Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Димитър Списаревски - Героят!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Димитър Списаревски - Героят!

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
    Ако ще се прави инициатива по въпроса, може първоначално да се подкове с една анкета та да видим дали изобщо ще има отъвук и интерес преди да се е почнало някакво начинание. От сега имате моята скромна подкрепа.
    А кой прави анкетите Съгласен съм с теб...
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Кауза пердута....
      Преди години бях намерил няколко Ме та на различни места. В Унгария например имаше части даващи възможността да се сглобят един Емил и един Густав като това щеше да коства около 50 000 евро. В Израел бях намерил една Авия 199 която можеше и да литне. Последната я даваха подарък.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Кауза пердута....
        Преди години бях намерил няколко Ме та на различни места. В Унгария например имаше части даващи възможността да се сглобят един Емил и един Густав като това щеше да коства около 50 000 евро. В Израел бях намерил една Авия 199 която можеше и да литне. Последната я даваха подарък.
        Трабва да се ангажират правилните хора и нещата ще се станат. Срамота е да нямаме Месершмит.
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
          Трабва да се ангажират правилните хора и нещата ще се станат. Срамота е да нямаме Месершмит.
          За срамота- срамота е.... За Авията ме е особенно жал... Писал съм за нея и преди- стои в градинката пред една авиобаза. Води се зачислена в базата. Като разбра за какво я искам командира там каза "Ще я вкарам в базата и до две седмици ще литне гарантирам"- т.е. беше се ангажирам машинката да дойде в летящ вид. НО- не се намери един човек в МО да си сложи подписа, че ни трябва самолета. А иначе това да си имаме собствен Ме - при това Густав е дебела работа. Тези които съм виждал летящи са по 3-4 милиона долара.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

За музея в Крумово не е задължително да е летящ .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Освен, че не е нужно да е летящ може би има и вариант съвсем да не е толкова скъп, колкото си мислиме. Идеята ми е да се направи "бартер" за 2-3 бронирани машини на Вермахта извадени от "Крали Марко" и възтановени в Музея на бойната слава в Ямбол (има доста извадени бройки). Така на разменни начала нашия музей на ВВС в Крумово би могъл да получи такава ценна машина, а някой европейски (немски) музей да се радва на някоя нова придобивка бронирана техника.
              Единствено ме притесняват пророческите думи на Калин относно скодоумието и безхабериято по етажите на бг администрация и др. подобни бюрократични мишоци. А то не може да бъде пробито и с тандемен кумолативен снаряд...
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                Освен, че не е нужно да е летящ може би има и вариант съвсем да не е толкова скъп, колкото си мислиме. Идеята ми е да се направи "бартер" за 2-3 бронирани машини на Вермахта извадени от "Крали Марко" и възтановени в Музея на бойната слава в Ямбол (има доста извадени бройки). Така на разменни начала нашия музей на ВВС в Крумово би могъл да получи такава ценна машина, а някой европейски (немски) музей да се радва на някоя нова придобивка бронирана техника.
                Единствено ме притесняват пророческите думи на Калин относно скодоумието и безхабериято по етажите на бг администрация и др. подобни бюрократични мишоци. А то не може да бъде пробито и с тандемен кумолативен снаряд...
                Има още няколко машини за пълно възстановяване, но се получава ето какво...Въпреки протеста на кмета...МО си знае неговата...

Протестно писмо на кмета до МО

05.12.2013 г.; 142Автор: Пресцентър

Кметът на Ямбол Георги Славов изпрати отворено протестно писмо до министъра на отбраната Ангел Найденов и до медиите по повод разпродаването на военна техника, която би намерила своето достойно място и съхранена в Музея на бойната слава в Ямбол.
                „С разочарование и огорчение научих, че след пореден търг, проведен от фирма „Снабдяване и търговия – МО” ЕООД на 26 октомври 2013 г., са продадени стотици бройки военна техника, сред които и куполи от танкове Т-34, демонтирани от граничната укрепителна линия и съхранявани досега в логистичната база на дружеството в Ямбол.”, се казва в текста на писмото. Кметът на Ямбол цитира информация от медиите, според която в търга са били включени и елементи от танковете „Майбах”, но в последния момент са били извадени от списъка за продажба.
                Георги Славов припомня, че в последните години община Ямбол е водила битка за запазването на елементите от ценната немска бронетанкова техника и че част от тях са реставрирани и експонирани в открития Музей на бойната слава в града. Кметът изтъква още множеството писма, изпратени до Министерство на отбраната с искане за предоставяне на нуждите на музея на допълнително военни имоти с отпаднала необходимост, както и вещи, които да попълнят музейната експозиция. В продължение на месеци обаче отговор от МО няма. „Докато ние си чакаме, ценни образци оръжие и друга техника изчезват, продадени на безценица на търговци на оръжие, колекционери или на старо желязо”, подчертава кметът, като призовава те да бъдат използвани за съхраняване на историческото ни минало.

