Обява

Свий
Няма добавени обяви.

М14 бъдеЩе и настояще или оръжието което искам също да имам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: М14 бъдеЩе и настояще или оръжието което искам също да имам

Засрами се бе! ХХІ век е, ти какво, верно ли не разбираш естетиката на метросексуалността? Резил!
    Само комунистическите агенти не разбират че е важно да е красиво и в рекламата! И кой не скача е ченге!
    Това не е за стреляне, това е за продаване. Още не вдявам защо за М-16 има реклами, а за АК - опашки, ама сигурно ще разбера като ми мине калифорнийския конюктивит. Казват - било сезонно.

ППШ няма равен в какво? Това че рязко е превъзхождал МП, изобщо не го прави годен за нищо. Дошъл е от времето си, и там е останал. ППС вече е бил оръжие, макар и произвеждан от умиращи от глад деца, в цехове за алуминиеви лъжици и консервени кутии, в блокирания Ленинград. Но той е друго, и затова в разни партизански джунгли още работи.
    Последно редактирано от Стефан; 11-12-09, 10:55.

Коментар

Първоначално публикуван от ORKA_71 Преглед на мнение
      Премерването за бърза стрелба става много лесно, като в центъра на диафрагмата вкараш върха на мушката, а върху мушката кацне целта или местото, което искаш да поразиш. За прицизна стрелба нещата стават аналогично, но тук допълнителна роля играе сенника на мушката, като за целта ливия сеник сочи на 9 часа на диафрагмата, а десния на 3.
      Междо другото и пак по твоята логика, как става примерването с мерните прибори на SIG 550, 551 SWAT или на 552 когато се поставят на мерник "2" , "3" и "4". Ето да видиш какво преставляват.
      Междо другото има вариянти СКАУТ и СОКОМ.
      Колега не бъркай боя с е..нето! Мерниците , които даваш за пример наистина са за бързо примерване, но на автоматично, късоцевно и маневрено оръжие, предвидено за близък бой. М14 претендира за точност, която с тези мерници е трудно постижима. Тя практически не може да стреля автоматично заради мощния боеприпас и конструкцията( приклада е по-ниско от цевта, а и газовото бутало е отгоре и дори с двунога ще подскача). Пушката е дълга и неманеврена и не става за бой в сгради и джунгли(гори). Единственото и приложение според мен е за фронтови снайпер( ако монтажа на оптиката е стабилен).
      Според мен просто е остаряла концепцията на тази пушка. Американските (натовските) военни не можаха да схванат нещо, което немците са открили още през войната, а руснаците внедрили веднага след нея.(може би, защото имат много по-сериозен боен опит) Това е, че за щурмова пушка( автомат ) трябва междинен патрон.
      И започват едни гърчове на конструкторите им: то не бяха малокалибрени патрони( .223), то не бяха пушечни(.30. Скоро гледах по Дискавъри онова смешно предаване" Ultimate weapons", където показаха някаква нова щурмова пушка със сменяеми цеви( като дължина и калибри- .223 и .308 ). Като влезел "войникът на бъдещето" в град слага късата цев в кал. .223 и прави мазало. Но на улицата зад някакви коли имаше арабели с калашници и "войникът на бъдещето" не може да ги порази през колите. Тогава той сменя цевите с дълга в кал .308 и поразява противника (Тук се смя и моят 10 годишен син, който няколко пъти е ходил на пейнтбол и играе на Call of duty и Battlefield)
      Последно редактирано от Георги Василев; 11-12-09, 11:11.
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
        Колега не бъркай боя с е..нето! Мерниците , които даваш за пример наистина са за бързо примерване, но на автоматично, късоцевно и маневрено оръжие, предвидено за близък бой. М14 претендира за точност, която с тези мерници е трудно постижима. Тя практически не може да стреля автоматично заради мощния боеприпас и конструкцията( приклада е по-ниско от цевта, а и газовото бутало е отгоре и дори с двунога ще подскача). Пушката е дълга и неманеврена и не става за бой в сгради и джунгли(гори). Единственото и приложение според мен е за фронтови снайпер( ако монтажа на оптиката е стабилен).
        Според мен просто е остаряла концепцията на тази пушка. Американските (натовските) военни не можаха да схванат нещо, което немците са открили още през войната, а руснаците внедрили веднага след нея.(може би, защото имат много по-сериозен боен опит) Това е, че за щурмова пушка( автомат ) трябва междинен патрон.
        И започват едни гърчове на конструкторите им: то не бяха малокалибрени патрони( .223), то не бяха пушечни(.30. Скоро гледах по Дискавъри онова смешно предаване" Ultimate weapons", където показаха някаква нова щурмова пушка със сменяеми цеви( като дължина и калибри- .223 и .308 ). Като влезел "войникът на бъдещето" в град слага късата цев в кал. .223 и прави мазало. Но на улицата зад някакви коли имаше арабели с калашници(които естествено не могат да стрелят) и "войникът на бъдещето" не може да ги порази през колите. Тогава той сменя цевите с дълга в кал .308 и поразява противника (Тук се смя и моят 10 годишен син, който няколко пъти съм го водил на пейнтбол)
        За автоматичния режим си прав, че се получава скапано въртене заради ъгъла на приклада, но дави кажа че може да е стара но американците сия харесват бая много почти колкото едно браунингово отроче като КОЛТ 1911 и зада добиете представа още малко ето ви още клипчета зада разбуня духовете ...
        http://www.youtube.com/watch?v=b-NiRzvtZ2Q

