Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зиг 553 R или по- добрият АК.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зиг 553 R или по- добрият АК.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Чукча читател,чел какво ли не за да напипам уж каква цивилка ми трябва.
    Зависи за какво ти трябва. Ако за спорта, то едно, ако за лов, друго, ако за кеф, то трето, ако за самозащита, то четвърто. Няма универсално оръжие, освен самия човек. Всеки калибър има си достоинства, както и недостатъци. 7,62Х39 мм вече на прага на своите възможности, не е за учудване, но е така. Ще видим в ближайше бъдъщето, какъв калибър ще му дойде на смяната. Говори се за нещо като 6,5Х39 мм, който ще обедини достоинства 7,62 ммм и наш, руски 5,45 мм калибърите, но ще се освободи от тяхните недостатъци. Дали ще стане, ще видим.

Коментар

Ще видим,те тукашните при избор на оръжие за спец. частите си натискат на 7.62Х51 или .308 Уинчестер което реално е калибър на 120 години ако правилно помня.Достатъчно мощен за близък,достатъчно пробивен за градско и достатъчно бие на полето.Половината им среден размер снайпери бият с това и аз поне не разбирам 'ич съм се заредил с такива.С цев 20 инча за 1300 кинта грубо карабината се превръща в половин снайпер,уж разликата в дължината на цевта и дистанцията и точността на стрелба била минимална ако си прехвърлил 20 инча,можеш да застанеш срещу Драгунов и до 6-800 метра си наравно с него.
      Явно лошо ги плякат с Калашниковия калибър и всякакви такива разновидности като тая пушка са си красота - забиваш и Калашниковия пълнител с неговите патрони и на градско или селско ги биеш на дистанция и пробивна сила която малкия не притежава.
      Последно време много от тия са напипали Скар с тоя калибър,точния стрелец в бригадата може да ползва от техните патрони и с добра пушка държи на дистанции до километър.Като сметнеш,че аз който съм лайк си купувам Голд Мач патрони на 70 цента бройката и съвсем излиза сметката,не е като да стрелят с 3 кинта бройката или да се чудят кой да носи патроните на снайпера щото другите които ползват редовите войници не му влизат.

Тая пушка горе АЗ бих я взел заради удобството и,размера и теглото както и факта,че пуца с Калашниковия патрон.Тук рядко се среща някой който да има 5 пушки и едната от тях да не е Калашник или поне това е моето виждане от ровенето и разговорите с разни пушкаджии.И това в Щатите,за разни други джандеми ти мнооооого по-добре знаеш къде и какво най-лесно се намира,кое работи и какво се търси.Колко е добра вече ще видим,цените са им съвсем нормални тук обаче,едно подобно е на 30% по-евтино от добър Калашник.Дано е пуснат тук за цивилизацията,да намажеш малко и ние.

Сьн не ме лови вече,утре след 3 мога и ще си взема карабината,днес пак половин куфар патрони дойдоха,стойката на фенера,стойката на ред дота който мисля странично от оптиката да монтирам,резервни на резервните на резервния пълнители се появиха по пощата.............Ужас ти казвам,мерак и спортна злоба ме друса вече.

По въпроса дали едно такова аз лично бих го ползвал за охрана на дома - мчи как еле ако живея в къща с двор и имам едни 20-30 метра между мен и тоя прескачащия с теслата.Подобно е на цената на пистолет тук,помпа събира 7 патрона,а това 10 и бие къде къде по-добре от пистолета.В апартамента обаче е на трето място ако се угелпи положението,при вас с тия 30 дето може да ги носи мммммммм не ми се мисли,красота.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Хвана те треска, братчед! Знаеш ли отговор на въпрос, по какво се различават бащите от децата си?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski
          Хвана те треска, братчед! Знаеш ли отговор на въпрос, по какво се различават бащите от децата си?
          По цените на играчките!
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              Чудя се, как ти, на практика не си и помирисал казармата по време на БНА (нали си завършил ШЗО?) ...
              Това е много странно твърдение. За сведение на незнаещите, по времето на БНА, службата в НШЗО се отличаваше от службата в други поделения най-вече с това, че там се водеше по-интензивен учебен процес и че нямаше стари войници. Т.е. вероятността за т.нар. извращения (по вашему дедовщина) беше по-малка. Иначе си беше казарма като казарма, изискванията в която в много отношения бяха по-високи, отколкото в повечето поделения в армията. Освен това, службата в ШЗО беше една година. През втората година от задължителната военна служба "фазаните" си служеха в бойните поделения всеки според късмета си. Така че генерализации кой какво е помирисал без да се познава конкретния случай са си просто чесане на езика.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                По цените на играчките!

