Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за много старо оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за много старо оръжие

Привет!Наскоро се регистрирах тук и следя най-вече темите за реставриране на автомобили, но за първи път пиша!Днес докато почиствах двора, намерих нещо, от което се разтреперих!След кратко разглеждане, разбрах от баба ми, че това е част от пистолета на нейният баща, който пък го имал от...тук вече се губи
    информацията.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00552.jpg
Прегледи:1
Размер:77.3 КБ
ID:5968620Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00553.jpg
Прегледи:1
Размер:88.2 КБ
ID:5968621

Прилагам снимки, като се надявам някой от форумниците да може да ми отговори, какво точно е това - пистолет или пушка и евентуално да разберем какъв е модела, защото реших да го докарам до някакъв близък до истинския му вид.Не искам да го правя годен за стелба!

П.П. По оръжието няма никакви отличителни белези като марка, модел или сер. номер!При нужда мога да приложа още снимки.

От: Въпрос за много старо оръжие

Не коментирам достоверността относно намирането, но това "нещо" в никакъв случай не е част от пистолет. По-вероятно е част от дълго оръжие.
    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
      Не коментирам достоверността относно намирането, но това "нещо" в никакъв случай не е част от пистолет. По-вероятно е част от дълго оръжие.
      +1 На мен по ми прилича на част от пушка...
      LZ1ZAH

Коментар

А какво пречи да е еднозаряден пищов.
        Снимките са много неясни и не се вижда в детайли. Но човек на който през ръцете са минавали такива неще, би могъл веднага да го разпознае.

Коментар

Я вижте това.

Нещо такова ще да е.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от genatamz Преглед на мнение
            Привет!Наскоро се регистрирах тук и следя най-вече темите за реставриране на автомобили, но за първи път пиша!Днес докато почиствах двора, намерих нещо, от което се разтреперих!След кратко разглеждане, разбрах от баба ми, че това е част от пистолета на нейният баща, който пък го имал от...тук вече се губи
            информацията.
            [ATTACH=CONFIG]439711[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]439712[/ATTACH]

Прилагам снимки, като се надявам някой от форумниците да може да ми отговори, какво точно е това - пистолет или пушка и евентуално да разберем какъв е модела, защото реших да го докарам до някакъв близък до истинския му вид.Не искам да го правя годен за стелба!

П.П. По оръжието няма никакви отличителни белези като марка, модел или сер. номер!При нужда мога да приложа още снимки.
            Здравей,

Най-добре питай тук:

http://forum.boinaslava.net/
            Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
            Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Я "разрови" още малко двора - може и кюнеца да излезе. Прекалено запазен ми изглежда УСМ-а, за да е стоял самотен и изгниващ. Ако събереш пъзела му приложи един протокол за доброволно предаване, за да си нямаш излишни главоболия с някой службар в последствие като го открие закачен над камината в механата.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Все си мисля, че мястото на "откриване" не е градината, а някоя суха стряха. И някъде наблизо е мазния парцал, с който е било увито "нещото". Търси колега, инстикта ми подсказва, че не само кюнец, но и дребни (7.92 мм.) рибки ще откриеш.
                Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Посъветвай се първо с добър оръжейник, и след това КОС.

Коментар

Първоначално публикуван от genatamz Преглед на мнение
                    информацията.
                    [ATTACH=CONFIG]439711[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]439712[/ATTACH]

Това е "главата" на едноцевна предполагам гладкоцевна пушка, така наречения "Тек".
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      ...Прекалено запазен ми изглежда УСМ-а, за да е стоял самотен и изгниващ...
                      Ъ-хъм и мен така ми се чини.

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      Това е "главата" на едноцевна предполагам гладкоцевна пушка, така наречения "Тек".
                      Доколкото мога да изкажа становище - и моето е такова.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

На мен ми е интересно как варви,показаха ли се нови части,заприлича ли на нещо ......

Коментар

Има ли по това изделие някакви щемпели, номера, букви, и т.н. обозначения???? По снимка е трудно да се гадае....
                          LZ3YG

Коментар

Това най-вероятно е от дълго оръжие(пушка),виж технологичните отвори,те са били за закрепване на този детайл към приклад или нещо подобно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X