Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АР - 15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: АР - 15

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Ако искаш нещо дето да е върха на гъза на слона- земи си PWS - избора на родното СОБТ:
    http://primaryweapons.com/store/pc/v...?idCategory=46

Нещо средно между АР и АК.
    За съжаление на цената на един АР и едно АК заедно:
    MK2 Series Rifles те това що е? Не съм виждал такова, май е някъв мелез?
    Като му предлагаш мелез между АР и АК да беше сложил и Галила
    А някой има ли мнение за те това зверче АК-15 в 5,56?
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Чай ся...
      Тука стана страшен качамак.
      1. Пушката за стрелба за кеф и идея за самоотбрана ли я вземаш или за лов? Или и за двете?
      2. Защо ти е необходимо да имаш "варшавски" калибър в САЩ- айде у нас- икономическата обосновка е ясна- единствените боеприпаси с достъпна цена за тренировка са в тези калибри? На теб защо- просто за идеята или? Не се сещам за нещо с което 7.62х54R примерно да е особено по- добър от 7.62х51 (308 Уйнчестър).
      3. Ако става дума за домашна самоотбрана - помпата ти е повече от достатъчна. За нещо малко отгоре- АR платформа... Всички останали "екзотики" - може за гъдел ама не се сещам за нищо повече.

Съвсем примерно разсъждение:
      1. Ако живеех в САЩ оръжията ми щяха да са в масовите "армейски" калибри за САЩ- тоест 223 Рем и 308 Уйнчестър. Така както късото ми щеше да е в 9х19 и .45 Ауто. И за дългото оръжие- с масовите пълнители- тоест- М16 /М4.
      2. В Калифорния ще имам ограничение на пълнителите до 10 заряда. Тоест ще търся оптимално мощният патрон, тъй като броят на патроните вече ми е ограничен. Нещата отиват вече към .308.
      3. Искам да стрелям на 500 м. Тука вече нещата са сложни.... т.е. спирам да търся АР-15 в аспекта на М4 подобно и почвам да се оглеждам за АР-10 в аспекта на М110 или SR 25. Тоест махам с ръка на "щурмовата пушка" и почвам да търся DMR. Тоест отивам на малко по- тежка и обемиста пушка която обаче да ми даде исканата от мен дистанция. За щастие (за разлика от у нас) такива в САЩ бол.
      4. Винаги съществува алтернативата да взема един базов АР-15 за около 1000 долара, и в последствие да инвестирам в не особено скъпа болтова карабина в 308. Дето се вика - изчакваш следващият месец и пак купуваш- нали така беше. Въпроса е защо? Може ли с една пушка да покривам що годе и двете неща. Ми може.
      Ако искаш нещо дето да е върха на гъза на слона- земи си PWS - избора на родното СОБТ:
      http://primaryweapons.com/store/pc/v...?idCategory=46

Нещо средно между АР и АК.
      За съжаление на цената на един АР и едно АК заедно:
      [ATTACH=CONFIG]635414[/ATTACH]
      Качамак я,револвера нали видя колко лесно се избира,от всичкото с барабан ти предложи 3 модела и като захледа човек най-скьпия му става ясно кой да е и оп,манджа с грозде.Тука една фирма само продава по 10 модификации,а фирмите като гледам са десетки да не кажа стотици.

1 Пушката за кеф,а като всяко орьжие и за самоотбрана,НО това последното не се брои при избора - ното калибьра нито размера ще спасят сьседите,а какво и как ще обясня защо не сьм взел по-малко орьжие ми сьм се развихрил с голямото............бе не ми се мисли,пупупупупупу.
      2 Просто ми е познат Калашника като на много от нас,гледам разни плякала,в магазина едни малки АРки / ми то горкото колко на жената миксера и толкова тежи / Варшавския калибьр тук не пречи като гледам,патрони колкото искаш,а то и на мен чак ми е ясно,че 308 по нищо не отстьпва на нашенския ловен.В момента от 50 магазина - цената на патрон на 308 почва от 49 цента,а на тоя Варшавския от 16 цента,добрите по около 22 цента,ебати кефа ебати гьдела.
      3 гьдел,гьдел,самоотбраната като ни подгонят

PWS няма да е,губи ми се кефа като дам 5 бона за желязо.На Какалашката пьлнителя 25 долара,комплект пружини 30 долара и другото като на АРката или на половина от цените и за донаточване.Е няма да бие на 500 метра ми на 350,пак кеф.

ОБАЧЕ гледам пьлно наточване на Калашник е около 1100 долара + още толкова за самия него,готови наточени с тунинга по тях са около 3 бимберици.Има едни завьршени пушки с нормална до добра оптика които бият на 350 метра сьвсем нормално,за 500 никой нищо не казва та май ще намалявам дистанцията в акьла си.
      Пак ОБАЧЕ като ще е 2 и половина в зИленко то бюджетните от пьрвата страница които ти предложи са на по-ниска цена готови направени.

