Обява

Свий
Няма добавени обяви.

.308 Win ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

308 Win е много подходящ за лов в България.Проектилът притежава енергия достатъчна да повали прасе 100кг. на 300м.Всичко от 30-06 нагоре за у нас е излишно презастраховане.Повечето състезатели за бенчрес стрелба предпочитат именно 308.При подбиране на качествени боеприпаси е подходящ за всички едри животни обитаващи България.
    Успех.

Коментар

ОК, много полезни мнения..

Някой стрелял ли е с успешно попадение на 400 метра?
      По закон е забранено над 200, но сме в Аспаруховите земи и тука законите бягат, като куче пернато с флоберка, но ми е интересно на тази дистанция, дали реално може да се получи добро попадение и с каква оптика /ако изключим Мултизироу на Калес/?
      Съответно и с кой калибър, пък той да е подходящ и примерно за сръндак или лисица /да остане нещо повече от опашката/...

Ако някой е успял примерно да вкара изстрел в кутия за обувки на 400 и това не е случайно, ще се радвам да почерпя и да организираме скара и да се насладим наживо на такава стрелба...
      Далекомера е в мен, кутия също имам!

Коментар

Тия закони да не са по Аспарухово време.Ако е така съгласен съм .Сигурно е ставало на въпрос за стрелба с лъкове.
        А сега конкретно по темата .Проектил с тегло от 12гр. изтрелян от пушка с калибър 308Win има пад на 300м. 50ст. и енергия 2200Дж напълно достатъчни да убият прасе ,което има големина в гръдната област колкото 4 кутии за обувки .Оптиката е достатъчно да е с 10-12 кратно увеличение за да е успешен изстрела.
        Кажи къде ще е скарата и ............а живи мишени има ли.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          ОК, много полезни мнения..

Някой стрелял ли е с успешно попадение на 400 метра?
          По закон е забранено над 200, но сме в Аспаруховите земи и тука законите бягат, като куче пернато с флоберка, но ми е интересно на тази дистанция, дали реално може да се получи добро попадение и с каква оптика /ако изключим Мултизироу на Калес/?
          Съответно и с кой калибър, пък той да е подходящ и примерно за сръндак или лисица /да остане нещо повече от опашката/...

Ако някой е успял примерно да вкара изстрел в кутия за обувки на 400 и това не е случайно, ще се радвам да почерпя и да организираме скара и да се насладим наживо на такава стрелба...
          Далекомера е в мен, кутия също имам!
          В ловните стопанства не е забранено. Дори е необходимо по някога за регулиране на популацията.

А също и за Бенчрест е екстра. Хем до 1000 ярда го правят великаните.

По-нататък може да пробваме...

Коментар

Първоначално публикуван от todoplam Преглед на мнение
            Тия закони да не са по Аспарухово време.Ако е така съгласен съм .Сигурно е ставало на въпрос за стрелба с лъкове.
            А сега конкретно по темата .Проектил с тегло от 12гр. изтрелян от пушка с калибър 308Win има пад на 300м. 50ст. и енергия 2200Дж напълно достатъчни да убият прасе ,което има големина в гръдната област колкото 4 кутии за обувки .Оптиката е достатъчно да е с 10-12 кратно увеличение за да е успешен изстрела.
            Кажи къде ще е скарата и ............а живи мишени има ли.
            Никога не разчитай на каталозите...

Ако си сигурен, че с един изстрел ще удариш кутия за обувки на 400 метра /с какъвто искаш калибър/, но без да си с оптика Мултизироу или Драгунов с фронтови прицел, аз поемам всички разходи по купона, ако не удариш - ти..
            Но имай впредвид, че тия оффроудъри много пият и много ядат, а ако шоуто се реализира, ще довтасат на огромни тумби..знам ги..

Коментар

Не отричам ,че попадение на 300 м.за 400м не съм споменавал ,поради факта ,че и да улучиш примерно прасе на 400м. енергията на 308 не е достатачна за да го повали,та на въпроса ,300м. са сериозно разтояние ,не всеки ще уцели ,но и мнозина успяват ,та затова по горе писах, че за тези колеги които на 300м.имат куража да стрелят и уцелват ,то с 308 истрел пласиран в гръдната област ще повали прасе.

Коментар

Маузер 98 има скала до 2300 метра, защото може да удариш някой някъде на оня хълм в далечината, а те са много и един до друг...

Знам за един маниак, който бие лисици на 500 метра, оптиката му е прословутата "Мултизироу", но тариката си е поръчал нишков кръст, защото точката на това разстояние му дава отклонение от 20 см /площ закрита от точката/..
                И го прави с елементарен поръчков "Зауер", да му се не види и пропагандата....

Коментар

Този снаиперист от маса за бенчрес ли им стреля на тези лисици от това разтояние и оптиката му с какво увеличение е.

Коментар

Стреля от прозорец на автомобил...
                    Пустия "мултизироу" всъщност позволява прострелка на 5 дистанции, последната му е 500 метра, просто и елементарно...

Коментар

Пустия "мултизироу" всъщност позволява прострелка на 5 дистанции, последната му е 500 метра, просто и елементарно...
                      Колко кратно е увеличението на тази оптика.

Коментар

Тая оптика не е панацея.

Не е трудно да се простреля една бенчрестова на всяка дистанция и да се отброят кликовете по вертикалния винт.

То всъщност така се и прави.

Калеса е повече за типично ловно оръжие, защото ти дава бързо възможност да промениш настройката.

Аз лично харесвам повече шмид&бендър.

П.с. Не се подвеждай по оная хуйня руска с многото криви и трите кукички за мерник. Нефела.

Коментар

Първоначално публикуван от todoplam Преглед на мнение
                          Колко кратно е увеличението на тази оптика.

Ето инф:

http://www.kahles.at/index.php?sprache=1

Коментар

Първоначално публикуван от set Преглед на мнение

Не е трудно да се простреля една бенчрестова на всяка дистанция и да се отброят кликовете по вертикалния винт.

То всъщност така се и прави.
                            Моята оптика има на кликовете точно по 1 см на 100 метра, което ако се ползва, би било супер удобно...
                            Въпроса ми е, считаш ли че честото превъртане на кликовете, може да раздрънка оптиката?

Коментар

Моята оптика има на кликовете точно по 1 см на 100 метра, което ако се ползва, би било супер удобно...
                              Въпроса ми е, считаш ли че честото превъртане на кликовете, може да раздрънка оптиката?
                              Само на марковите оптики можеш да разчиташ ,че примерно 1 клик на 100м. отклонява примерно 1/4 инча .Наблюдавал съм оптики в това число и Меопта ,при които номера не става .Имал съм и случаи ,когато местиш по вертикала ,а кръста се мести и по хоризонтала ,значи малко диагоналално.
                              Аз не бих се доверил по време на лов на корекция чрез кликване.
                              Бих предпочел при стрелба на по голяма дистанция да коригирам точката на прицелване.

Коментар

Калес...
                                Не е проблем да го пробвам и да си нанеса кликовете в таблица, оттам на приклада...
                                Въпроса е дали това ще разхлопа прицела примерно на 100 метра, ако преди това е била там...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X