Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подновяване преди срока?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подновяване преди срока?

Здравейте колеги,

Имам един интересен "проблем" Тези дни ще пускам документи в КОС за ловно оръжие, и искам със същия наръч документи да подновя и разрешителното за КНО... което обаче изтича чак септември 2012. Миналата седмица говорих с КОС, казаха - няма проблеми, първо пускаме документите за късото, после за ловното... Днес отивам и съвсем друго пеят - първо ловното, после КНО-то, като ме гледаха много странно че искам година преди да изтече, да подновя...

Та въпроса ми е - имат ли някакво законово основание да не ми подновят разрешителното за КНО година преди изтичането му? Изчетох (новия) закон, но там си пише само - 1 месец преди изтичане, нищо не казват за по-ранно подновяване?

Не искам да се заяждам с КОС, просто съм си приготвил всичките документи, и искам накуп да свърша нещата - знаете, всичко е време и пари

От: Подновяване преди срока?

Пускаш всичко накуп и това е. Няма да ходиш като недарена сваа 2 пъти в съда, в следствието, на психо... И за косаджиите е по-удобно.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Преди няколко години направих същото - без проблеми. Подава се с пълен комплект документи и за валидното разрешително.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз направих същата гимнастика за бойно, ловно и спортно. Няма законово основание да ти отказват. При нас Косе-Босе запазват датата и месеца и променят само годината за подновяване.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Благодаря на всички за бързите отговори

Тези дни ще им ходя пак на гости... и ще бъда по-нагъл

Коментар

Първоначално публикуван от voodoo Преглед на мнение
            Благодаря на всички за бързите отговори

... и ще бъда по-нагъл
            Не мисля, че е добра идея...
            Нито си в изгодна позиция, нито това е начина за решаване на каквито и да било проблеми и недоразумения!

Коментар

Потвърждавам. Наглото държане предизивиква ответна (неблагоприятна) реакция. По-добре с усмивка и добра дума.
              "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                Потвърждавам. Наглото държане предизивиква ответна (неблагоприятна) реакция. По-добре с усмивка и добра дума.
                И аз потвърждавам. Гадното е, че винаги могат да ти откажат "късо" поради отпаднала необходимост. Иначе е тъпо да ходиш в КОС и да се усмихваш в стил "Софиянски" за нещо, което ти се полага.
                ПП И за да разсеем атмосферата: Преди 3-4 години отивам да си подновя ловното. Нещо НСС се замотаха и прескочиха с 10-ина дни моята преписка. Отивам в КОС, а там с нови униформи. И имаше една много цицореста на която и се хиля и викам: "Абе к'ви са тея нови униформи дето са ви закопчали догоре. Клиента неможе да оплакне око." И мадамата ми взе разрешителното с довода, че е изтекло. А то си беше така. И аз после 2 седмици си ходих на лов неразрешен.
                ПП Не трябва да се слагаме толкова. В крайна сметка трябва всякакви адм.органи да разберат, че без нас няма какво да администрират и съответно ще станат безполезни и съответно/пак/ съкртаени.!
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Целта оправдава средствата

какво ми остава да направя, при условие че си знам правата, имам целия набор документи, че и допълнително... ?

То се вижда, че не им се занимава, ама нали са сложени там да ме обслужват? Навсякъде ли човек трябва да ползва "връзки", че да му обърнат вниманието, което му се полага... ??

Не че нещо, ама... докога да търпиме?

Коментар

Няма никакъв проблем да си подновиш разрешенията с един комплект документи.Единствено си загубваш една година от едното,но и това не е проблем в крайна сметка си ги правиш с един срок, а това е по-благоприятно както за теб така и за КОС-аджии. Нямат причина да ти откажат да приемат заявленията.....
                    LZ3YG

Коментар

Днес пак бях до КОС - пяха старата песен "Първо да подновим късото...", но беше с припев от сорта че може и да не ми го подновят по-интересното в случая бе, че към молбата и документите изисквани от закона, г-н полицаят прикрепи така, тактично, и оригинала на разрешението ми за носене и употреба (картончето с мутрата ми). чак сега загрявам, че никъде не пише да е необходимо при подновяване, оригинала? и се чудя защо така искат да ми щипнат разрешителното?? гласят ме нещо, струва ми се

Коментар

Колеги, ще използвам тази тема, за да задам един въпрос. Мой познат който е на четири години служба иска да си закупи лично КНО. Пита ме дали е отпаднало изискването за 10-те години стаж в системата на МВР. Не можах да му отговоря, защото не съм запознат със законовата рамка. Та, да попитам - отпаднало ли е това изискване или все още е в сила?
                        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                          Колеги, ще използвам тази тема, за да задам един въпрос. Мой познат който е на четири години служба иска да си закупи лично КНО. Пита ме дали е отпаднало изискването за 10-те години стаж в системата на МВР. Не можах да му отговоря, защото не съм запознат със законовата рамка. Та, да попитам - отпаднало ли е това изискване или все още е в сила?
                          Няма такова изискване! Аз си взех КНО преди 3 г. когато бях на 5 г. служба, сега си поднових разрешителното за още 5г. Трябва само да си извади бележка от Човешки ресурси че е служител в системата на МВР!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Както се предполагаше, ме наредиха - днес бях до КОС и ми казаха да си чакам писъмце с отказ на основание член 58, ал. 1, т. 10, а именно:

10. което няма основателна причина - самоотбрана, ловни цели, спортни цели, културни цели, колекциониране, която по несъмнен начин обосновава издаването на разрешение.

и всичкото това, при условие че им занесох служебна бележка от работата, че боравя с пари и тн...

Не искат и да ми върнат и разрешителното, при условие че то изтича догодина по това време ??!

Направо съм бесен и не знам откъде да ги подхвана...

Идеи?

Коментар

Първоначално публикуван от voodoo Преглед на мнение
                              Идеи?
                              Хладилник имаш ли? А вода в него заредил ли си? Пийни си ако имаш!
                              По нашенски на твоята работа и викат - К..р търсил, два намерил!
                              Като ти изтича след година, що търча сега преди изборно, като от всякъде ревът че има откази!? За още една година много вода можеше да изтече!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X