Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предателят летец!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предателят летец!

Целия сеят явно се състои от членове на политбюро и роднините им щотото останалите със сигурност са щяли да последват "предателя" ако имаха възможност.

Вобще това да избереш някой от елита на нацията и да го мачкаш до степен да си рискува живота за да се отърве от лапите ти не го приемам за нормално. По принцип тия хора трябва да се толерират за да могат да си вършат работата.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
      Целия сеят явно се състои от членове на политбюро и роднините им щотото останалите със сигурност са щяли да последват "предателя" ако имаха възможност.
      Въпросът тук е, каква цена би платил ти- за входна такса?

Коментар

Армията е груба сила, създадена да опази населението, което я храни!

Когато си наборен и си там по принуда - има някаква цепнатинка за просмукване на оправадание..

Когато си професионален военен, мърдане няма!

Римляните са убивали всеки десети легионер от легион напуснал полето на боя.

Коментар

Ми тя темата няма как да не е политическа, защото това дали си предател или не зависи единствено от гледната точка. Малкото "западняци" избягали в Източния блок или СССР са "мъченици експлоатирани от гнилия капитализъм" и "борци за свобода на народите си" , а в обратния случай човека става "предател и мизерник". Много удобен тоз "двоен аршин" пък.

И какво като Георги Димитров е умрял, това оневинява ли го? И не всичките днешни управници да се съберат не могат да му се намажат и на малкия пръст в предателството.

Коментар

За мен няма значение кой защо е предал родината си. Забележи, че не казвам държавата. Но доколкото държавата се припокрива географски с родината май и за нея важи.

Казах да оствим Георги Димитров не защото няма грехове, а защото имаме съвсем пресни примери за съвременни предатели.
            А и за мъртъв лесно се говори. Давай за живите.

Вальо, смъртното наказание за 10 % от бегълците се нарича "Децимация". Макар и жестоко не са се колебали да го прилагат ако преценят, че ще има полза.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              Спарки, баща ти не е ли бивш пилот?

Попитай го, да си каже мнението..
              За конкретното, и да го питам - все тая. Както казах, аз нямам мнение, защото не познавам случая, не познавам човека и все от сорта. Не го оправдавам, нито го обвинявам.

единствено твърдя че:
              - като си на гъза на географията, нямаш много голям избор как да бягаш.
              - щом си решил да бягаш, надали би поставял живота си ей-така на карта, без от това да има смисъл. Катапултирането не е разходка в парка, а комбинирано с приводняване на майната си, още повече. А и някой знае ли със сигурност дали въобще е имал изправен катапулт, щом не са му напълнили резервоарите "с превантивна цел"?

Във всеки един случаи той е предател в лицето на довчерашните свои. Такова решение не се взима твърде лесно, още повече от човек, стигнал до това ниво. А когато една система е гнила, а ти си в нея, и тая гнилоч пряко ти се отразява, не са много хората, дето биха изпитвали безрезервна обич, еле пък ако това ще им струва самоуважението.

А по онова време кой ли не е имал предложения. Баща ми също е имал (не от същото естество разбора се, а просто за работа в чужбина, отново свързана с авиация), и е направил своя избор, решавайки да спести премеждията на роднините си.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нали си представяш какво би направил такъв пилот, в момент на истинска битка?

Примерите са купища, за изоставени бомбардировачи от изстребителите през Втората Световна Война!

Интересното е че това са го правели основно съюзническите изстребители, виж при съветските и немските на летището ги е чакал трибунал, докато на американските - полемики, доказателства и т.н..

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  За мен няма значение кой защо е предал родината си.
                  А дали е предал родината си, или дебелогъзите послушни чичковци, дето са му назначили за началници? Това именно защото твърде често родината и държавата са 2 противоположни неща.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    твърде често родината и държавата са 2 противоположни неща.
                    Така е, но с такава нагласа нямаш място във войската.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Нали си представяш какво би направил такъв пилот, в момент на истинска битка?
                      Да ме извиняваш, ама това съвсем не е сигурно. Нито знаеш мотивите му, нито познаваш човека.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Така е, но с такава нагласа нямаш място във войската.
                        Някои неща се научават по трудния начин, а не предварително. Надали военен пилот ще се трепе толкова години, само за да избяга по тоя начин.

Коментар

Личното ми мнение - предател, пар екселанс. Сравненията с Георги Марков са неуместни, за разлика от него този човек е носил пагони.
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                            ...че го чака дълъг, щастлив и осигурен живот там?!...
                            Когато е излитал даже не е знаел дали въобще ще оживее...
                            Така че, твоя залог и неговия са малко различни.
                            I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Да ме извиняваш, ама това съвсем не е сигурно. Нито знаеш мотивите му, нито познаваш човека.
                              Да ме извиняваш, ако в армията има значение човека, значи баща ти не ти е разказвал достатъчно за нея!

Има значение единственно силата на единицата!

Иначе нямаше да има униформи, а всеки щеше да ходи с шалчета на Версаче или кубинки на Долче и Пепе джинс!

Който не разбира идеята и силата на армията, да си извади медицинско и да ходи на лекции за кастрации на бездомни кучета!

В армията има един закон - "Тука е така!"

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                                Личното ми мнение - предател, пар екселанс. Сравненията с Георги Марков са неуместни, за разлика от него този човек е носил пагони.
                                Май пропускаш факта че не иде реч за старшинка-пиянде, а за подготвен военен пилот. Това не става за 2 дни. Нито подготовката, нито "предателството". Иначе просто няма как да стигнеш до там. Случайни хора там няма. Самоестествено се отсяват, кой на оня свят, кой отказал се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X