До: Новият руски изтребител от пето поколение!

Не съм сигурен, дали си на ясно колко натоварване (G) може да понесе конструкцията на кой да е самолет, и колко може да понесе конструкцията на една ракета въздух-въздух..?!!! За пилота в самолета пък, въобще да не говорим..!!! Не ми се навлиза в динамични характеристики, но така наречените противозенитни маневри са само за филмите (като Топ Гън)...!!! Когато на пулта на самолета светне алармата, че е прихванат (от ракета), пилота снижава рязко височината на полета, пускайки примамки (топлинни, радарни и т.н.)! Ако алармата продължи да свири (ако самолета все още не е ударен), пилота се хваща здраво за една ръчка между краката и я дърпа (катапултира), като в 99,9% от случаите никога не лети повече (катапултирането само по себе си, уврежда гръбнака и други органи и летеца губи така наречената физическа летателна годност), тоест все едно е свален и убит! Това дето си го гледал по филмите, примерно  самолета влиза в свредел и ракетата му минава под крилото или каквото и да е от този род го забрави! Бойните глави на ракетите си имат и безконтактни взриватели (още от втората световна война) и ако ракетата дори и леко пропусне целта (1-3 м.), следва взрив, който превръща самолета в сито...!!! Съвременния въздушен бой отдавна приключва с прихващането на самолета, защото в този случай по него се изтрелва повече от една ракета (много по-евтини са), като всяка е с различен тип насочване...!!! Случи ли се това - GAME OVER!!!

Първоначално публикуван от Volk

Преглед на мнение

Само процента не е тоя.
 И за да ти оправя малко настроението, ще ти споделя нещо! Преди двайсетина дни направих опит за риболов на един чудесено зарибен частен водоем до Стамболово! Ходих за първи път там, преди това само бях чувал за това място. Миналата година на кръг от републиканското по спортен риболов са извадили 22 кг шаран от там! Бяха пропуснали да ми кажат само, че на десетина километра от там имало полигон! Цял ден Су-тата от Безмер мятаха бомби и нурсове (беше като на нова година
Коментар