Коментар

Харесват си я, защото помисли с какво трябва да я сравняват Разгледах съседните клипчета от линка и видях, че я ползват, както и предполагах за фронтови снайпер в подразделенията. Вероятно, като такъв се представя отлично( може би по-добре от Драгунов заради габаритите), но така окомплектована(с оптически мерник и двунога) вече не е щурмова пушка

Коментар

Логично е янките да си хвалят стоката. Пропагандата не е нито немски, нито руски патент. Американските "легедни" ще си останат такава във времето, съща както руските и някои други. Това обаче не означава, че трябва да отричаме явните им недостатъци, някои от които бяха посочени по-горе.
            Монтажа на оптика на M14 също не прави изключение от това правило, тъй като оръжието първоначално не е предвидено за монтиране на такава. Ето няколко монтажа, а Вие преценете дали са достатъчно надежни и практични:
            Прикачени файлове
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
              Логично е янките да си хвалят стоката. Пропагандата не е нито немски, нито руски патент. Американските "легедни" ще си останат такава във времето, съща както руските и някои други. Това обаче не означава, че трябва да отричаме явните им недостатъци, някои от които бяха посочени по-горе.
              Монтажа на оптика на M14 също не прави изключение от това правило, тъй като оръжието първоначално не е предвидено за монтиране на такава. Ето няколко монтажа, а Вие преценете дали са достатъчно надежни и практични:
              http://www.springfield-armory.com/armory.php?version=36

Коментар

Ами и аз това гледам:
                http://www.springfield-armory.com/st...roducts_id=338

Коментар

Ето едно мнение на руснак живеещ в Канада и притежаващ М14. същият дори си е сглобил сам М1 Гарант
                  Originally posted by Guess_Kto:
                  Созданая к 1955 и принятая на вооружение в 1959 году М14 один из самых удачных автоматов который оказался паршивым автоматом (в силу большой отдачи 308 патрона) но стал одним из самых самых популярных полуавтоматов в мире и особенно в Сев. Америке. Для автоматической стрельбы на смену пришла винтовка М16 и 223 патрон под нее. До сих пор используется снайперами поддержки в армии США и Канады по крайней мере.

Итак, для начала данные:
                  Вес - 4 кг
                  Длинна - 111 см
                  Ствол - 55.5 см
                  Механизм - Автоматический с прокруткой болта
                  Магазин - 5, 10, 15 и 20 патронов, возможна зарядка обоймами сверху.
                  Патроны 7.62х51 Нато ака .308
                  Крон под штык М6 (кажется) и перекрыватель газоотвода для гранатомета.

А теперь личное мнение:

Легкая и достаточно компактная винтовка под достаточно мощьный калибр. .308м убивается почти все, от волка до лося. При стрельбе всегда показывает очень хорошую кучность даже с рук, что связано с хорошой балансировкой.

Как недостатки можно отметить что после каждого выстрела ствол неплохо подкидывает вверх и вправо, так что при автоматической стрельбе по пехоте, 3й патрон летит в самолет врага . Пламягазитель не помогает, но спасает от отдачи - достаточно мягкая.

При неправильном взводе, если потянуть болт на себя и вправо, можно его выбить из пазов - куча мужений вставить его назад. Механизм нужно переодически смазывать, чтоб избежать серьезного износа.

Неполная разборка производится в секунды, но если полезть дальше (солдат не должен был, только опытный командир), то можно набедакурить с механизмом и собрать его неправильно (будет выглядить как все надо), но работать не будет.

Диоптический прицел - который я терпеть немогу, в моем случае сильно портил высокую кучность винтовки, врезультате поставл кронштейн под оптику, но пока не отстрелял с ней.

Хочень неплохой набор для чистки в прикладе, причем шомпол сложен там же и состоит из 5 частей (скручивать тобишь его надо).

Спуск спокойный и жалоб нет.

В походе и в лесу М14 очень удобна и не вызывала прериканий.

Итого: хороший калибр, высокий выбор патронов от коммерческий до стибринных военных с военной базы, удобность и легкость, наличие сменного магазина и автоматическая перезарядка, а так же очень хорошая кучность стрельбы делает эту винтовку самой удачной для пострелушек и охоты. Кроме того многие детали всегда будут в наличии так как она не снята с вооружения.

Так что если бы у меня ее небыло, я бы ее опять бы купил.

