Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хеклер и Кох Р2000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хеклер и Кох Р2000

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
    Преди да дискутираме конкретен модел пистолет, нека човекът първо да си каже за какъв тип носене му е - ежедневно, периодично и т.н.; на какво ниво му е подготовката и т.н.
    Може ли да кажеш кои пистолети са за начинаещи, кои за напреднали и т.н. като става дума за подготовка. Чак пък такова разделение.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Разделението е много обстойно и е според типа стрелба, за който ще се ползва и според уменията на стрелеца.

Самозарядните пистолети за начинаещи или за хора, които не са манияци на тема Combat или IPSC са малогабаритни, предимно с еднореди пълнители и със свободен затвор - като се започне от Макаров и се стигне до SIG Sauer P239.

За напредналите вече са армейски/полицейски пистолети като Р226, USP, Glock 17, CZ 85. Това са все големи нападателни железа с двуреди пълнители - все неща, които или пречат, или са ненужни за цивилни лица, които носят нещо, за да има, а не за да го ползват.

Затова, най-интуитивното и същевременно най-мощното пукало за хора, които почти никога не са "с повишено внимание" е револвер с около 2,5" цев и калибър .357 mag. Това само трябва да успееш да го издърпаш от кобура и си готов - няма да го зареждаш, да сваляш предпазители и т.н.

Ако някой иска да си купи скъпа играчка, за която шансът да се използва, освен по мишени, клони към нула - P2000 е идеален, още повече, че е второто поколение на USPто. Ако пък иска с години да носи нещо на кръста и да е в състояние да свърши работа когато го изненадат вечер, като се прибира уморен отнякъде и си мисли за един куп неща, а бдителността му е на минимум, да забрави за самозаредните пистолети.

Коментар

Напълно съм съгласен с Фюрера.Самозарядните пистолети за да са ефективни при непосредствена отбрана трябва да се носят с патрон в цевта.Това може да доведе до много, ама наистина много неприятни изненади при ежедневно носене,зареждане,разреждане и т.н.Знам го от личен опит.

Коментар

Изненадите са едно на ръка, но другото е, че според чл. 156, ал. 3 от ЗАКОН ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ е забранено.

Коментар

По добре си вземи "Хеклер и Кох" USP-изпитана машинка. Лично аз съм стрелял с такъв и от 13 изтрела 12 бяха в 10, а един в 9. Това е "Мерцедес" при късите оръжия!

Коментар

Първоначално публикуван от marksman Преглед на мнение
              Лично аз съм стрелял с такъв и от 13 изтрела 12 бяха в 10, а един в 9. Това е "Мерцедес" при късите оръжия!

То е до ръка колега, не е до това точно ли е или не оръжето.
              Ако имаш усет и си пострелял с какъвто и да е пистолет можеш да постигнеш добри резултати.
              Дванатдесет десетки и една деветка от тринатдесет изстрела аз го отдавам на оръжие което Ви е паснало в ръката и сигурно за Вас е най-удобно. Аз също съм стрелял с въпросният пистолет и при мен резултатите бяха отчайващи, но със сегашното ми оръжие имам много по-добри постижения.
              Просто трябва да ти седи добре в ръката, всичко останало е тренировка.
              Поздрави
              LZ1PER

Коментар

взех Н&k p2000 .благодаря за съветите.

Коментар

Честита придобивка!
                  Only after the last tree has been cut down,
                  Only after the last river has been poisoned,
                  Only after the last fish has been caught,
                  Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от tadzo Преглед на мнение
                    Сега от теб ще научим повече за това оръжие.Поздравления и успешна стрелба.

Коментар

Честито, аз на Х&К съм им фен на МП-5...

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        ...Апропо, колко струва Дийзърт Ийгъл `50?
                        Мисля че гонеше 4000лв

Коментар

Първоначално публикуван от tadzo Преглед на мнение
                          Колега, то излезе новия модел P30 , защо си взе стария? Цената му е почти същата... Между другото не си сгрешил с избора на пистолет. Когато става дума за полимерен, 9х19, среден размер, това е марката и модела.

Коментар

Честита играчка Нека никога не свършват патроните ти
                            Полимерното плякало е удобно за носене НО.....
                            Аз съм със ЗигЗауер SP2022 и с него давам по-лоши резултати отколкото с любимеца ми P226 ама кат не ми се даваха 600 лв отгоре
                            Мислех да го сменя с P226 но не ми се занимава пак с Косе-Босе-тата...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              ...За напредналите вече са армейски/полицейски пистолети като Р226, USP, Glock 17, CZ 85...
                              Обер, обиден съм, пропуснал си любимият ми Jericho 941..
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Е, кво се обиждаш? Да не си го правил ти...

Личното ми мнение е, че израелците има още хляб да ядат в сферата на пистолетите. По едно време бяха напред с картечните, но и там немците се върнаха с фанфари. Нищо, че MP5 всъщност е испанска разработка.

Така, че ерихоните, орлите и прочее за мен са езотики. За разлика от европейските пистолети. В този ред на мисли - американските също са екзотика. Колт и Смит присъстват формално в този сегмент. Колт отдавна и при револверите никви ги няма, де... Само Ругер се пънат с тяхнато черупково леене и в интерес на истината правят добри пистолети, а револверите им са класика. Даже има една приказка, че идеалният револвер е Ругер със спусък на Смит.

Това отклонение беше, за илюстрация, че не съм пропуснал някого, ами просто не е в категорията на азбучните марки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X