Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новак с разпалена страст към КНО...и желание за лично...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новак с разпалена страст към КНО...и желание за лично...

Здравейте на всички които обичат огнестрелното оръжие!

Аз лично попрочитам това онова от край време, но последната година се запалих сериозно (и се реших) да предприема стъпки за придобиване на лично КНО! След сериозно изчитане на форумите и различните мнения вече имам и фаворит сред пищовите, но голямата яма наречена "Разрешително", ми се струва доста сериозна за прескачане! Да уточня че все пак съм лаик на тази тема, и единствения ми опти с оръжие е стрелбата с Макаровия на моя баща, и 3 пъти по 2 дена ГСП за отлична стрелба с АК в казармата!

Учтиво моля "колегите" да споделят своя опит при придобиването на така бленуваното разрешително, и ако е възможно да ми помогнат в тази страст! КНО ще се ползва за лична (това означава и на семейството) самоотбрана и защита!

П.П. Понеже живея в Русе, наскоро реших да пообиколя магазините, но първо че в целият град имаше само два магазина в които има "истински" пистолети (по 1-2 модела), но те и не ми дадоха дори да ги погледна, а само супер грубо изстрляха - Дай разрешително....

От: Новак с разпалена страст към КНО...и желание за лично...

Слаба активност, сигурно повечето се питате "Защо ли му е?".
    И да цитирам себе си, размишлявал по този въпрос..."За какво ми е?"
    Честно, ако трябва да отговоря, е защото имам законно право, бих се чувствал по-сигурен ако знам че вкъши в касата има нещо, което би ми помогнало да защитя децата си, недай боже....Всякакви неща стават....Преди месец комшията над мен се биеше с 18 год. си син и изпотрошиха входа! Чаках с един крак от маса до входната врата, дали няма да налетят пияни и у нас! Полицията като дойде и нищо... За необходимостта, как да кажа, не се нуждая спешно или супер наложително (дано никога да не се нуждая така...), но вярвам че и (Бъдещите) колеги от форума не се нуждаят сериозно от КНО (дано и на тях не се наложи, никога) освен тези които практикуват спортна стелба! Просто съм осъзнал че е по-добре да си имам, отколкото...нали! Пък дано не се налга...нали... А и напоследък,7-8 месеца, доста се запалих, изчетох и прецених че е възможно.

От друга страна работата ми е свързана с 24/7 повикване, като често се налага да излизам посред нощ, да ходя на доста отдалечени и затънтени места, често пеша по 1-2 часа до обекта, защото джипа не може да преодолее терена! И това в радиус от 100-150 км от Русе....

Надявах се някой фен "колега", да ми подскаже...
    Осъзнал съм цялата отговорност на притежанието на КНО! Запознах се подробно и със закона! И Въпреки всичко желанито ми е силно, предполагам всички вие запалени чворове ме разбирате...

Коментар

Колега,премини първо както казваш ти "ямата с разрешителното",кажи след това с кАКЪВ БЮДЖЕТ ЩЕ БОРАВИШ И ЩЕ ДИСКУТИРА МЕ ПОСЛЕ.

Коментар

1. Курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие
        2. Свидетелство за съдимост
        3. Служебна бележка от Следствената служба , че не си следствен
        4. Удостоверение от районният психо диспансер
        5. Каса закрепена стабилно някъде

Това мисля , че е за разрешителното за закупуване , едно време аз като си го вадих искаха и бележка , че не дължиш данъци ама сега не я искат , може и да пропускам нещо ама това са ми спомените . Другото е пишеш едни заявления и плащаш едни такси в КОС и чакаш тяхното решение .

Коментар

Приятелю, при кандидатстване за придобиване на КНО, в КОС ще ти искат и ксерокопие на диплома за завършено образование, освен изброените в горния пост документи и съответните държавни такси по Тарифа №4 на МВР, ще ти ги кажат в КОС, защото от януари тази година има промени в таксата, разбирай повишение....
          LZ3YG

Коментар

Колега, "ямата с разрешителното" няма да се разреши във форума. Колегите преди мен са ти казали. Моя съвет е: иди при КОС-аджията и той ще ти каже какво ти трябва. Понякога на различни места се пресещат за нещо допълнително.
            След като извадиш разрешителното за закупуване има 3 месеца за дискусии и избор.
            Успех!
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

към автора на темата:
              Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
              1. Курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие
              2. Свидетелство за съдимост
              3. Служебна бележка от Следствената служба , че не си следствен
              4. Удостоверение от районният психо диспансер
              5. Каса закрепена стабилно някъде
              След като си изпълнил всичко това ти трябва повече от основателна причина, с която да докажеш пред шефа на РПУ-то, че наистина имаш нужда да притежаваш лично КНО (той е човека, който разрешава или не).
              Моя съвет- говори с хора от района в който живееш и разбери как са се обосновали, в другия случай - лични контакти и подходящи връзки.