Коледа е,не вземат да го пуснат това лекото и удобно тук с калашник осия пълнител и патрон па да видим ше се оглеждам ли за Какалашка.

Цените са добри,купуваш правилното,чакаш го да дойде,като не те кефи го продаваш за един ден на 100 кинта горница.

Ще ми е интересно това как държи на извратен тест,пясък,прахоляк,замръзнал,стрелба от вода.......за да го обявя и в моята скромна класация за брачед на Калашника.

Треснал съм аз.......сега почвам.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Коледа е,не вземат да го пуснат това лекото и удобно тук с калашник осия пълнител и патрон па да видим ше се оглеждам ли за Какалашка.

Цените са добри,купуваш правилното,чакаш го да дойде,като не те кефи го продаваш за един ден на 100 кинта горница.

Ще ми е интересно това как държи на извратен тест,пясък,прахоляк,замръзнал,стрелба от вода.......за да го обявя и в моята скромна класация за брачед на Калашника.

Треснал съм аз.......сега почвам.
                  Приятно четене- описани са тестовете разбира се на основният модел - SIG 550.
                  http://www.biggerhammer.net/sigamt/5...echinspection/
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Да, не бързай с избора. Нека хора да си поиграят с него, да му разнищат силните и слабите му страни и чак тогава решавай, трябва ли ти и тази пушка. Но тази скица нещо не ми вдъхва доверието:

Коментар

Имам такова, от швейцарските, в .223

Предпочитам Калашника - на него вярвам повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                        Имам такова, от швейцарските, в .223

Предпочитам Калашника - на него вярвам повече.
                        Искаш ли мъртъв бартер за един израелски калашник..... Късичък- с много пълнители.....

Коментар

А аз все така си сънувам MG-42 и един вагон с патрони...

Коментар

Аз съм напълно сериозен. Предлагам прекрасен Galil SAR - единствен у нас с хромирана цев военно изпълнение преработено фабрично на единична - в САЩ вървят по 3-4 К в долари.... Към оръжието върви алуминева райл система на FAB, 3 бр. 35 зарядни пълнители, 2 бр. 20 зарядни пълнители, 1 бр. 50 заряден пълнител, адаптер за М4 пълнители и 10 бр. пълнители за Тавор - стоманени родно производство. При необходимост мога да добавя и един брой рама с газово бутало с права ръкохватка- ама това след края на Февруари .... Автомата яде всякакви боеприпаси- чисти се на високосна година, прави група около 3 см. на 100 метра- справка Боби Николов. При необходимост осигурявам ВСЯКАКВИ резервни части от Израел.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1378302_10201523152314290_1464009247_n.jpg
Прегледи:1
Размер:122.0 КБ
ID:5543543Натиснете снимката за да я уголемите

Име:582571_4956595846305_1936358156_n.jpg
Прегледи:2
Размер:53.7 КБ
ID:5543542
                            П.П. Да добавя към офертата- оригинален шик нож М8. И един флакон Дуракоут в предпочитан от ползвателя цвят за оправяне на леките козметични дефекти...
                            Последно редактирано от Mad Dog; 06-12-13, 13:33.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              А аз все така си сънувам MG-42 и един вагон с патрони...
                              Пробвах го, не става за тичане по баирите с него. Иначе на стационарната позиция, с пристреляните ориентири няма грешка, няма прошка.
                              Прикачени файлове

Коментар

А, аз не казвам, че съм недоволен от Зига, просто не мисля, че си струва репутацията на нещо невероятно по-добро от другите алтернативи...

Иначе и моят Зиг не е гол и като си спомня с каква клизма и на каква цена му се доставяха аксесоарите от страната на шоколадите...си остава вечно мой.

А и е от зеленичките, на които не пише SAN Sport.

Галила си го пази, Зиговете са по-често срещани - офертата си струва, но съм емоционално обвързан с моя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X