Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АР - 15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: АР - 15

Бие и на много подалече, въпроса е дали има хубава муницията за него при вас? Пък и въпрос с качеството на самото пушкало за съжаление стои много остро, поне тука.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:appu76254sp150.jpg
Прегледи:1
Размер:43.8 КБ
ID:5525559
      Прьви Партизан / само дето не са го крьстили на мен /,такива има с кофите и на склад за 3 минути тьрсене.

Това добро ли е или?Има и Украински 77 набор и какво ли не,евтинките са по 9 цента бройката или там някьде,грубо 4 пьто по-евтини от тия на Сига и 3 пьти на Смитчо.

Качеството на самото пушкало какво ще рече,кой модел в коя конфигурация и какво производство да гледам.Това го има Руско,нашенски Български Калашници има в Х39.Кои са добри?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

ППУ са еднозначно добри, стига да не са много стари. За украинските не знам, не мога нищо да кажа. Иначе погледнах и видях, че страшно много западните производители правят мунициите в този калибър, това е добре като новина за теб.
        Иначе в Русия се котира Вепр в този калибър - http://www.gun.ru/oxota0241.htm. Отзивите са само добри. Основно стрелят с руската муниция, пр-во Новосибирск, снайперските патрони с подобрена балистика. Исползват тази винтовка при лов за едри животни, като мечка, лос и марал и много я хвалят.

Коментар

Ми нашенски български/и не само/ калашници имат много хора специалисти, които по принцип все им намират кусури/не че нямат такива!/ и все убеждават колко са неконкурентно способни на "по-марковите" и като ги питам, що аджеба тогава сте си дали част от парите за тая пръчка, и те все се оправдават че им било най-евтинко.Викам добре де, вие специалисти оти секи път се оправдавате, ако не е добро, един специалист няма да го купи.Разбира се познавам и други специалисти, които си го препоръчват наред с другите.Относно картинката - ми аз отскоро пуцам с такива х39 и за сега нямам забележки, а чувам от ловците, че за този калибър за лов са най-удачни към момента.Аз още по прасе не съм стрелял с тях.За прецизност, колегата jose в едната тема ми сподели от неговия опит, че в тоя калибър хорнади са най-добре.Калибъра е както е прието, е подходящ от заек до мечка, така че за ваще маймуни там няма да има проблем, та дори и горила 140 кила мускули да ти се яви.А пък х54 ти е ясно, така че аз лично предполагам, че щом са ги издокарали добри х39, няма причина да не са добри и в х54.
          Всеки трети е шести

Коментар

Има всичко тука - Хорнади Дифенс,кухарки,снайперски по долар и нещо бройката,стари Руски и какво ли не.

Име:IMG_1301_0.JPG
Размер:59.0 КБ
ID:5525561

Мен ме инересува базата - кое е по-якото от двата патрона х54 или х39 вкарани в коя пушка???Има ли значение кьде и от кого е правено пушкалото.Випр или Супер Випр?

И за мен е много добре да има специалисти които знаят какво говорят и имат опит с различни модели и марки орьжия,ходили и видели,пробвали и направили си изводите,а не като мен пред компа да си представям кое и какво е.Готовата смляна информация винаги по-лесно се прегльща от дьвканото дьрво дето мога да го гризна ако не си направя домашното с ваша помощ.
            Последно редактирано от BENZBOSS; 08-10-13, 10:00.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Разбира се че по-силен калибър 7,62Х54Р, и то много по-силен. При тези къщи от талашит там при вас може би и излишно силен. Вепр се прави на базата на лека картечница РПК, има някакви игрички вътре в завода доколкото знам, но не вярвам че за експорт ще се праща откровен боклук, тези времената вече са минали. Основната и единствена разлика между Вепр и Супер Вепр е че Супер Вепр е за друг калибър - 7,62Х51мм. Ти сам ще си избереш, коя пушка ти отговара повече.