Основното да се огледам в Какалашка - както казах спал сьм с нея,бьркал сьм и кьде ли не по дупките и движещите и части се броят едва ли не на прьстите на едната ми рька.Яко и просто,на 5 стрелби ведньж да го прьсна с маркуча пак ще стреля,след 10 000 патрона пак е в играта.Е за това се загледах в тия,който е дьржал Калашник в рьцете си и хване една АРка ммммммм ти знаеш,нормалния човек се чуди тва малкото до кога ще издьржи на напьна.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Качамак я,револвера нали видя колко лесно се избира,от всичкото с барабан ти предложи 3 модела и като захледа човек най-скьпия му става ясно кой да е и оп,манджа с грозде.Тука една фирма само продава по 10 модификации,а фирмите като гледам са десетки да не кажа стотици.

1 Пушката за кеф,а като всяко орьжие и за самоотбрана,НО това последното не се брои при избора - ното калибьра нито размера ще спасят сьседите,а какво и как ще обясня защо не сьм взел по-малко орьжие ми сьм се развихрил с голямото............бе не ми се мисли,пупупупупупу.
        2 Просто ми е познат Калашника като на много от нас,гледам разни плякала,в магазина едни малки АРки / ми то горкото колко на жената миксера и толкова тежи / Варшавския калибьр тук не пречи като гледам,патрони колкото искаш,а то и на мен чак ми е ясно,че 308 по нищо не отстьпва на нашенския ловен.В момента от 50 магазина - цената на патрон на 308 почва от 49 цента,а на тоя Варшавския от 16 цента,добрите по около 22 цента,ебати кефа ебати гьдела.
        3 гьдел,гьдел,самоотбраната като ни подгонят

PWS няма да е,губи ми се кефа като дам 5 бона за желязо.На Какалашката пьлнителя 25 долара,комплект пружини 30 долара и другото като на АРката или на половина от цените и за донаточване.Е няма да бие на 500 метра ми на 350,пак кеф.

ОБАЧЕ гледам пьлно наточване на Калашник е около 1100 долара + още толкова за самия него,готови наточени с тунинга по тях са около 3 бимберици.Има едни завьршени пушки с нормална до добра оптика които бият на 350 метра сьвсем нормално,за 500 никой нищо не казва та май ще намалявам дистанцията в акьла си.
        Пак ОБАЧЕ като ще е 2 и половина в зИленко то бюджетните от пьрвата страница които ти предложи са на по-ниска цена готови направени.

Основното да се огледам в Какалашка - както казах спал сьм с нея,бьркал сьм и кьде ли не по дупките и движещите и части се броят едва ли не на прьстите на едната ми рька.Яко и просто,на 5 стрелби ведньж да го прьсна с маркуча пак ще стреля,след 10 000 патрона пак е в играта.Е за това се загледах в тия,който е дьржал Калашник в рьцете си и хване една АРка ммммммм ти знаеш,нормалния човек се чуди тва малкото до кога ще издьржи на напьна.
        То не само това е проблема- требва и да е Калифорния комплиънт. Щото иначе да ти кажа : земи си един аркокалашник- SIG 556 - кеф ти в 223, кеф ти в 7,62х39 и си свиркай. Ма не е....калифорнийски модела.
        http://www.sigsauer.com/CatalogProdu...es-sig556.aspx

Иначе ако си свикнал с АК, Зига ти е като АК с екстри.... А за хубав (да се чете български с фрезована кутия) калашник у ваше село трябва да се бръкнеш къде 1650 Долара. Пък не ми се вижда разумна инвестиция един вид.
        http://www.arsenalinc.com/usa/SAM7SF.html
        Па тея за Калифорния са още по- скъпи:
        http://www.arsenalinc.com/usa/CA-COMPLIANT/

Тука за по 600 долара ги дават и пак скъпи ни се виждат. А пък арките тук вървят цената при вас почти Х2 и пак се търсят...ама е много тегав вноса.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Бос, требва да ти кажа, че зиг-а много бива и важи.И ми е много на сърце, наравно с хк, ама...нема оборот и духаме таратора.
          Всеки трети е шести

Коментар

То не само това е проблема- требва и да е Калифорния комплиънт. ............... А за хубав (да се чете български с фрезована кутия) калашник у ваше село трябва да се бръкнеш къде 1650 Долара. Пък не ми се вижда разумна инвестиция един вид.

Тука за по 600 долара ги дават и пак скъпи ни се виждат. А пък арките тук вървят цената при вас почти Х2 и пак се търсят...ама е много тегав вноса.

Това и аз го гледах,кой кьде ме види и ме пита от кьде сьм,като им кажа и всеки се чуди ЕЕЕЕЕ страшни Калашници прравите ма много скьпи.Като се разрови човек и наща Какалашка по-скьпа от Сиг 716.На тебе не ти се вижда разумно,а смятай на мен как ми е.

