Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Учения "Родопи" - 1967 г.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Учения "Родопи" - 1967 г.

    В една от сериите на "Ударная сила" се развива доста интересна теория.

    След преврата на черните полковници, Гърция струпва войски на Българската граница с явната цел да "демократизира" поречието на Струма. В отговор се провеждат оперативно-стратегическите учения "Родопи", с участието на 1 румънска армия, 1 съветска мотострелкова дивизия и 1 полк ВДВ.

    Стана ми интересно, някой разполага ли с повече информация по случая ?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

  • #2
    До: Учения "Родопи" - 1967 г.

    Тогава руските парашутисти изрисуват на мишените при стрелбите си гръцкото знаме, което се приема много еднозначно от гърците. И последните разбират намека.
    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

    Коментар


    • #3
      До: Учения "Родопи" - 1967 г.

      По това време време, Гърция си е в състояние на една перманентна гражданска война /това е и един от претекстите на военните за преврата им/. България поддържа /с пари и оръжие, и изобщо, както сега му казват - логистично/ разни леви и ултралеви формации /вкл. партизански/. Това между другото не е наша си самосиндикална инициатива. На онази прословута цигарена кутия /в някои варианти - кибритена, в други - салфетка/, относно Гърция пише: 95% влияние на съюзниците и 5% на Русия. Русия, обаче счита, че напрактика няма никакво влияние в Гърция и се бори за "законната си" квота. Та взимайки властта, "полковниците" решават да демонстрират сила на северното направление... Ние /в рамките на ВД/ - отговаряме. Нито те, нито ние сме имали някакви по-сериозни намерения /това за "демократизирането" на струмското поречие е силно преувеличено и несериозно/. Кой, какво, защо и как - в подробности скоро няма да знаем, но като резултат от цялата патаклама: Ние преставаме да финансираме и организираме въпросните диверсии и си прибираме протежетата. Те доживяха тук до почетни старини, а децата им в началото на 90-те, си взеха двойно гражданство и масово се заеха с "бизнес". Един познат - Илко/Илияс, тогава, когато за нас имаше всевъзможни визи и всякакви други ограничения, си щъкаше, България - Гърция с по един багажник обувки "Адамс" и правеше добри парички, като преди това пък се беше ползвал с ред привилегии по партийна /ком. партийна/ линия.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • #4
        От: До: Учения "Родопи" - 1967 г.

        Гръцките маневри край границата ни със сигурност са били просто дуене и дрънкане на оръжие. Гръцките превратаджии със сигурност са били наясно какво ще последва ако нападнат държава - член на Варшавския договор. Досега такъв тъпак да запали трета световна още не се е намерил.

        Коментар


        • #5
          От: Учения "Родопи" - 1967 г.

          Имало е един - Кастро.Наскоро публикуваха секретни документи от кубинската криза - една телеграма от Кастро до Хрушчов в която Кастро заявява че САЩ неминуемо ще нападнат Куба и моли за превантивен удар - ядрен.Телеграмата предизвиква силна тревога в Кремъл и определено е натежала при взимане на решението да се изтеглят руските ракети.Считали са Кастро или за супер глупав или за фанатик.
          BMW X6

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X