Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

    Стефане, нещо ти е странна логиката - "новите ни съюзници" ни разваляли армията. И от къв зор?! На кого му трябват слаби приятели? Май им трябват точно хората, които са силни срещу бъдещия им основен враг - Русия. Поради което, руската агентура в разните силови министерства изсекирва именно тези хора, за да не могат уменията им да бъдат използвани срещу руснаците.

    Точно това направиха и с едни конкретни служби. Още в началото на "прехода" разгледаха кои са добрите и кадърни кадри, които отгоре на всичко са с руска подготовка и съответно уменията и знанията им са безценни за американците и ги разкараха с грозни сцени. Сега съм сигурен, че "братята руснаци" спят много по-спокойно, а "братята американци" ги е яд, че не успяха и още не успяват да се оправят на местно ниво и да спрат разсипията. Към момента западняците могат само да дават високи оценки на нашите, а в тесен кръг да си казват "егати толупите".

  • #2
    До: БРДМ 1

    ))))))) Ти Шок ли четеш? Къде е армията? Къде и е техниката? Къде са ракетите? Руснаците денонсираха ДОВСЕ. Я сега ми разкажи как се спира руска танкова дивизия с две роти учени от американски негър за военна полиция.
    Толко сме им и съюзници. В техните планове. А срещу такъв съюзник всяка армия ще се обърне, та такива са и европейските армии под вещото ръководство на Пентагона. Обикновенни окупатори.

    Коментар


    • #3
      До: БРДМ 1

      Фюрер, не знаех че Филип Димитров е руски агент.За по горе, "Силите за
      специални операции" нямат нищо общо с жандармерията.Едните са за
      изпълнение на диверсионни опирации а другите за откриване и
      онищожаване на диверсионни подразделения на противника.
      Със сигурност бронираните машини и танковете нямат работа из улиците
      на окупираните градове, но мисля че танкът "Меркава" за момента се
      справя най добре с тази работа.
      А кой ни разсипа армията не знам, но в момента армия нямаме.

      Коментар


      • #4
        До: БРДМ 1

        Трактористе, явно и много други неща не знаеш. И не само за Фильо, ами и за Митко Луджев, но това вече е история.

        Като говорим за войната в Ливан, тя беше наистина добре подготвена, но не от Израел. Резултатите са налице - Израел загуби непрякия си сблъсък с Иран, който освен, че им показа да си стоят мирно и да не си правят илюзии за някакво вмешателство в ядрената им програма, също даде излаз на иранското влияние на третото море в района. Отделно, дискретно показаха още нещо - руско-иранският съюз е все по-силен и предвид това, че доста хора очакват въоражен сблъсък между САЩ и Русия до 10-20 години, съюзниците им в района вече започват да запретват ръкави.

        Коментар


        • #5
          До: БРДМ 1

          Фюрер, все си мисля че когато се разсипваха нашите служби за
          сигурност руснаците си имаха много по сериозни проблеми с тяхните и
          едвали са се занимавали с нас.А Филип Димитров преди няколко години
          участва в някакъв протест на "интелектуалци" против честването на 9ти
          май.Явно е под много дълбоко прикритие.

          Коментар


          • #6
            До: БРДМ 1

            Не руснаците са имали проблеми със службите си, а обратно. Обаче се справиха. Изпълниха си плана в огромна стерен.

            Пък какво говорили нашите... Всяка агентура трябва да замаскира истинската си дейност и широко да разгласява и да легитимира "легендата" си. Обаче нашите шарани се престарават и врещенето им срещу руснаците си личи, че е преиграна роля.

            Навремето, когато пилотите на Луфтвафе са напускали България, са си стиснали ръце с възпитаниците си тук с ясното съзнание, че вече са противници и ще бъдат използвани един срещу друг. Е, руснакът такава грешка не прави и не би допуснал неговите кадри да преминат в противниковия лагер. Затова и ги разсипа. Отгоре на всичко ние изобщо не сме преминали в никакъв лагер, а пак сме си руска губерния, обаче хората се презастраховат на микрониво. Всичко е страшно просто, ама не го виждате.

            Коментар


            • #7
              До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

              А каква полза биха имали американците от държава съюзник с проруски
              служби за сигурност.Вярваш или не в момента сме един от най-лоялните
              съюзници на САЩ.
              А енергиината ни зависимост от Русия, май това е проблем на цяла
              Европа.

