Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е този автомат?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Какъв е този автомат?

Как се скъсява драстично дължината на пушкалото, но се удължава цевта всички знаем. Такива карабини има на въоръжение таман в две армии.

А, за другаря Миша недей да мажеш, че е "комбинирал" от няколко системи. Концепцията и патронът са изкопирани, а че затворът е с друго заключване, пък накатката на ръкохватката е друга... И от кои други оръжия е комбинирал?

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Хяйде сега и един въпрос по писаното от теб по-горе.Обера да не отговаря.
      Как се съкращава общият размер и се получава по-дълга цев?
      ?
      Отговора не е ли чрез схемата наречена булпап при която част от цевта и затвора са в приклада а пълнителя е зад ръкохватката аз поне така мисля а и до колкто знам такива масови оръжия са австриското AUG и френското FAMAS
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

[

А, за другаря Миша недей да мажеш, че е "комбинирал" от няколко системи. Концепцията и патронът са изкопирани, а че затворът е с друго заключване, пък накатката на ръкохватката е друга... И от кои други оръжия е комбинирал?[/QUOTE]

Чети по-внимателно какво съм писал.Грамотен си.Не слагай неща
        които не съм казал.Не мажа.Не съм споменавал затвор, накатка и
        ръкохватка.Копирал е от каквото е могъл и поискал.Наеправил е
        най-използваното оръжие в цял свят.Справка -същият.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ъхъ. Само дето не са масови щото не са оръжие. Държат ги в разни декоративни армии, които не се и канят да воюват. А китайците даже успяха да свалят от въоръжение една такава бракма и да се върнат на нормалната компоновка.
          Дори и да е с нормален патрон, булпапът не става за нищо. За да гръмнеш трябва да се покажеш от окопа до кръста. В този момент се чуват три червени свирки, и гегата заедно с измислителите и излита от изпитанията с ритници. После в завода пак се поръчва нова партида Калашници. Както обикновенно.
          А иначе много отдавна никой не преправя оръжия. Първо се определя кво ще чупим, кого ще трепем, от там се определя единствено възможният калибър, и след като стане готов достатъчно добър патрон, за него може да правиш квито си искаш пушки и пищови. И оръдия.
          Само корабите се проектират първо откъм антените И пак след като им определят целите. Разните от радиодиапазона мъдруват, карат се, бият се, и след като уредят електромагнитната съвместимост, гледат колко и къде има място за топове и ракети в приблизително желаното водоизместване.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Просто др.Калашников
            е имал акъла да съчетае полезните неща от няколко оръжия в едно
            универсално.А кой не краде технологии и интелектуална собственост
            и до днес?
            Ми, аз не знам кои са другите няколко оръжия, освен ако не броим заключването на затвора, ама това е отдавнашен принцип и не е от никъде конкретно. Моята теза е, че руснаците са одрали Щурмгевера и като концепция и като конструкция, ама понеже са грандомани не могат да кажат, че АКто е трофейна разработка, ами съчиняват легенди около Михаил Калашников, коя от коя по-романтични. Имал акъла да съчетае, викаш... Освен акъл е имал и всичко домъкнато от Хенел. И за да не ме разбереш погрешно - няма лошо, победили са, мъкнали са. Ама що трябва да изопачават винаги историята...

Дяволе, AUGто не е прието на въоръжение в никоя армия все още, обаче го има в разните специализирани части. Имах предвид FAMASа на Клерон и SA80 на Енфийлд.

Коментар

Другите не съм ги виждал и нямам особено кво да кажа. АУГ-ът обаче ми е искрено смешен. Ква дандания беше на времето ... Гледаха света отгоре, дума не можело да става да го купи кой да е, само на разни правителства щели да го дават ... Надменност, фасони, ... Сега стои във всяка железария, ама никой не го ще и даром.
              За френските истории имам мнението на човек от Чуждестранния легион. Уредил се е оръжейник, с което скатава досадни наряди. Дълго сме говорили. Толкова рязко отрицателна оценка рядко съм чувал за каквото и да е.

Коментар

Е, аз както винаги се набутвам между шамарите и влизам в спор с много по-знаещите от мен, но за AUG мога да кажа само че ми беше много удобно да стрелям с него и постигнах много по-добри резултати при стрелба прав без да се подпирам никъде. В общи линии това е най-приятното автоматично оръжие с което съм стрелял. Ама моето мнение си е мое...
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  Е, аз както винаги се набутвам между шамарите и влизам в спор с много по-знаещите от мен, но за AUG мога да кажа само че ми беше много удобно да стрелям с него и постигнах много по-добри резултати при стрелба прав без да се подпирам никъде. В общи линии това е най-приятното автоматично оръжие с което съм стрелял. Ама моето мнение си е мое...
                  Не е само твое това мнение.На пробите на нашенската разработка
                  на с/мата Булпап в Пазарджик почти същото се случи и с мен.
                  Невероятен баланс е тази система.До сега не съм стрелял с нищо по-
                  удобно.НО наистина за стрелба от положение прав.От лег е нелогично и
                  неудобно и затова мисля че няма да влезе масово в армията пък и
                  май никъде другаде.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

)) Виж речника на кой да е език. С изненада ще установиш че във всички езици има отделни думи за приятно и полезно)
                    Много е хубав. Просто не е военно оръжие. Като всеки булпап. Еле па малокалибрен. Удобно, точно, безполезно.

