ да пасне на Байкала? В смисъл такъв, че освобождаването на пълнителя е различно. Възможно ли е да се намери пълнител 22lr за Байкал.
    2.Имайки предвид, че адаптера за ПМ се продава най-вероятно като "адаптер за ПМ", ще се запъне ли служба КОС за това, че адаптера е за различен пистолет от този който ми се води?

Благодаря предварително за отговорите!
    Поздрави!
    42

От: Може ли да се монтира 22lr адаптер на Байкал 442?

Някъде имаше обява на колега който продаваше почти нов Чз 75 Компакт с адаптер за 22lr, ако те интересува мога да я потърся.

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
      Някъде имаше обява на колега който продаваше почти нов Чз 75 Компакт с адаптер за 22lr, ако те интересува мога да я потърся.
      Ограничен съм бюджетно така
      Адаптора за ЧЗ-75 си е по същество половин пистолет /затворен блок, цев, възвратна пружина, пълнител/ и по цена май е колко два Макарова. Заедно с ЧЗ-то става около пет пъти. Дали ще го устройва колегата?
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

На въпросите на колегата може да отговори оръжейник и служител от КОС . Дори и адаптора от български Макаров да е възможно да се постави на Байкал то тази операция трябва да се извърши от лицензиран оръжейник. По безболезнения и евтин вариант е закупуването на втори малокалибрен пистолет . За Аркус има заводски адаптор но аз предпочетох да си купя и Марго .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Разрешителното за адаптор е като за втори пищов, няма смисъл да се главоболиш като за второ КНО а да вземеш адаптор. Вземи си Макаров и Марго примерно.....Байкала и Макаров са различни пистолети, говоря за Байкала с 12 патрона, няма как да са еднакви адапторите им в калибър 22.
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Благодаря на всички отзовали се! Що се отнася до ЧЗ-та, колкото и да ми се иска наистина ще ми дойде непосилно от финансова гледна точка. Може би ще се ориентирам към Макарена и адаптор за него. Ще видим как ще се развият нещата с КОС-а най-напред. Очаквам спънки и няма да си изнасилвам късмета .
            42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X