Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предателят летец!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Предателят летец!

Нарушение... Може и престъпление по служба, в зависимост от тълкуванието и обстоятелствата. Но не е предателство. Предателство е да поставиш в опасност родината си и колегите си. По същата логика ако съм в частна фирма, разполагаща с ноу-хау, обаче шефчето е гадняр, аз се дигам с информацията и отивам при конкуренцията. И к'во, ставам герой, репресиран и т.н.?
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Нарушение... Може и престъпление по служба, в зависимост от тълкуванието и обстоятелствата. Но не е предателство. Предателство е да поставиш в опасност родината си и колегите си. По същата логика ако съм в частна фирма, разполагаща с ноу-хау, обаче шефчето е гадняр, аз се дигам с информацията и отивам при конкуренцията. И к'во, ставам герой, репресиран и т.н.?
      Несъизмеримо е да сравняваш тоталитарен режим с работа във фирма.

Но има и нещо общо - понякога шефчето си го заслужава отвсякъде. А разликата е че ако свършиш това, то обикновено е от злоба, лични амбиции или егоизъм, ама рядко се случва и някой да го направи "на ползу роду", просто за да смачка гадната твар. И при всичкото това, имаш избор. А при ония изобра беше между сведена главица и затвор, с тормоз на родата до девето коляно след това.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И какво спечели? В идеалния случай (като игнорираме комерсиализма), отърва затвора, пък родата-да го д.ха....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Не виждам разликате дали си се клел под знамената на САЩ или СССР, щом си преминал от другата страна ,значи си предал родината си.Тоя пилот не го е интересувал какво ще стане с родата му ,а е угаждал на собствения си задник.
          Не знам от къде вземате информацията си но ....
          - да се реже скелета на МИГ- 25 с горелка,флекс и каквото се сетите - не става ,защото наистина беше от титан Подава се само на трошене с багер(това на единствения паднал в България по пилотска грешка самолет)
          - Volk крилото се прави с подобие на пита за по голяма издържливост,а по голямата му част е и резервоар -питата е против плискане на горивото
          - пистата на летище Добрич беше ремонтиран през 1990 година -поради начупване на плочите от МИГ-25,и наистина правеше проблеми с форсажа на място,щото дигаше много прах, но не и нещо друго.

0897девет7996две

Коментар

...ако е имал такава. Или ако предварително не до е издухала.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ...ако е имал такава. Или ако предварително не до е издухала.
              Спарки, вземи прочети малко за случая........... имал е жена и син..... не са ги пратили в гулаг, а са провели чистка в поделението.......... а предполагам и в цялата авиация..... всеки неблагонадежден е бил свален от полети и преназначен на наземна длъжност......те са предадените в случая, не онези в кремъл.............. другия, през 89-та му писнало...... почерпил всички с торта с приспивателни, после се появил един незаспал механик..... малко се погърмяли и айде, пак с нов самолет (миг 29) отлетял за Турция.......

как пък все с най-новите самолети се спасяват от савецкия гнет??????

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                След тази силна информация, която пусна, познай дали е интересно?
                Дубру утру. Въпросната заповед, както и много други, я има в сайта на Марк Солонин /www.solonin.org/.

Коментар

как пък все с най-новите самолети се спасяват от савецкия гнет??????
                  Не само със самолети колега. Цал кораб /мисля че ракетоносец/ от Балтийския военен флот също се устремява на запад със стотици души екипаж, барабар със партийния секретар който със сигурност е имал жилище и стерео. Е, успяват да си го върнат. Ама това не ви ли говори, че в самата система има нещо гнило? Сещам се че в ония години руснаците казваха че "загнивающего капитализма пахнет хорошо". С подводница също, случая е добил известност с филма, се спасяват от сАвеЦки гнет.
                  Между другото след като американците разглобяват този "уникален" и нов самолет са доста разочаровани, очаквали са нещо повече.

Коментар

Аз мисля, че това "предателство" на пилота може и да е "прах в очите". Когато в някоя случка има толкова много случайности (напр. ВВС и ПВО на 3 супер сили - СССР, САЩ и Япония не го засекли; "кацнал с гориво за 2 мин.; после си живее спокойно и т.н.), прилича на много добре подготвена и изпълнена задача.
                    А на въпросите "Защо?" -
                    Ами за "покриване" на междуправителствена сделка за много пари...
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

За какво ПВО и ВВС става въпрос, след като Матиас Руст кацна до Кремъл? И това ли е добре подготвена и изпълнена задача? Станаха за смях на света.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да разбирам, че си навит да повториш полета на Руст ? Предвид факта че руското ПВО е пълен шит, разбира се.
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                          Да разбирам, че си навит да повториш полета на Руст ? Предвид факта че руското ПВО е пълен шит, разбира се.
                          За руското, сомалийското и кое да е друго ПВО ми е през... Средния показател. Това, че половината ми живот е живян в Социалистическия рай, независимо дали ми харесва, обаче е друго. Много мразя да ми казват в какво да вярвам и на кого да съм верен. ВЕРНОСТТА НЕ СЕ ВМЕНЯВА- ТЯ СЕ ЗАСЛУЖАВА! Когато не може да бъде заслужена тя се налага насилствено!
                          Много ли ще ти е хубаво да те оженят за Фидосова примерно и с пистолет на главата да те заставят даже и верен да и бъдеш?
                          Така че господин ЗкПч - спести си беседата, ако обичаш!
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            За руското, сомалийското и кое да е друго ПВО ми е през... Средния показател. Това, че половината ми живот е живян в Социалистическия рай, независимо дали ми харесва, обаче е друго. Много мразя да ми казват в какво да вярвам и на кого да съм верен. ВЕРНОСТТА НЕ СЕ ВМЕНЯВА- ТЯ СЕ ЗАСЛУЖАВА! Когато не може да бъде заслужена тя се налага насилствено!
                            Много ли ще ти е хубаво да те оженят за Фидосова примерно и с пистолет на главата да те заставят даже и верен да и бъдеш?
                            Мно'о грубо, това си е за картон за смъртна обида на друг участник.
                            Чак такива грешници измежду нас няма - закл'еам се.

п.п.някой да ми затрие спонтанния изблик.

Коментар

За какво ПВО и ВВС става въпрос, след като Матиас Руст кацна до Кремъл? И това ли е добре подготвена и изпълнена задача? Станаха за смях на света.

За руското, сомалийското и кое да е друго ПВО ми е през... Средния показател.
                              И последно - кое от горните две е ?

За останалата лирика - никой не го вкарвал във военното училище с пистолет опрян в челото. Поне аз не знам за такива случаи.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Чи кво и има на Фидосова? Не разваляйте хубавата жена.
                                Здравата сила винаги побеждава здравия разум

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X