Още един съвет: Порови се из специализираните форуми - има достатъчно информация по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от MUFC Преглед на мнение
                Здравейте на всички които обичат огнестрелното оръжие!

, но те и не ми дадоха дори да ги погледна, а само супер грубо изстрляха - Дай разрешително....
                Момче младо и зелено - радвам се за твоя огън. Не го оставяй да угасне.... ще станеш като нас - нали виждаш колко сме улегнали и ..... не ставаме за съветници на разпалени стрелци.
                Първо - забрави на тези години да използваш КНО за защита на теб и твоето семейство. Много са изгорели със сегашния закон и са в пандиза заради използване на КНО за защита.
                В България това не важи.......
                Второ: Отиваш в първия стрелкови клуб - може да е спортен, може да е специализиран на МВР. Попитай къде има и иди.
                Там ще можеш да разгледаш спокойно. Там ще ти позволят да стреляш на воля (плаща се ).
                Ще видиш кое те влече - голям калибър и много шум, пушилка или малък калибър и точна стрелба.
                Ще се ориентираш кое как става . Там вълците знаят как става. (вълци - разбирай старите пушки, стрелци)
                Ще се запишеш на курс (около 120 лв ) и нататък е по-лесно.
                Току виж се окаже, че си някой самороден талант и .... те вземат в отбора. Тогава разрешителното се изкарва по-лесно.
                Тогава пистолета се купува за спортни цели и ти разрешават по-лесно.
                Чат-пат ще ходиш на състезания. Имаш неограничени боеприпаси и брой оръжия.
                И .... а бе ако не си ме разбрал .... язък .....

Ако идващ в Пловдив - обади се. Ще ти кажа къде да отидеш.
                Ако ходиш в София - пак се обади. Пак ще ти кажа къде.
                Само мерака да не ти е угаснал.
                Патроните струват по 12 ст. парчето за 22 калибър (5.56 мм) - малокалибрено оръжие.
                За по-голям калибър - 9 мм (Макаров, ЧЗ) - струват по 30 ст за бройка.
                Стреляш колкото искаш. За оръжие не се заплаща нищо.
                За най-големия калибър .... патрона е 1.20 лв за бройка.

Нещо неясно ?
                Последно редактирано от bgbul; 02-03-11, 20:55.

Коментар

Само дето оръжие на спортно разрешително неможеш да го разнасяш свободно, както и оръжие определено за носене не можеш да го носиш извън кобур.
                  "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Не може. Но съвета е ценен, понеже така ще се запознае с живи хора, ще навлезе в средите, ще завърже връзки, ще улегне, между другото. А то с тоя искрящ ентусиазъм и театрални приказки, косаджията ще му подпише само ако е луд. Зер психопрофила ще дойде очевиден, и не в полза на.

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                      Само дето оръжие на спортно разрешително неможеш да го разнасяш свободно, както и оръжие определено за носене не можеш да го носиш извън кобур.

Толкова ли сте улегнали всички стрелци.....?
                      Толкова ли сте стриктни ... или само се правите на хикс......?
                      Не ми се влиза в подробности и не е нужно.
                      Написах пътя за запознаване с детайлите.
                      Живота и мерка ще свършат останалото.

Коментар

Това па какво беше?
                        Колкото сме улегнали - толкова. Във всеки случай е трудно да сравниш някоя биография като моята, с някой който трепери от нетърпение само като чуе някоя дума.

Коментар

Благодаря за съветите!
                          Четох внимателно и си направих изводите!

Тъй като явно е рано за приказки, моля модераторите да изтрият темата! Благодаря на всички!

До ново писане!

Коментар

Писали сме едновременно.... и така се получи.
                            Извинявай, ако грешно си ме разбрал.
                            В много случаи от такъв разпален ентусиазъм се раждат бъдещи спортисти или учени .... според случая.
                            Ако на такива момчета само им се казва колко е трудно и невъзможно ...... в един момент срещат подходящ търговец и.............100 лв , гората, самочувствие...... и после мнооого проблеми .
                            Има си правилен начин за практикуване на хоби, за утоляване на страст и т.н. Опитах да го кажа. Благодаря за подкрепата все пак.
                            Както и да е . Понякога се случват и грешки.
                            Последно редактирано от bgbul; 02-03-11, 22:32.

Коментар

Няма проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X