Коментар

По принцип на вепр рекламата му е, че е на базата на РПК.Много хора твърдят, че бил по-качествен от сайгата, но вече има също толкова, които твърдят че са съвсем съпоставими.При сайгата е установено, че е на партиди, в една партида са с добро качество, в друга с лошо.Мисля, че Юра в коментара си по-нагоре относно вепра е имал същото нещо в предвид.Така или иначе, предполагам и той ще потвърди, е прието, че руското производство след разпада на съюза, за поне един десет годишен период, е доста зле като качество сравнено със съветското производство.Или поне това циркулира в средите, интересуващи се от тези оръжия.От личен опит, мога да ти споделя, че нямам особени забележки, освен качеството на оксидацията, а мойта е производство 99-та година, макар че е практически нова, защото е на малко изстрели.За сегашното производство на арсенал, и тук има хора които могат да споделят защото са пипали или притежават, казват че например сегашния сар е по-добър от предишния слр.Виж сега, ако търсиш нещо "снайперско" да си правиш кефа с прецизни изстрели на големи дистанции, си мисля че това не са твоя тип пушкала.

Писали сме заедно със колегата над мен.
                Всеки трети е шести

Коментар

За качеството на ВЕПР-а не мога да кажа нищо, но за боеприпасите на ПП да. В х39 имам две точни попадения с полуоблечен едното на около 100м + - и добиче над 200кг. не направи и крачка. Използвам и х51 и х54 и до сега съм само с добри впечатления от всички. Някои ги плюят че имало разлика в качеството на партидите но аз явно попадам на добри. И двата последни бих се замислил доста да ги ползвам за защита на дома, особено при наличието на "картонени" къщи наоколо.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Срам не срам, но за качеството на сегашното росийско оръжие няма добри думи. Уви, паднало толкова низко, че... Има, разбира се и изключения, едното от които оръжията на вече известна фирма ОРСИС, но там са скъпи и много качествени пушкала.
                    За муницията на ППУ и аз съм останал с добро впечатление, специално съм бил изумен от стандартната армейска муниция 7,62Х39мм. Сърбите са постигнали така желаем от всички резултат с тяхен куршум, егати зверско нещо. Прави чудовищни повреди, но пък с по-низка пробиваемостта. Стреляхме специално веднъж по дървен телеграфен стълб от 50 м с руски и сръбски патрони, с руските го пробивахме отвсякъде, а сърбските куршуми до един са останали вътре. Но пък наш куршум пронизва човешко тяло и оставя две малки дупки, сръбски куршум на излизане прави ЯМА!

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                      Виж сега, ако търсиш нещо "снайперско" да си правиш кефа с прецизни изстрели на големи дистанции, си мисля че това не са твоя тип пушкала.
                      Какво се брои за Големи Дистанции?50 метра сьс Сиг П220,100 метра с пушка и Ампоинт,350-500 макс с това наточено и добри патрони?Ако мерака е чисто снайперски / а не е,нито имам време да лежа,нито пари за това хоби чак в тия висини,ни умения да развивам или подьржам /то си ги има в магазина,Барет да речем.

Карабина за игрички я мисля,като порастнат малко моите да има с какво да си играят,да мята на 350 метра поне.

Охраната на дома лесна,това май макс 10 в пьлнител му дават ако не и 5 по тукашния закон.Статистически ти трябват 2 до 5 на нападател или ако са двама това не ми вьрши работа ма никак,ако мога да му закача 40 е друго.Притежанието на 30 или 40 зарядни е законно ако не се льжа,но я прави нелегална ако ги намерят закачени на плякалото.

Да му мислят сьседите,това ако вьобще ми влезе под леглото ще е в куфар с катинари,много трябва да се осере положението преди да засуча мустак.До тогава кьорав сьсед няма да е останал.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                        едното от които оръжията на вече известна фирма ОРСИС, но там са скъпи и много качествени пушкала.

Това ли?