Коментар

Здравейте, колеги! Позволявам си в тази тема да отбележа с постването на няколко страници от книгата "Ние бранихме тебе, София" на генерал о.з. Стоян Стоянов, наближаващата 70-годишнина от последната въздушна бомбардировка над София. Тази бомбардировка се е състояла на 17.04.1944г. Отбелязана е като "Черния Великден" за българската изтребителна авиация. Ето силуетите на Ме-109 и Мустанг Р-51, с присъствието на които е свързано голямото число на свалени и загинали наши летци, както и на такива, свалени и скочили с парашут. В това сражение е извършен и втория таран в историята на нашата авиация от поручик Недялко Бончев. Да отдадем почит на героите от "Орляците на обречените"!

Мустанг

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:079.jpg
Прегледи:1
Размер:24.8 КБ
ID:5576792

Име:208.jpg
Размер:19.3 КБ
ID:5576793

Месершмит

Име:omrr9875 (1).JPG
Размер:15.4 КБ
ID:5576794

Име:изтеглен файл.jpg
Размер:7.2 КБ
ID:5576795

Ето и откъс от книгата:

Име:Scan-140407-0001.jpg
Размер:431.3 КБ
ID:5576796

Име:Scan-140407-0002.jpg
Размер:489.8 КБ
ID:5576797

Име:Scan-140407-0003.jpg
Размер:467.0 КБ
ID:5576798

Име:Scan-140407-0004.jpg
Размер:443.6 КБ
ID:5576799
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Здравей колега,
                    Тази книга я потърсих да си я купя, но е изчерпана. Имаш ли идея от къде мога да си я поръчам?

Коментар

Здравей, за съжаление и аз не знам къде може да се намери. Моят екземпляр е от датата на самото издаване през далечната 1994г. Не искам да давам празни обещания, но мога да сканирам моят екземпляр в ПДФ файл, който да бъде качен примерно в дох.бг и от там всеки, който иска да си го свали. Кажете ли, го почвам .
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Здравей, за съжаление и аз не знам къде може да се намери. Моят екземпляр е от датата на самото издаване през далечната 1994г. Не искам да давам празни обещания, но мога да сканирам моят екземпляр в ПДФ файл, който да бъде качен примерно в дох.бг и от там всеки, който иска да си го свали. Кажете ли, го почвам .
                        Еее това си е много работа! Недей! Според мен ще се появи пак!

Коментар

Ако няма да представлява трудност ще съм благодарен .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Здравейте, любители на българската история! Едноличното дружество с неограничена безотговорност "Коко келеша & келеша Коко", с удоволствие уведомява интересуващите се, че разполага с неограничен тираж на книгата "Ние бранихме тебе, София", написана от генерал о.з. Стоян Стоянов, под формата на PDF файл, който може да бъде свален от този линк: http://dox.bg/files/dw?a=4282f116de !!! Моля да бъдем извинени за дребните неточности при сканирането!
                            Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте, любители на българската история! Едноличното дружество с неограничена безотговорност "Коко келеша & келеша Коко", с удоволствие уведомява интересуващите се, че разполага с неограничен тираж на книгата "Ние бранихме тебе, София", написана от генерал о.з. Стоян Стоянов, под формата на PDF файл, който може да бъде свален от този линк: http://dox.bg/files/dw?a=4282f116de !!! Моля да бъдем извинени за дребните неточности при сканирането!
                              Жив да си!!!!

Коментар

....Моля да бъдем извинени за дребните неточности при сканирането!
                                Сега ще се появят няколко теми с това как да си конструираме най-добрата стойка, с която да може монитора да стои завъртян на 90 градуса
                                Благодаря за труда!
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 136,467 в 23:34 на Днес.

Зареждам...
                                X