Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на револвер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на револвер

Здравейте!
    Това за редовно посещаващите форума сигурно ще е една от досадните теми, ама аз да питам .
    Скоро ще започна нова работа(охрана в голям бижутерски магазин), в която се изисква притежанието на лично оръжие. Какво ми трябва, за да си извадя разрешително ми е ясно. Остава избора на оръжие. Аз освен до Макаров до друго не съм се докосвал и за това не съм много навътре в нещата. Покупката на оръжие за мен е като взимане на нова кола...и жена , трябва да проучиш нещата. За това искам мнението на по-запознатите от мен във форума .
    Спрял съм се на револвер. Искам освен да ми тежи на кръста в работата да мога да го ползвам и за лично оръжие(и без това трябва да го взема). Искам револвер заради това, че не засича(така казват) и по-бързо се привежда в "бойна готовност". То вярно, че ако се случи нещо лошо човек не знае как ще реагира, но...
    Искам препоръката ви за модел и калибър. Ще ми се да е поне със 6 патрона, щото нали има и с по 5 . Отката да не е някакъв безумен. Бюджета за момента не е определящ.
    Благодаря предварително.
    Поздрави!

От: Избор на револвер

Да започнем първо с това, че съгласно закона вече не е позволено на охранителите да носят лично оръжие по време на работа.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Да. И ти е бедна фантазията в какъв филм влизаш, ако не си просто служител на наистина голяма охранителна фирма, която може да излезе на глава с МВР. С министерството, не с районното.

Коментар

Добре момчета, разбрах. Аз ви казвам какво са ми казали хората. Щом това им е изискването, не аз или вие сме хората да им казваме какво да правят. Щом така са решили дали не са си уредили нещата, как мислите? Разрешителното ще го взема така или иначе. Питах ви за съвет относно покупката. Вие ми обяснявате нещо съвсем различно. Ако искате споделете мнение относно пистолета, ако не, защо обсъждате неща, които не са по темата. Някои от вас, какво? Нямате ли разрешителни и оръжие?

Коментар

Ти твойта си знаеш... Дано не се случи да го ползваш, че тогава ще разбереш колко са си уредили нещата. Калибър .357/ .38 е предостатъчен, а за марка не мога да препоръчам, но чувам добри отзиви за Таурус като съотношение цена/качество.
          П.П. Бих препоръчал вместо да се набутваш за револвер със скъпи патрони да си купиш пистолет 9х19 или 9х18. Така после няма да се чудиш къде да го завираш като излезеш на улицата през лятото и ще можеш и да си пострелваш на стрелбището за кеф.
          Последно редактирано от kuzdov; 01-06-12, 01:46.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

.357 Магнум "Смит и Уесън" 686 например с 4 инчова цев.
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Е нали не ще силен откат. Пък и по-скъпи патрони - здраве му кажи.

Коментар

"Бюджета за момента не е определящ." Визирайки тези твои думи цените вървят от 180лв до 6500лв.
                Разбира се, че по скъпите са по добри! Но в бранша на охранителните фирми се използва "Макаров".
                Успех и дано да не ти се наложи да го използваш, защото оръжието в твоя случай ще е за самоотбрана.

Коментар

Все още някои ползват вратата в закона . Назначават хора или като портиери или на някаква друга длъжност а оръжието си го носи и реагира с него по общия ред . Естествено всички негативи след това се понасят персонално . Щом се стискат да си наемат охрана от лицензирана охранителна фирма едва ли ще ти плащат и за адвокат ако нещо стане .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Всъщност си напълно прав. Няма да съм към някаква охранителна фирма. Хората искат човек с оръжие пък каквото ще да става. Напълно съм наясно, какво би могло да се случи след горе изброените от вас ситуации. Заплатата е определяща за желанието ми да работя там. Доста по-различна е, от тази във фирмите за охрата, пък било и най-големите. За жалост парите движат света...
                    За бюджета може и да не съм се изразил правилно. Искам да каже, че на този етап мога да си позволя нещо до към 3500 да речем. Това е.

Коментар

Не. Цялата история е много по-сложна.
                      Някой вече не иска независими селски опълчения, допуска само няколко частни армии. Изгърмелите в процеса мераклии със собствени револвери, или там вяра в справедливостта, са както обикновенно. Балъците - искрящи доброволци, които по желание - в разузнаването с бой.
                      А духовата музика и ордените, са евтин бакшиш.

Коментар

Първоначално публикуван от scud Преглед на мнение
                        Всъщност си напълно прав. Няма да съм към някаква охранителна фирма. Хората искат човек с оръжие пък каквото ще да става. Напълно съм наясно, какво би могло да се случи след горе изброените от вас ситуации. Заплатата е определяща за желанието ми да работя там. Доста по-различна е, от тази във фирмите за охрата, пък било и най-големите. За жалост парите движат света...
                        За бюджета може и да не съм се изразил правилно. Искам да каже, че на този етап мога да си позволя нещо до към 3500 да речем. Това е.
                        3500 са много пари. За толкова можете да си купите дори S&W тунингован от Performance Center на фирмата. Като най-добър компромис в такъв случай, бих Ви препоръчал S&W .44, 4"цев на PC с вертикален компенсатор. Уникално оръжие на цена под 3000лв. при всички положения, сред най-добрите. Патрона е много популярен, боеприпаси достатъчно и на отлични цени.
                        VPetrov.photography

Коментар

нещо до към 3500 да речем. Това е.
                          Слагаш парите и разрешителното в джоба и с тях във ВИП оръжеен комплекс . http://vipguns.bg/plovdiv/bg/magazin-1.html Там скъпи револвери дал господ . Дали ще вземеш S&W ; Рюгер или Колт няма много значение отдавна качеството на тези марки е практически еднакво виждаш кое ти седи най добре в ръката и купуваш . За мен калибър по голям от 357 е безсмислен освен ако не си фен на Клинд Истууд . Дължина на цевта повече от 4 инча поражда редица неудобства при носене особено лятно време а в закона изрично е записано че личното оръжие се носи скрито .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Всичко е индивидуално, според мен, S&W 5" цев е перфектен, достатъчно компактен и удобен за целогодишно скрито носене. Но е най-добре внимателно да проверите кое оръжие ще Ви е удобно на Вас.
                            VPetrov.photography

Коментар

Изкушавам се да се намеся.
                              Колега, доколкото схващам това ще ви бъде първото оръжие. Това кое е по-удобно за скрито носене и кое по не засича обикновенно се разбира впоследствие. Револверите също засичат, но по-бързо можеш да произведеш следващ изстрел. В края на краищата над 90% зависи от качеството на боеприпаса. Не ви пожелавам в бижутерийния магазин да водите престрелки.
                              Конкретно на въпроса. Хубав ви е бюджета. Защо не си вземеге един "чешки барамбалия" или нещо подобно с два барабана за 38 Специал и 9х19 Пара, да го поносите, постреляте, за около 500 лв., а останалите 3000
                              да ги оставите за след като си избистрите окончателно концепцията по носенето, свикването и употребата му?
                              Последно редактирано от derhunter; 02-06-12, 21:29.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X