Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купувам лентов пълнител за Brevettata mondial 1900 cal. 22

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купувам лентов пълнител за Brevettata mondial 1900 cal. 22

Привет!
    Както става ясно от заглавието на темата, търся лентовия пълнител на това джудже.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3310004.jpg
Прегледи:1
Размер:179.0 КБ
ID:6008626
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3310003.jpg
Прегледи:1
Размер:116.0 КБ
ID:6008625

За контакти: тук на ЛС или нула884девет88393

Някой разглобявал ли е такова нещо? Имате ли идея как става?
    42

От: Купувам лентов пълнител за Brevettata mondial 1900 cal. 22

Разглобяването става чрез избиване на щифтовете.
    След малка профилактика:
    Снимките по ред на номерата:
    1. поглед от ляво преди почистване
    2. поглед от дясно преди почистване
    3-8 . разглобяване
    9. почистен ляво
    10. почистен отпред
    11. почистен дясно
    12. почистен отзад
    13. общ поглед
    14. разглобен почистен ляво
    15. разглобен почистен дясно
    16. полунатиснат спусък, края на "петлето" се вижда
    17. ненатиснат спусък края на "петлето" не се вижда
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от slaf4u; 31-03-13, 22:12.
    42

Коментар

Какво е това? Къде въобще му седи магазина? А то и цевта му къде седи!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Магазина му е под "цевта" - на снимката която го показва "анфас" се вижда дупката! А цевта е символична, но може де си утрепе човек! От упор де!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Абе и от упор друго освен да пукне тъпанче /проверено/ няма как да стане. Все пак е сигнален пистолет за спортни мероприятия. Пътя на газовете тръгва на 90 градуса спрямо оста на цевта.
          Прикачени файлове
          42

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Старт сигнален е.

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
              Абе и от упор друго освен да пукне тъпанче /проверено/ няма как да стане. Все пак е сигнален пистолет за спортни мероприятия. Пътя на газовете тръгва на 90 градуса спрямо оста на цевта.
              А-а, а-ха! (Схемата е много нагледна) `Щото гледам - цевта, блок със "затвора", той пък фиксиран със щифтове, пък инак механизми, механизми... И това .22 заблуждава, явно са някакви капсули с такъв диаметър, а въобще не става дума за патрони. И от кое време е това пищовче?
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Тия сигнални пищовчета бяха доста масови навремето. По магазините на бившето ОСО може и да е останало нещо за тях . Стреляха с един особен вид метални капси и пълнителчето се буташе отпред и излизаше отзад . Ако му намериш размерите не е проблем да се направи . То и такива капси едва ли вече се произвеждат .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Капсулите не са проблем, има ги из нета. Пък и да не ги бях открил,нямаше да е проблем. Целта ми е да си го окомплектовам (от сантиментална стойност, не е за продажба).
                  42

Коментар

[QUOTE=davcЩото гледам - цевта, блок със "затвора", той пък фиксиран със щифтове, пък инак механизми, механизми... И това .22 заблуждава, явно са някакви капсули с такъв диаметър, а въобще не става дума за патрони. И от кое време е това пищовче?[/QUOTE]

Първо и мен ме заблуди тази накатка отзад. Мислих, че блока е блокирал в предно положение, но като се загледах ми стана ясно, че блок няма : ). Не е .22 а cal. 22. Иначе пищоля е семейството повече от 35г. не знам кога е произвеждан, данни от нетя 1949-1980. Е те муницията:
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от slaf4u; 01-04-13, 07:41.
                    42

Коментар

Цялото това е отлято от някакъв цам, пълнителчето също и е много лесно за изработка но може да се направи и от стомана. Квадратно е и е с дължина колкото да се наредят 6 капси с около 1,5 мм. разстояние между дупките, нищо, ама нищо сложно щом си му работят другите механизми. Трябва и малко проба грешка щом нямаш пълнител даже и за модел, щото ударника бие капсите отстрани на ръба, и трябва дупките да са на точно определено разстояние една от друга за да може пребутващия механизъм да мести точно. По сложничко са едни зъбчета които трябва да се направят на пълнителчето за механизма който то прибутва, но и това не е толкова сложно.
                      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Последно видях същото на БИТАКА,в Орландовци.Беше си със пълнителя,но не помня колко му искаха.Успех!

Коментар

По магазините едно време се продаваха такива, работещи на същия принцип, мисля "Славия", произведени в Чехословакия.
                          Пълнителчето, от едната страна е асиметрично/не е прав ъгъл/, за да не може неволно да бъде обърнато.
                          Газовете са отведени през един отвор отгоре, с лек наклон напред.
                          Капсите са, като на снимката, но май по-големи/като диаметър/.
                          Материала е нещо като ЦАМ и щампована ламарина.
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Сега разбирам какво съм имал.Някъде към 87-88-ма година баща ми ми подари такова, със същия пълнител.Мисля, че събираше 6 капси, а те бяха като тия на снимката по-горе.Беше чисто ново и черно, със смазка.После го загубих някъде или го откраднаха, не зная.Имам няколко купчини със стари вещи на тавана и в едното мазе, остане ли ми време почивните дни ще се поровя сериозно и намеря ли го ще ти го подаря.

Сега като прочетох написаното от колегата над мен, и си мисля, че по-скоро е било това чехското.Ориентирам се по описанието за вида и разположението на отвора за отвеждане на газовете, спомням си го ясно.Но пък може би пълнителчето е същото и е възможно да ти свърши работа.Ако имаме късмет да го намеря ще се разбере.
                            Последно редактирано от Самодържец; 03-04-13, 20:57.
                            Всеки трети е шести

Коментар

42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X