Име:ArmsAndHunting2012-17-640x427.jpg
Размер:86.9 КБ
ID:5525563

Име:ArmsAndHunting2012-20-M.jpg
Размер:76.8 КБ
ID:5525564
                        WebRep

currentVote

noRating
                        noWeight
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Не, това е:

http://www.orsis.com/

Коментар

За споменатата дистанция, какво и да вземеш освен че мятат до там и повече, не е невъзможно и да улучиш.Специално за лова у нас дистанциите рядко надминават 200 метра.Един от най-печените и истински ловци, които познавам ходи с чз комбине, без оптика.Човека свали сръндак на около 200 метра.Аз на толко не виждам куче ли е, човек ли е, само силует.Просто си вижда добре до тая дистанция, и не му е нужна оптика, а и не иска, щото си развалял удоволствието от лова, такива са му разбиранията.Ти предполагам си търсиш нещо за кеф, с такива пушки да си охраняваш дома, ми се види нещо неточно.Нали за охраната си взе помпа.Освен ако не се готвиш да водиш бойни действия.

Нищо общо с това от снимките и пак сме писали заедно.

Мисля че говори за това - http://www.orsis.com/

Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Нали за охраната си взе помпа.Освен ако не се готвиш да водиш бойни действия.
                              Помпа нямам,нямат я в магазина,пак в едни порьчки се вкарвам.Имат 12 калибьр,аз тьрся 20 и от 25 броя ни една в тоя калибьр,а аз с претенции това и това искам.И няма поне за сега.

Бойни действия не знам,не смятам да водя ма знае ли човек.За момента за КЕФ говорим,като се натовари мьжкото в рода да има с какво да си пуца.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Чай ся...
                                Тука стана страшен качамак.
                                1. Пушката за стрелба за кеф и идея за самоотбрана ли я вземаш или за лов? Или и за двете?
                                2. Защо ти е необходимо да имаш "варшавски" калибър в САЩ- айде у нас- икономическата обосновка е ясна- единствените боеприпаси с достъпна цена за тренировка са в тези калибри? На теб защо- просто за идеята или? Не се сещам за нещо с което 7.62х54R примерно да е особено по- добър от 7.62х51 (308 Уйнчестър).
                                3. Ако става дума за домашна самоотбрана - помпата ти е повече от достатъчна. За нещо малко отгоре- АR платформа... Всички останали "екзотики" - може за гъдел ама не се сещам за нищо повече.

Съвсем примерно разсъждение:
                                1. Ако живеех в САЩ оръжията ми щяха да са в масовите "армейски" калибри за САЩ- тоест 223 Рем и 308 Уйнчестър. Така както късото ми щеше да е в 9х19 и .45 Ауто. И за дългото оръжие- с масовите пълнители- тоест- М16 /М4.
                                2. В Калифорния ще имам ограничение на пълнителите до 10 заряда. Тоест ще търся оптимално мощният патрон, тъй като броят на патроните вече ми е ограничен. Нещата отиват вече към .308.
                                3. Искам да стрелям на 500 м. Тука вече нещата са сложни.... т.е. спирам да търся АР-15 в аспекта на М4 подобно и почвам да се оглеждам за АР-10 в аспекта на М110 или SR 25. Тоест махам с ръка на "щурмовата пушка" и почвам да търся DMR. Тоест отивам на малко по- тежка и обемиста пушка която обаче да ми даде исканата от мен дистанция. За щастие (за разлика от у нас) такива в САЩ бол.
                                4. Винаги съществува алтернативата да взема един базов АР-15 за около 1000 долара, и в последствие да инвестирам в не особено скъпа болтова карабина в 308. Дето се вика - изчакваш следващият месец и пак купуваш- нали така беше. Въпроса е защо? Може ли с една пушка да покривам що годе и двете неща. Ми може.
                                Ако искаш нещо дето да е върха на гъза на слона- земи си PWS - избора на родното СОБТ:
                                http://primaryweapons.com/store/pc/v...?idCategory=46

Нещо средно между АР и АК.
                                За съжаление на цената на един АР и едно АК заедно:

Име:MK112u_556_L_1.jpg
Размер:83.7 КБ
ID:5525567
                                Последно редактирано от Mad Dog; 08-10-13, 11:25.
                                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                                No man left's behind !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X