              Коментар


              • #8
                До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                Ами, службите по принцип трябва да са про-български и това се определя от президента, директора им и т.н. Самите служители би трябвало да са професионалисти и да си изпълняват поставените им задачи. По разбираеми причини всички тези служители са обучени познай къде и познай чия система на работа познават в детайли, т.е. срещу коя биха били най-ефективни.

                Това за лоялността ни към американците е виц, който даже не е и смешен. Нямат ни абсолютно никакво доверие нито те, нито англичаните, нито никой. И с основание, защото сме един от онези малки руски провокатори, които първи скачат да "подкрепят" американците, когато се засилват да се нахендрят в капан. Това е лоялността на платения клакьор. При това платена от друг.

                То, пък да беше само енергийна зависимостта ни...

                Коментар


                • #9
                  До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                  Както разбирам от мненията на Obersturmbahnfuehrer-a имаме основание за сериозен оптимизъм. Ако е както казва сме от печелившата страна. Че като гледам САЩ и съюзници как яко затъват ще е добре да е прав...
                  VPetrov.photography

                  Коментар


                  • #10
                    До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                    Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Както разбирам от мненията на Obersturmbahnfuehrer-a имаме основание за сериозен оптимизъм. Ако е както казва сме от печелившата страна. Че като гледам САЩ и съюзници как яко затъват ще е добре да е прав...
                    то май така става.само да не не мешат американците в техните бакии щот ще стане лошо

                    Коментар


                    • #11
                      До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                      Като гледам кви са настроенията в Русия, нашта лесна. Пак ще ни почерпят. За мене ще ни остане резилът, макар че те твърдят че не сме виновни за нищо и значи няма никъв проблем. Обаче другите ще го отнесат мощно.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                        Венци, не виждам никакво основание за оптимизъм. Великите сили си играят играта, а ние сме просто пионка в ръцете на Руснаците. Съюзник им е наример Иран. Заедно строят ос, която да пресече оста САЩ - Израел. Към момента работата става и всички го виждат и повечето вече изпадат в паника. Иран се превръща в регионалната сила на Близкия изток като разпростира влиянието си през Ирак до Ливан и вече има излаз на Средиземно море. Същевременно все повече овладява търговията на цяла Източна Азия с протежето си Дубай, който на теория е английски, ама на практика има разни много итересни проявления. Във военната област Иран побърква САЩ и Израел, които не знаят какво и как да му противопоставят, особено като много добре се сещат, че такава мащабна експанзия не е по силите на никоя държава в района, ако зад нея не стои изключителна подкрепа. Трябва да са пълни тъпаци, за да не видят как е нанизана веригата и кой стои зад всичко това в крайна сметкта. Въпросният някой още преди 18 г. беше заявил под сурдинка, че една от дългосрочните му цели е да съсипе Израел и така да изрита американците от Близикя изток. Малко след това заявление започна здравото внедряване на "петата колона", чрез т.нар. емиграция от Русия. След това започна голямото надлъгване - американците излъгаха Садам, че може накрая да си върне Кувейт и, че има негласното им съгласие и знаем какво стана. Руснаците пък излъгаха американците, че могат да излъжат Садам, да правят каквото си искат, а те няма да се месят, защото си имат свои грижи. На първия опит руснаците си направиха пълен пас и се готвиха за втория като заедно с Иран започнаха да забъркват тресавището, в което да се нахендрят, а разните такива като нас ги набутаха за "съюзници", за да легитимират американците поне малко втората си война. В цялата тая работа много съмнителна роля изигра Англия, но това е отделна тема.

                        Май се задават сериозни събития в обозримото бъдеще. Показателен е фактът, че руснаците ги предричат, а както съм ги цитирал нееднократно - "добрите прогнози са резултат на добро планиране".

                        Това обаче не ме радва, защото когато атовете се ритата, магаретата го отнасят, а ние сме именно такова. Това, което правешкият циганин не посмя да направи, въпреки тогавашните вицове за 16та република, го направи драгалевският мангал. Никога не сме били по-тясно интегрирани икономически с Русия, а политически няма промяна.

