Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо за СКС?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо за СКС?

Относно СКС а , май никой тук не спомена , че с нея са въоръжени гвардейците ни. Имал съм възможност да изстрелям с нея доста патрони и нямам подчти никакви забележки . Стрелял съм само на механичен прицел , без оптика , но и така пак съм свалял мишена висока 175 см. на разтояние 350 м. Боеприпаса е същия като на калашника 7.62 х 39. Имам приятел който ходи с СКС на лов и без дивеч не се е връщал.

Коментар

Първоначално публикуван от LOKO Преглед на мнение
      искам да ви кажа ,че СКС е на въображение в Българската армиа по тознов Националната Гвардеицка Част
      Първоначално публикуван от EPSON Преглед на мнение
      Относно СКС а , май никой тук не спомена , че с нея са въоръжени гвардейците ни. Имал съм възможност да изстрелям с нея доста патрони и нямам подчти никакви забележки . Стрелял съм само на механичен прицел , без оптика , но и така пак съм свалял мишена висока 175 см. на разтояние 350 м. Боеприпаса е същия като на калашника 7.62 х 39. Имам приятел който ходи с СКС на лов и без дивеч не се е връщал.
      Ммм... в грешка си, я разшифровай по-горе написаното от LOKO....
      Land Rover Discovery:
      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Колега,може ли да ме запознаеш с твоя приятел за да познавам и аз един ловец който не се е връщал от лов,без дивеч.Това в рамките на шегата.Не е важно с каква пушка си ,а колко си добър с нея.

Коментар

Първоначално публикуван от LOKO Преглед на мнение
          искам да ви кажа ,че СКС е на въображение в Българската армиа по тознов Националната Гвардеицка Част
          Първоначално публикуван от EPSON Преглед на мнение

Под абревиатурата: СКС - съществуват поне три различни пушки. Към тях може да прибавим още поне две с абревиатура СВС. Последното "С" във всичките случаи е Симонов /произнася се с ударение върху "и"-то/ - те са негови разработки. Първото "С" е кога снайперска, кога самозарядна. "К"-то и "В"-то, са съответно карабина, или винтовка.
          СКС-45 е "самозарядный карабин Симонова" - 45, 45-та година. Да тази пушка е била на въоръжение във БА /по съответното време БНА/ и все още е, за гвардейската рота. Тази пушка, обаче изобщо не е снайперска - нито по задание; нито като реализация; нито по употреба. Снайперска пушка е СКС-60, снайперский карабин Симонова от 1960г - е тази пушка никога не е била официално на въорежение във никоя армия!
          Тази тема навремето тръгна от вероятността едни /по същество/ снайперски изстрели да са били произведени със "СКС" - за която
          и от всичките да става въпрос.
          Та: Единствената, от всички тези "СКС"-и, в чиито възможности са подобни изстрели, е СКС-60, а тя категорично, никога не е била не въоръжение в България!!!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

До: Re: Нещо за СКС?

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            Конкретно за случая с "Крушата", нямам ясен спомен, но мисля, че гилзи не бяха намерени. Като се има впредвид, че куршума на 7,62х39 и този на 7,62х54R са идентични /освен разните специални: спортни, ловни, бронебойни, трасиращи и пр./, не виждам как по проектила е възможно категорично да се идентифицира разлика м/у двата калибъра. Там наистина ходи шампионката-генерал и "изахка", но нищо повече.

Как ще са еднакви? Куршума на 7.62x54 е по-дълъг и по-тежък.Тежи 9.6гр., а 7.62X39 7гр и нещо, забравих.
            7.9гр стадартен за армията
            Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Тази моя реплика за проектилите и ненамерените гилзи, мисля излишно се преекспонира.
              Когато писах това имах предвид, че проектила няма форма, или по-коректно: няма "еднозначно определяща" го форма и съответно: при липса на гилза, идентификацията не може да е категорична. И за 7,62х54R и за 7,62х39 съществуват куршуми с различни маси, като за някои от тях разликата е минимална, като се вземе предвид, че на проектила може да липсва фрагмент от куршума /по-вероятен вариант/, или да е добавен такъв при експанзията /по-невероятен вариант/, то определянето на калибър, по три проектила е меко казано: несигурна операция.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Стъпката на нарезите за 2-та калибъра е много различна. По-скоро много трудно може да се сгреши калибъра, отколкото да се определи....въпреки, че всъщност не точно това е темата.

Коментар

Много надежно и точно оръжие е. Много от професионални ловци го исползват при нас. С оптика е направо върха!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X