Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Презентираха (превод в ефир: представиха) нов чешки автомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Презентираха (превод в ефир: представиха) нов чешки автомат

Новият чешки автомат CZ 805 BREN бе представен днес на военния полигон край чешкия град Либава, съобщи ИТАР-ТАСС. Оръжието ще бъде произвеждано в чешкия военен завод "Ухерске Брод".

Планира се скоро всичики войски на чешката армия да бъдат оборудвани с този модел оръжие. Досега Министерството на отбраната е поръчала една партида от осем хиляди бройки от автомата, първата половина от които ще бъдат доставени до края на тази година, а другата ще бъде разпределена по подразделениета на чешките войски през следващите две години.

По време на представянето чешкият министър на отбраната Александър Вондра се оказа единственият от групата политици, чиновници и журналисти, който се осмели да стреля с гранатомета на новия чешки автомат CZ 805 BREN. Желаещите да стрелят по мишени се оказаха повече, но Вондра бе преди всички, показвайки удивителна точност и прецизност на стрелбата, педаде ИТАР-ТАСС.

"С моите отклонения в зрението от 12 диоптъра, 15-те попадения в целта съвсем не са лош резултат, показващ отличните бойни качества на новия автомат", заяви Вондра. По думите на журналисти, присъствали на стрелбата, министърът е взел за спомен патроните, пробили целта на мишената.

Теглото на автомата CZ 805 BREN е 3,5 кг, с пълнител от 30 патриона. Цевта на оръжието е изработено от легирана стомана, прикладът и някои други детайли са направени от пластмаса. На автомата има скоби за закрепване на гранатомет, нощно виждане и лазерни далекомери.

Новото оръжие трябва да замени автомата "Образец 58" калибър 7,62 mm, пуснат в експлоатация още през 1959 г.
    Последно редактирано от derhunter; 16-11-11, 14:16.

От: Презентираха (превод в ефир: представиха) нов чешки автомат

Мисля, че в този подфорум статия на подобно ниво не е особенно подходяща.Пропуснали сте да споменете калибъра на оръжието, принципа на работа, приклада какъв тип е и т.н.Всичко това го има в нета и е работа за пет минути.
    Последно редактирано от traktorist; 21-11-11, 10:35.

Коментар

Eто още малко информация....
      http://world.guns.ru/assault/chex/cz-05-e.html
      LZ3YG

Коментар

Нещо, което лично на мен ми прави впечатление:
        Поредният "бул-пап", приет на въоръжение. Това е една много спорна концепция, която на пръв поглед има повече отрицатели, отколкото привърженици, но всъщност откакто се е появила (трийсетина-35 години) - никъде реално не е приемано оръжие, което да не е такова.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

И къде си видял в това пушкало bullpup? За справка:
          - Bullpups are firearm configurations in which the action is located behind the trigger group and alongside the shooter's face, so there is no wasted space for the buttstock as in conventional designs.

Коментар

Аз лично виждам Хеклер G36 на половин цена.
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              И къде си видял в това пушкало bullpup?

Да бе, прав си! Ма снощи в 00,25 прещраках набързо през темата и съм се изявил като чукча...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                Аз лично виждам Хеклер G36 на половин цена.
                Ми, щом бизнес моделът работи със Шкода и Фолксваген...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X