                        Стефане, за кво да сме виновни пред тях?! Та ние сме агентът провокатор.

                        Та, да се върнем на руските прогнози:

                        Российские военные эксперты прогнозируют войну с США через 10 лет за сибирские энергоресурсы

                        США нападут на Россию, стремясь обеспечить себе доступ к сибирским сырьевым ресурсам. Такой прогноз, как пишет немецкая газета Die Welt, дал в России генерал-майор Александр Владимиров. По его словам, войну можно ожидать уже в ближайшие десять лет. Основные цели - помимо сырьевых - устранение "самого мощного геополитического соперника" и устрашение остального мира "военной победой и мощью технологий и оружия".

                        Владимиров является вице-президентом российской Коллегии военных экспертов. В редакции газеты "Комсомольская правда" он встречался с другими видными российскими военными экспертами и специалистами по вопросам безопасности, чтобы обсудить, когда и почему США начнут войну против России и начнут ли вообще (полный текст на сайте InoPressa.ru).

                        В дискуссии приняли участие и бывший заместитель начальника Генштаба генерал-полковник Леонид Ивашов, который в настоящий момент является президентом Академии геополитических проблем, Виктор Есин, генерал-полковник, первый вице-президент Российской академии проблем безопасности, обороны и правопорядка, а также Александр Шаравин, директор Института политического и военного анализа. Их позиции более спокойны, чем мнение, царящее не только в российских вооруженных силах, но и среди представителей российской политической элиты, отмечает издание. Эксперты, которые не состоят больше на военной службе, могут более свободно высказываться по многим вопросам.

                        Громкие заявления - признак жадности
                        То, что такие смелые прогнозы сделаны именно сейчас, может быть связан с растущей прибылью от нефтегазового экспорта, который привел к новому всплеску алчности, анализирует Die Welt. Военные не хотят быть обойденными при разделе новых богатств. Их высказывания становятся в этой связи своеобразным посланием будущему президенту России. Интенсивно обсуждая военные сценарии развития событий, они демонстрируют, что считают недостаточной разработанную программу вооружений, которая будет действовать до 2015 года.

                        Практически единогласно эксперты исходят из предпосылки, что США если и не ненавидят Россию, то по крайней мере точно ее не любят и намеренно толкают на путь конфронтации, пишет немецкое издание.
                        Только Виктор Есин считает войну чем-то почти невероятным, видя последствиями "всемирный апокалипсис" - что не отвечает интересам ни России, ни США.

                        Леонид Ивашов, бывший заместитель начальника Генерального штаба, напротив, поймал США на том, что они "готовят и ситуацию, и свой военный потенциал к войне с Россией". По словам Ивашова, у них на это есть причины. "Это реализация Штатами вековой мечты о мировом господстве и устранение России как главного препятствия для установления полного контроля над Евразией". По мнению российских экспертов, американцы готовы развязать войну с Россией и ради природных ресурсов, нефти и газа.

                        Сценарий американских желаний
                        Список ультимативных требований, которые, по мнению участников дискуссии, могли бы выдвинуть США России, длинный и во многом показательный для образа мыслей, царящего в российских военно-политических кругах, отмечает Die Welt. Американцы могли бы потребовать "изменить внутреннюю политику страны под предлогом нарушения прав человека, допустить западные компании к источникам сырья". После этого ультиматум может быть ужесточен вплоть до требования ввести на территорию России "миротворческий" контингент НАТО, а также требований о проведении переговоров об "отторжении от России Калининградской области, части Северного Кавказа и Прикаспия".

                        Чтобы военный сценарий возможных американских желаний выглядел законченным, Ивашов не исключает, что США могут потребовать передать нефтегазовый комплекс под транснациональный контроль, а ядерные силы - под международное или натовское наблюдение.
                        Предотвратить якобы запланированную американцами войну можно, по мнению военных экспертов, только одним способом: вооружаясь. Ивашов предлагает список желательных мероприятий. Он требует "восстанавливать армию, военную промышленность, создавать новые эффективные средства вооруженной борьбы". Его коллеги поддержали мысль о том, что только восстановление военной мощи России может противостоять угрозе войны.

