Обява

Свий
Няма добавени обяви.

22 юни!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 22 юни!

Точно пък за Полша, и точно в ония и граници, плачът е силно пресилен. За което са си виновни поляците, през всичките векове до 1939. Все пак.
    Но очевидно им е било малко, защото със страшна сила мътят нов идиотизъм. Пак в Украйна. В Белорусия вече никой няма да ги пусне. Само че сега го няма Хитлер, за да бъде обвинен за водопадите кръв, които видимо се очакват там. Благодарение тъкмо на еще невзгинелите.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      както казваше един познат преди 20 години, ако Хитлер беше победил, щяхме да караме Опел и VVV вместо Лада и Москвич... А останалото пак щеше да си е същото...
      Твоят познат сигурно е притежавал пророчески способности... Пък и какво са някакви си 60 000 000 убити след като бихме могли да си караме опели и фаувета?!... Наистина ли го вярваш това?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Точно пък за Полша, и точно в ония и граници, плачът е силно пресилен. За което са си виновни поляците, през всичките векове до 1939. ......
        Ами то същите аргументи са били използвани когато са пращали евреите в лагерите.

Коментар

Възможно е. Не съм се интересувал от антиеврейските аргументи. Но ако се заинтересуваш от историята на Полша, Белорусия, Украйна и Русия, а също така от общата им история, лесно ще намериш единствен агресор и един народ - палач. Не знам защо, но славяните които пишат на латиница странно си приличат в историческите си действия. Кво сърби, кво поляци - един башибозук. Кога на служба на тевтонците, кога на собствената си истерия, но вършат все едно.
          Макар че май е очевидно защо.

Коментар

понеже май я започнахте 3-тата св. война
            четете тук( http://fan.lib.ru/a/alxatomi_b/text_0010.shtml ) кво става после (само на руски )
            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Интересна тема се заформи. Не знам аз може и да съм песимист, но като гледам на къде върви света, все си мисля, че ще доживея третата световна война. Света не се е поучил от грешките си. При подписването Версаиския договор се поставят семената на втората световна, а след втората, маи сме поставили семената на третата със създаването на държавата Израел. Все си мисля, че е въпрос на време арабите някак си да успеят да хвърлят някаква атомна, или там някаква друга радиоактивна бомба, с която да видят сметката на Израел. От там америка да се включи като големия брат, а след това на всички ние е ясно.

Коментар

Онова от линка не е дописано, но идеята и така е ясна. Прочее, сценарият беше съвсем реален. Някоя си Олбрайт достатъчно често налиташе на някой си Елцин след като някой си Горбачов подготви почвата. А някое си ЦРУ периодично много авторитетно говореше за шест Русии, и въвеждането на пряко външно управление на новите държави. А после имунната система на руснаците сработи, и явлението Путин върна историята на мястото и.
                В оная библиотека има примерен, и напълно достоверно изглеждащ сценарий и за Украйна. Не мога да намеря линка, довечера ще питам Моралес.
                Войната няма къде да се дене. От това че няма да е толкова интензивна като двете първи, не следва че ще е по-малко страшна. Просто сега няма натрупано толкова оръжие и събрани такива големи армии. Няма и от къде да се вземат бързо. Но пък феодализацията на света напредва бързо, а такова обществено устройство се развлича с разни 30 годишни, 100 годишни, или изобщо ежегодни войни след събирането на реколтата.

Коментар

Каквото и да мъти Полша в Украйна, след приеането й в ЕС до няколко години, те ще са безсмислени. След това не вярвам и Русия да инициира война с общност, която й се явява голям пазар. В днешно време икономиката измества окопите.

В Израел пък самите араби, които дърпат конците, нямат интерес да спечелят войната и не биха го допуснали. Традиционно тези племена се обединяват и то не докрай само при външна заплаха. Унищожаването на Израел, ще е равнозначно на разпадане на целия арабски свят. И те го знаят. За справка края на Първата световна. Даже се чудя дали това не е било целта още при създаването на Израел, ръжена с който се създава някаква стабилност там, а не дестабилизация, както смятат повечето хора.

Третата световна е вероятно да дойде по-скоро, ако някой от големите(например Китай) изчерпи собствените си ресурси и в отчаянието си хвърли око на чуждите.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

)) Украйна е по-далече от ЕС, отколкото Плутон от Слънцето. И даже алчността на Брюксел се стряска от проблемите, които ще дойдат с Украйна, независимо от мащабът на пазара и. Опит за преговори между ЕС и Русия вече е имало. В момента Съюзът предизвиква единствено отвращение в Русия. Не е пазар. Пред всички стоки слага изкуствени бариери, а нефта и газа ще купува на произволни условия. Ако му ги дадат. В Китай и Индия има още повече пари, пазарите им са реално неограничени, не поставят политически условия и стратегическото сътрудничество с тях води до световно господство, а не до досадно, но вечно хленчене по въпроси, които не вълнуват никого в Русия. Постой две седмици в Русия. Няма значение какви са убежденията ти преди това. С очите си ще видиш КОЛКО всъщност е мъртва Европа. По-мъртва от мъртвите.
                    А разпадането на Украйна би било ширпотреба от опит на американците да смачкат Русия, поляците в случая са само машата. Макар че са маша по убеждение.

Коментар

Първоначално публикуван от tangra Преглед на мнение
                      Интересна тема се заформи. Не знам аз може и да съм песимист, но като гледам на къде върви света, все си мисля, че ще доживея третата световна война. Света не се е поучил от грешките си. При подписването Версаиския договор се поставят семената на втората световна, а след втората, маи сме поставили семената на третата със създаването на държавата Израел. Все си мисля, че е въпрос на време арабите някак си да успеят да хвърлят някаква атомна, или там някаква друга радиоактивна бомба, с която да видят сметката на Израел. От там америка да се включи като големия брат, а след това на всички ние е ясно.
                      Третата отдавна свърши! Студена ли беше, топла ли, ама свърши!
                      Сега чакаме четвъртата.
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                        понеже май я започнахте 3-тата св. война
                        четете тук( http://fan.lib.ru/a/alxatomi_b/text_0010.shtml ) кво става после (само на руски )
                        Тук: http://www.lghost.ru/lib/Berkem_Al_Atomi/

е в по-читав формат и в по-пълен вариант.

Только букаф много мня, афтар, сцуко, чурка проклятая (кликуха, стопудово) так вяжет, что нам, иносранцам без пузыря хер проссать о чем он там муву вяжет... Шифрует от мерикосов, чтобы сценарий наготове не украли

Коментар

в lib.ru обаче има и втора част.
                          аффтар иожъ писать ешчо будет
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                            в lib.ru обаче има и втора част.
                            аффтар иожъ писать ешчо будет
                            в lib.ru втората част е непълна, в lghost.ru е цялата.

Изобщо, горещо я препоръчвам на параноидални личности загрижени за оцеляване при глобални катаклизми. Аз лично нямам никакъв шанс - както се казва във втората част, "светът няма нужда от толкова брокери, адвокати и мениджъри".

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              както казваше един познат преди 20 години, ако Хитлер беше победил, щяхме да караме Опел и VVV вместо Лада и Москвич... А останалото пак щеше да си е същото...
                              Това ме хвърля в потрес... Особено, казано от интелигентен човек...
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

)) Авторът очевидно е млад човек, бивш сапьор и колега - маниак. Кво офроуд, кво минно-подривно дело - все лудост завинаги)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X