Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Войната в Ливан (Израел и неговото поражение)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Войната в Ливан (Израел и неговото поражение)

    Аха. Докато преди два месеца не срещна в Ливан нормални птурсове. Оказа се че и новата Меркава гори като старата. А израелският генералитет е получил нови розови дантелени прашки от вашингтонското Илиянци, и вече се държи европиндостански.
    Там работата вършат едни нарочни бронирани булдозери, не танкове.
    Какво прави жандармерията и какво спецназа на генщаба е очевидно за който трябва и ненужно за който не трябва. Не съм сигурен че ми се пише за партизански войни, а в интернет -със сигурност.

  • #2
    До: БРДМ 1

    Нямах впредвид, че "меркава" са идеалното средство за града.Но е едно
    от най добрите.Добре брониран танк-може да вози и хора.
    От Ливан се изтеглиха заради международния политически натиск, а не
    заради проблем с танковете.

    Коментар


    • #3
      До: БРДМ 1

      Е как да не се затрие, с извинение професионалист, на три месеца служба? Такъв му е рано караул да стои. С шофьорска книжка от два дена и нито една секунда офроуд под задника? Не знае - не знае, не може - не може, ами кой с какъв акъл го е пратил на майка му в природата? Естествено че не може да направи друго освен да се утрепе. Като никой не си е мръднал пръста да го научи. Важното е да харесва на Мунчо Паси и другарите му.

      А освен това има минохвъргачка. Така че трябва да е и БМП. Но в крайна сметка срещу нормална отбрана се оказа нищо. Веднага щом пренебрегнаха нормалната кашишка тактика. Зер ги спряха на подстъпите към опорните пунктове. Не се мотаеха в никакви градове.
      А виж политическите им проблеми ги връхлетяха в резултат на военните неуспехи. Ако бяха издухали тия гнили места за седмица както разчитаха, политическият вой щеше да се надигне след после. Както обикновенно.

      Коментар


      • #4
        До: БРДМ 1

        "За седмица" и руснаците не успяха в Чечня,американците в Ирак и Афганистан и т.н.Просто евреите не подбраха най подходящото време за
        атака.Гофоря за международна политическа обстановка.

        Коментар


        • #5
          До: БРДМ 1

          Като се вдига война, тя се подготвя. Собствената армия, гражданската отбрана, транспорта, промишлеността, болниците, населението. Освен това се осигурява дипломатически. Със съюзниците едно, с неутралните друго, с противостоящия лагер трето. За световното обществено мнение - според случая. Иначе цялата работа е безсмислена, особено в случай на военен успех. Е, подготовката и готовността за блицкриг са едно, за продължителна позиционна война - съвсем друго. В резултат на бързи успешни действия всички заинтересувани могат да бъдат поставени пред свършен факт. Ако работата се затегне - не. Та толкова им беше и виновно международното положение. Не успяха, и то възникна. При положение че никой не беше против, а ливанското правителство изобщо не изпрати даже нота с питане до израелското. Камо ли да протестира. То беше за, и съвсем обективно.
          Някой се правИ там на нещо си в холивудски стил. Вместо да закопае пехотата и танковете на три километра от опорните пунктове на несравнимо по-слабият противник, за три дни да разгледа кви собствено са тия там и кво могат, а на четвъртата нощ артилерията да смели всичко, и танковете полека да се вмъкнат вътре след пехотата за да дочупят ако нещо е останало. Най-вероятно - със същите загуби, но без тоя резил. Ама не, дощя им се безкръвна война. Ние седим тука с красиви перчеми, в бяло и с парфюм, стреляме героично а лошите падат на дузини. После идва блондинката с разцепената от лошите пола и ни целува. Хубаво, ама не става. Това е полюция.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X