Виж ми акьла.Това долу е 1000 грубо.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vep54rtac8.jpg
Прегледи:1
Размер:44.1 КБ
ID:5525608

http://www.atlanticfirearms.com/california-legal.html

Тия май са легалните за Калифорния

Това ако е яко както трябва да е,правилния патрон за дупчене,свикнал сьм му,на 80% готово за пуцане.............си заслужава парите според мен еле сравнено с голичка АРка.Дьржал кирка,хващам чукче и за чукане става ма за копне нтц ако АРката да е на сьщата цена.За БГ Калашник двойно и горница ибааааа го,много трябва да са го пипнали или да те гони манията,а мен не ме е подгонила още.За 600 долара и резервен ще си взема,за 2 ще го пропусна от всякьде.

До тук даже не сьм гледал кое е легално за тоя щат и кое не е,тия са стотици и не хвана ли правилната марка няма оправия,джунгла е.Някои модели им слагат по един бутон за 45 кинта допьлнително и от партизанин си става сьвсем легална гега.

СИГ........пак ли...........
            Последно редактирано от BENZBOSS; 08-10-13, 18:54.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Това нашенското не ти ли харесва?

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
                Това нашенското не ти ли харесва?
                За 1650 долара с чакане!!! Ко? НЕ!!!

Коментар

Тук в Арсенал под 1000лв ли ги продават?

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                    Тук в Арсенал под 1000лв ли ги продават?
                    Продаваха... минало време- в момента няма а според едно гълъбче скоро няма и да има и ако има ще са ново цена. Общо взето кой е...л - е...л, кой спал спал- Марийчето вече се омъжи и няма да е обща.

Коментар

По всички сайтове излизат долу горе толкова . http://www.oragie.com/lov_bg.htm
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        По всички сайтове излизат долу горе толкова . http://www.oragie.com/lov_bg.htm
                        То СЛР има- САР ове няма. Аз понеже имам капариран един къс, та вече пети човек ми се обади да го иска. А дълги ич няма.

Коментар

То СЛР има- САР ове няма. Аз понеже имам капариран един къс, та вече пети човек ми се обади да го иска. А дълги ич няма.
                          Moooooment mal!!! Доги, я кажи аджеба какви разновидности на Калаша има на легалния бг пазар? Аз досега знаех само за СЛР. Какво друго освен него има/ще има?

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                            Moooooment mal!!! Доги, я кажи аджеба какви разновидности на Калаша има на легалния бг пазар? Аз досега знаех само за СЛР. Какво друго освен него има/ще има?

Име:29.01.jpg
Прегледи:1
Размер:219.8 КБ
ID:5525750

Име:58816_4956594926282_873176659_n.jpg
Прегледи:3
Размер:34.6 КБ
ID:5525751
                            Например това- горната снимка е по- прясна- местонахождение- на Догито в касата- личната.

Коментар

То в твойте каси има и коктеил "сълза от мравка". Ама въпроса е дали тея хубавинки може да си ги купи простосмъртен ловец например?
                              А нашите Калаши в Щатите кой им е дистрибутора: самия "Арсенал" или "КИНкалерия и ТЕКСтил"?

Между другото от предпоследната IWA в Нюрнберг останах приятно вчепатлен от продуктите на Molot и по-специално карабината Vepr в различни варианти. Определено ми допаднаха, кеф ти ловен вариант на РПК, АК и т.н. Доста от тях са ги тунинговали здраво и са ги нагодили към америкаснкия пазар. Вмятам го като вариант за BOSSа, ако иска да ги погледне и тях. Има и доста разнообразие в калибрите, както ВД, така и НАТО. Единственото което ме притеснява е, че като сравнително нови в тая област, нямам почти никакви отзиви относно качества и характеристики на оръжието. Изпипани ли са, качесвто на матеряла, изработка, точност и т.н. На немския пазар ги има.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                                То в твойте каси има и коктеил "сълза от мравка". Ама въпроса е дали тея хубавинки може да си ги купи простосмъртен ловец например?
                                А нашите Калаши в Щатите кой им е дистрибутора: самия "Арсенал" или "КИНкалерия и ТЕКСтил"?

Между другото от предпоследната IWA в Нюрнберг останах приятно вчепатлен от продуктите на Molot и по-специално карабината Vepr в различни варианти. Определено ми допаднаха, кеф ти ловен вариант на РПК, АК и т.н. Доста от тях са ги тунинговали здраво и са ги нагодили към америкаснкия пазар. Вмятам го като вариант за BOSSа, ако иска да ги погледне и тях. Има и доста разнообразие в калибрите, както ВД, така и НАТО. Единственото което ме притеснява е, че като сравнително нови в тая област, нямам почти никакви отзиви относно качества и характеристики на оръжието. Изпипани ли са, качесвто на матеряла, изработка, точност и т.н. На немския пазар ги има.
                                Може всеки- по едно време бяха с връзки, после без връзки пак имаше. Моя като го вземах още беше с връзки. Сега май пак ще стане с връзки. Асенал Лас Вегас са и собственост на мажоритарните собственици и на Арсенал Казанлък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X