Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Еволюция?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Еволюция?

    Бе, хубави са тези "маймунки" всякакви. Ма нали сте чували приказката, че техниката без кадри е парче желязо. А тези неща, няма начин да не "позадефектирват" все-пак. И тогава отиваме на ново ниво на приказката - неспособният (необучен и непрактикувал) на работа без тях оператор, придобива стойност равна на споменатото парче желязо...

    пп
    Освен мен, всички - предполагам - сте виждали хора, които без "ГПС" не могат да намерят "Младост 1", намирайки се в "Младост 2", а картата за тях е просто грозноват тапет.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • #17
      От: Еволюция?

      Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      КПВ 14,5 мм беше.
      http://www.imfdb.org/wiki/The_Jackal
      - Според този източник е Браунинг M2HB маскиран като тежка картечница КПВ, която във филма представят като ЗСУ. Не знам за чий им е да правят такова нещо.
      Предполагам сайта е познат на повечето от вас, а на тези които не са го виждали мога да го препоръчам - има доста инфо относно оръжията, които стоят в основата на фантастичния реквизит за много филми.

      Сега по темата...
      DAVC е правилен относно дефектите - я батериите свършили, я излезе някой надпис - new beta version is available, download now?
      42

      Коментар


      • #18
        От: Еволюция?

        В бъдеще оръжията може да са такива, може и лазерни пушки да измислят. Но не сме технически напреднали и готови за такъм тип оръжия, понеже не отговарят на сегашните изисквания в конфликти и войни. Вярно че американците на МРАП и МАТВ имат вече картечници .50 с камера с 25 пъти увеличение и джойстик, управлява се от вътре и изглежда супер, картечаря е защитен. Приказвал съм с картечари на такива машини служещи в доста горещи точки като провинциите Хелманд и Урузган в Афгана и хората не харесват новата и модерна картечница, искат си "нормалната" с човек на куполата да стреля.

        П.П. Имаше един стар виц: В Бг университет дошъл компютърен специалист да представя новия Уиндоус 9, който изпълнявал гласови команди. Обяснявал на дълго и на широко колко е добър, докато на едно студентче първи курс от провинцията му писнало, станал и казал на висок глас: Формат Ц две точки...
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

        Коментар


        • #19
          От: Еволюция?

          То и у нас има 4 (четири) броя такива ДУОП (Дистанционно управляема оръжейна платформа) само че с 7.62 мм. картечница. Американците ползват "Протектора" на Консберг, който е с единичен джойстик за управление. Евреи, британци и ко ползват пулт подобен на "стабилизатора" на танк (всъщност при юдеите си е директно същия от Меркава). И е въпрос за привикване- в режим на стабилизация автоматично вкарване на корекциите от балистичният компютър с 7.62 мм. картечница ФН МАГ има над 80% вероятност за попадение от първият ред на дистанция 1000 м. Отделно наличието на термален канал е огромно преимущество. При американците се оказва че най успешни "куполни" стрелци са разни младежи със сериозен опит на Плей Стейшъна които показват завидно бързи реакции на 360 градуса. И озобщо този тип неща тепърва ще се развиват.......
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

          Коментар


          • #20
            От: Еволюция?

            Е има разлика с пушката от темата, мисълта ми е, че не е от вчера желанието да има връзка комп/пушкало...

            Коментар


            • #21
              От: Еволюция?

              Ами те и самонасочващите се куршуми с лазерна подсветка в междинните калибри звучаха като научна фантастика до вчера, но вече са факт! От както я има цивилизацията ни, оръжията (войните) движат прогреса! Тази система ако функционира стабилно и със съответната предполагаема успеваемост, ще се превърне в "Бич божий"... Всеки докопал такова пушкало ще се превърне в перфектния стрелец на пределни дистанции... Представете си какво биха направили няколко религиозно (или на друг принцип) зомбирани пишлемета в градска среда от 600-700 метра! Върви разбери кой от къде стреля...

              Коментар


              • #22
                От: Еволюция?

                Не е изобщо по темата но според мен има връзка предната неделя гледах по Дискавъри някакво предаване за хора които се занимават с прекарване на самолети.
                Качват се пилотите изпълняват си процедурите и бам започват да пищят аларми да мигат предупреждения на мониторите, спират процедурите и звънят на поддръжката и т.н. накрая се оказва, че софтуера не е ъпдейтван и машната се сърди.
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X