Коментар

Тъй като написах 4 неща които не харесвам в това оръжие смятам, че е правилно да напиша и 4 неща, които ми харесват:

1. Възможността за лесна подмяна на отделните елементи вкл.цевта. Същата е на резба, както и дулния компенсатор;
                    2. Възможността за безкраен тунинг "а lа GloГ";
                    3. "Къщичката" на ЗИП-а подобно на РПК-74;
                    4. И не на последно място калибъра на боеприпаса.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      Т========
                      3. "Къщичката" на ЗИП-а подобно на РПК-74;.........
                      Какво искаш да кажеш с това? Защото при ПК, РПК и АК кутийката на зипа се прибира в една една малка кутийка, а от там в ниша намираща се в приклада. За шомпола нещата седят по друг начцин при ПК, РПК и АК докато при М14 шомпола е на звена и седи в приклада заедно с инструментите. Отделно При М14 респектимно М1А задтилъка е двоен като при ПКМ -а зада може по лесно да се стриля, котаго оръжието е подпряно на бруствер и същевременно да няма изклъзване на доло заради мръсен, мазен и т.н. задтилък.
                      Лично аз виждам, като недостатък , а и хората саго казал, че при прекомерно разглобяване се износва онази част от приклада която служи за заключване на спусковата скоба тъйкато от нея започва разглобяването. междо другото този проблем е решен с поставянето на специална вложка от стъклопалсат, която се подменя при износване. Другия недостатък, е че УСМ то иска да е постоянно мазно за да се намали износването на частите му.
                      Мога да ти кажа, че при мерника който се ползва в модела "матч" точността на стрелбата се повишава чувствително, а това непречи да имаш модела скаут и да му сложиш този мерник.
                      Инка патрона си е хубав пък нека да тежи 4 кг.
                      накратко ако се продава в България бих предпочел един М1А Скаут да прави компания в касата ми на SLR от колкото една болтова каарабина освен ако не е щаер скаут ели елит, а може и SSG 69 ІІ
                      П.П. Може да е извън темата, но ако имах необходимите финаси в касата с оръжия бих искал да има следните карабини, късо нарезно и гладкоцевно оръжие. Карабини: СВД, М1А матч с приклад на мак милък, SIG550, Щаер скаут или Елит и заветния SLR 95 LHMB.
                      Гладкоцевно: Бенели практикъл и някоя хубава надцевка.
                      късо нарезно: Аркус - защото е българси и имам такъв подарък от семейството, револвер рюгер или Смит в кал 357 маг и едно ЧЗ.
                      Последно редактирано от ORKA_71; 16-12-09, 13:22. Причина: Допълнение...

Коментар

Под "къщичката" разбирам възжността да си нося ЗИП-а заедно с оръжието, а не като на СЛР-а да търся къде да си го натикам. Еле за шомпола няма да говорим - достатъчно къс, за да не можеш да си изчистиш оръжието с дулен компенсатор и в същото време достатъчно дълъг, за да не можеш да го носиш със себе си.

При базова цена на оръжието от около $1600-1800 в САЩ, не мисля че подобно оръжие има почва у нас, да не кажа, че бъдеще извън родината му също едва ли ще има.

Коментар

) Точно като статия в гламурно списание. Лайфстайл някъв
                          И как ще ги носиш, и за колко време ще избереш с кое да гръмнеш?
                          Пилотите, танкистите, моряците - те носят по толкова различни. Обаче те са големи. И имат тонове оборудване, за да ги избират от копчетата на ръчката. А в базата - завод, който им произвежда патроните за всичките видове. Ти какво ще правиш с толкова различни калибри?
                          Ех, младост ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            ) Точно като статия в гламурно списание. Лайфстайл някъв
                            И как ще ги носиш, и за колко време ще избереш с кое да гръмнеш?
                            Пилотите, танкистите, моряците - те носят по толкова различни. Обаче те са големи. И имат тонове оборудване, за да ги избират от копчетата на ръчката. А в базата - завод, който им произвежда патроните за всичките видове. Ти какво ще правиш с толкова различни калибри?
                            Ех, младост ...
                            Не се притеснявай, ще се оправим с различните калибри.Само пари да има за оръжия и патрони.И стрелбища за дълго нарезно да направят, че това ни е зора на нас, които искаме да стреляме на далеко

Коментар

Ето малко клипчета http://www.youtube.com/watch?v=6YrMZGd5dwc
                              http://www.youtube.com/watch?v=Bmrv1...eature=related
                              http://www.youtube.com/watch?v=t-MoUOcL-UM

Коментар

Първоначално публикуван от ORKA_71 Преглед на мнение
                                Ето едно мнение на руснак живеещ в Канада и притежаващ М14. същият дори си е сглобил сам М1 Гарант:
                                делает эту винтовку самой удачной для пострелушек и охоты.
                                Той човека си го е казал и аз съм съгласен с това.
                                Но за война (за което е създадена) не съм много съгласен, че е удачна(та даже и "легенда").

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X