                        Что касается возможных последствий такой войны, то здесь мнения экспертов разделились. Виктор Есин прогнозирует всемирный апокалипсис. Газета приводит цитату одного эколога, который говорит о "ядерной зиме", от которой погибнет все живое на Земле. Александр Владимиров, напротив – политически корректно – предсказывает "нашу окончательную победу" и "неминуемый национальный крах Североамериканских штатов".

                        Коментар


                        • #13
                          До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                          Хм... интересна работа значи. В една друга тема точно ти ме убеждаваше в своя оптимизъм и неговите здрави основи... Сега като чета нещата които цитираш нещо не ти схващам основанията но явно не съм те разбрал добре... Колкото до война между Русия и САЩ и без да съм кой знае какъв военен експерт мога да ти кажа че директно военно противопоставяне няма да има... Имам в предвид армия срещу армия... Виж война на другите фронтове да, всъщност тя не е и спирала... А това някой, та било то и САЩ (даже имайки в предвид какви президенти си избират) да започнат директна война с Русия не си го представям, даже и на мен ми изглежда фантастично безумно/безсмислено/самоубийствено/идиотско...
                          VPetrov.photography

                          Коментар


                          • #14
                            До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                            )) Че кво, съвсем класическо. Даже си представям тона с който са го казвали. Нормален шум по трасето и борба за увеличаване на военния бюджет. Такива разправии имат само вътрешнополитическо значение, зер утрешното увеличаване на парите не води до увеличаването на сигурността. Тя идва от предишните десетилетия. По ме учудва че Ди Велт не са изопачили работата
                            По голямата сметка всичко си е съвсем така, както го описва Фюрера. И да има спорове - само в подробностите. Само че радикалният ислям беше смешна шайка от задния двор и гаровите нужници, докато тъкмо щатите не ги качиха на коня. После десетилетия наред ние търсехме тяхната дружба, а в замяна бяха папи, истерии, взривени училища и унищожаването на цели страни. И дружбата между англичаните, американците и най-безумните радикални движения от цял свят срещу нас. Сега Помощ, иранците ни бият! Спокойно бе, ше ви бият - бият, па ше фанат да ви епът, нищо не е вечно. Па чувам че и китайците и японците ви били мераклии. За латиносите не знам, одеве едни гледам си пробваха дюкяните на панталоните за бързо отваряне ... Не съм ги питал що. И ние, господа пичове, с нищо не можем да ви помогнем. Както сами казахте - ние сме диваци, тъпани и низша раса. Оправяйте се. Щом дружбата с другите бели, че и най-читавите от всичките, ви е кушия ...
                            Последно редактирано от Стефан; 22-07-07, 15:04.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Руснаците и тяхното влияние върху нашата армия

                              Е, кво е трудното за разбиране? Тепърва ще има сблъсъци и се говори за по-сериозни неща вече. Обаче няма да са директни заради ядрените оръжия и за други неща. Ще са индиректни на териториите на трети страни. Каквито са Ирак, Ливан, Югославия, ние и т.н. Затова казвам, че няма какво да се радваме, че някой ни бил взел под крилото си... То е докато намерят смисъл да ни "похарчат".

                              Стефане, къв радикален Ислям ти се привижда на теб? Няма нищо радикално, освен пропагандата и данданията. Хората са си хора и си преследват интересите. За разлика от нас, де... Та, кого викаш били качили на коня американците? Хомейни, който им смени най-верния съюзник в лицето на шаха и ги изрита от Иран ли? Или може би след позорното изнизване на руснаците и ширналия се вакуум след тях те качиха талибаните на власт в Афганистан? Американците с Исляма не се занимават, щото и не го разбират, видно и от последните развития. Той е прерогатив на руснаците и на англетата и винаги, когато стане нещо са забъркани или едните, или другите, а често и двете страни.

                              Венци, а това какво общо има с глобалния ми оптимизъм? Големите си играят игрите и винаги е било така и така ще бъде. Обаче това не значи край на всичко, а нова пренареждане на обстановката. Задават се смени при големите играчи и освен появата на няколко нови, ще видим как единият, който се мисли за основен ще се изложи, а другият ще се върне на пътя, от който го отклониха преди почти век. С други думи, като цяло всичко върви добре. А, като конкретика - някои от малките ще пострадат както винаги. При това ще пострадат околните, а не далечните. Познай ние от кои сме.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X