Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пистолетът Макаров на 60 години

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пистолетът Макаров на 60 години

Рано сутринта гдедах филм за конструктора на огнестрелно оръжие Николай Макаров и неговия ПМ.
    Не съм специалист по оръжията, но ще посоча някои факти, които може и да не знаете. УПреците на конкуренц;ията, че ПМ е копиран от немския Валтер никой не отрича. Но две неща го отличават в положителен смисъл.
    -При изстрелване на последния патрон, затворът на ПМ не се връща напред, както е при Валтер. Едно ненужно двежение, което не може да вкара в затвора патрон - такъв няма.. - и издава стрелящия пред противника при напразното щтракване на спусъка. Затворът На ПМ остава в задно положение и подсказва: зареди ме!!
    -Макаров е разширил цевта в рамките на вкарания патрон, защото девятката е къс и заоблен и често засича при зареждане.

При полеви изпитания ПМ е подложен на зверски изпитания
    -3000 изстрела без прекъсване
    -подгряван до 60 градуса и охлаждан до минус 40, изравян е от сняг и пясък и пак стреля безотказно.

В СССР са произведени 9 000 000 броя, а чужбина доста повече.

Между другото по руската телевизия показаха как изваждат от замръзнаро блато край Волгогорад още един Т-34 ударен от фауст патрон и със загинал екипаж в него.

От: Пистолетът Макаров на 60 години

Честит му рожден ден! Нелошо оръжие, изиграло достатъчно задоволително ролята, която му е била отредена.
    Между другото, шестдесет години не са нещо особено като става въпрос за оръжия.

Само това твърдение звучи малко несъстоятелно, защото, ако "напразното щракване" издава нещо пред противника, то застаналият в задно положение затвор е много по-красноречив. Смисълът на това решение (съвсем не, уникално за ПМ, междувпрочем) е да се спести едно движение след смяната на пълнителя (издърпването на затвора назад).
    Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    ...и издава стрелящия пред противника при напразното щтракване на спусъка...
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Най-голямата отличителна черта и същевременно най-голям "+" в полза на ПМ е конструкцията на предпазителя.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
        -При изстрелване на последния патрон, затворът на ПМ не се връща напред, както е при Валтер. Едно ненужно двежение, което не може да вкара в затвора патрон - такъв няма.. - и издава стрелящия пред противника при напразното щтракване на спусъка. Затворът На ПМ остава в задно положение и подсказва: зареди ме!!
        -Макаров е разширил цевта в рамките на вкарания патрон, защото девятката е къс и заоблен и често засича при зареждане.

При полеви изпитания ПМ е подложен на зверски изпитания
        -3000 изстрела без прекъсване
        -подгряван до 60 градуса и охлаждан до минус 40, изравян е от сняг и пясък и пак стреля безотказно.

В СССР са произведени 9 000 000 броя, а чужбина доста повече.

Между другото по руската телевизия показаха как изваждат от замръзнаро блато край Волгогорад още един Т-34 ударен от фауст патрон и със загинал екипаж в него.
        Според мен се касае за нелоялна реклама. На кой точно модел на "Валтер" затвора не остава в задно крайно положение след изстрелването на последния патрон. От началото на миналия век всеки сериозен пистолет, още повече тези приети на въоръжение имат затворна задръжка, а тези които нямат, тази роля се изпълнява от подавателя на пълнителя. Като се замисля май само дамските "Броунинг" кал 6,35 мм и безбройните им копия нямат тази функция.
        Относно "разширението на цевта в рамките на вкарания патрон", всеки конструктор се съобразява с вида на ползвания боеприпас, така, че оръжието да работи безотказно. Има още няколко боеприпаса с почти същите размери и форми на патрон
        "Макаров" които си стрелят със съответните пистолети. Тях Макаров ли ги и конструирал?
        За "зверските изпитания" може само да се каже, че други образци са подлагат на по-сериозни изпитания.
        ПМ си е едно много сполучливо и безотказно оръжие, аз лично съм го носил като служебен няколко години, но го смених главно от естетически съображения.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

По принцип си е самата истина факта, че и макаров и АП са крадени като конструкция от валтер. Има обаче една важна разлика при макаров от немския му събрат-и тя е в хлабините между частите и механизмите, позволяващи на пистолета да продължава да функционира и след тежко замърсяване или липса на поддръжка. Това естествено до някъде влошава работата на оръжието, но в комбинация с патрон 9х18 нещата си идват на мястото. Имам три лични пистолета "Джерико" кал. 9х19мм. , "Хеклер и КохР 30L" 9х19мм. и другаря Макаренко, хромирана ложа оксидиран затворен блок и гравиран девиз на него. Е, да ви кажа ли с кой от трите пищова съм готов да вляза в бой, с товариш Макаров, въпреки че е съветски набор 1976г. и само аз съм му врътнал около 5000 изстрела. Това е единственото ми оръжие, което не е засичало никога.
          Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X