Коментар

Айде, пак се разбързахте да отричате. Квото и да си говорим, това е най-вероятната схема на бъдещето, просто трябва да видят къде да разкарат стърчащия пълнител. За пушки с малък боекомплект и за снайпери се е утрепало.

Обаче и на пълнителя му намират цаката вече - G11 e такъв, пък макар и с онези измислени патрони, но Р90 е схема със страшен потенциал.
                      Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 17-02-07, 21:54.

Коментар

Е нали направиха Драгунов булпап, за десанта. Строшиха им го в главите. Оставиха само сгъваемия приклад. Даже на по-къса цев се съгласиха, обаче не и на булпап.
                        Даже няма как да халосаш с това чудо някой като се сбутате внезапно на ъгъла. А ръкопашният бой си остава основен вид бой тъкмо за малките подразделения. И тепърва ще става още по-важен.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          )) Виж речника на кой да е език. С изненада ще установиш че във всички езици има отделни думи за приятно и полезно)
                          Много е хубав. Просто не е военно оръжие. Като всеки булпап. Еле па малокалибрен. Удобно, точно, безполезно.
                          Е не е армейско,това е и моето мнение.Виж ако трябва да свитна
                          някой в десетката от далече определено бих го използвал.
                          А варианта с пушечният патрон/един от видовете които пробвах/
                          си е много добър.Знаеш че не съм фен на малокалибрените.

Коментар

Аз пробвах един с големи патрони 7.62 май беше и един с пистолетни 9Х19... Кой от двата е малокалибрен?
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Никой Ама голямата дандания беше за натовския 5,6. Като видяха че цялата работа мирише на търговска катастрофа, изсмукаха от разни пръсти разни още сменяеми цеви, адаптори и прочее топурдия в стил американски маркетинг. Белким тръгне на цивилния пазар. Ама пак нищо не стана.
                              Няма официален критерий за "малък калибър". Всичко от 20 мм включително, нагоре е артилерия, надолу е стрелково оръжие. По подразбиране за малък се приемат всички под масовият през последния век 7,62 мм. Според здравият разум и опитът от куп войни, това е и минималният смислен калибър. Той има две полезни мощности - междинният така наречен патрон за автоматите и мощният пушечен. В някакъв смисъл даже можеш да ги разглеждаш като различни. За да имат поне някаква полезност, пистолетните калибри волю-неволю са с по-голям диаметър. Следващите също полезни неща са картечните 12,7 и руският особено мощен 14,5, и общо взето това е. Използването на разни иглени калибри оставя непоражаеми тъкмо най-важните цели на средните дистанции на боя. Далечния бой изобщо казано не е работа на пехотната верига, близкият обикновенно е нежелана работа. В него върши работа всичко, но се смята за оръжие на отчаянието - загубите са катастрофални и за двете страни. Стреми се да го наложи отбраняващата се страна, в твърда отбрана срещу силно превъзхождащи сили.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                                Ми, аз не знам кои са другите няколко оръжия, освен ако не броим заключването на затвора, ама това е отдавнашен принцип и не е от никъде конкретно. Моята теза е, че руснаците са одрали Щурмгевера и като концепция и като конструкция, ама понеже са грандомани не могат да кажат, че АКто е трофейна разработка, ами съчиняват легенди около Михаил Калашников, коя от коя по-романтични. Имал акъла да съчетае, викаш...
                                Ей ти ги другите оръжия

the AK-47 owes more to the M1 Garand Rifle than any German design. The double locking lugs, unlocking raceway, and trigger mechanism are clearly derived from the earlier American design.
                                ...
                                The safety is surprisingly similar[6] to the Browning-designed Remington Model 8 rifle.
                                ...
                                The operating mechanism of the Kalashnikov family of weapons is basically very similar to that of the US M1 and M14 rifles and M1/M2 carbines. In fact, as is often the case in a successful weapon design, there is little new about the individual elements of Kalashnikov’s design; the inventor’s accomplishment was in the recombination of known elements into a compact, reliable and durable package. Ed Ezell
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X